Opakovaná horúčka

maciak410
6. aug 2022

Ahojte baby idem sa vás opýtať či ste sa stretli už s tým aby dieťa horúčkovalo z choroby a po dvoch týždňoch malo znova horúčku aj keď už bolo všetko ok, ja stále niesom zdravá je to nekonečná silná nádcha s kašľom u mňa tak neviem či znova to odomňa chytila ( pritom ja som ochorela až po nej) alebo čo sa deje či je možné znova ochorieť v priebehu takej krátkej doby.

dzulli1980
6. aug 2022

Mohla ochorieť znova a mohla sa jej pôvodná choroba vrátiť ... neviem, či mala ATB alebo si ju liečila len voľnopredajnými liekmi ... dcéra tak mala, 40-tky horúčky, zistili jej v nose pneumokoka, doktorka jej dala ATB, keď ich dobrala 2 týždne OK a potom znova 40-tky horúčky ... mala toho istého pneumokoka, tie prvé ATB ho len utlmili ... takže áno, je to možné.

maciak410
autor
6. aug 2022

@dzulli1980 ATB nebrala, krv brala z prsteka negatívne čiže sme mali len sirupy na kašeľ.

dzulli1980
6. aug 2022

Dcéra mala konkrétne streptokoka pneumonae ... CRP mala celý čas v normále, až výterom z nosa sa zistil ... a pokiaľ sa Tvojej dcérke teplota vrátila, čosi nie je OK, zrejme sirup na kašeľ nestačí.
@maciak410

maciak410
autor
6. aug 2022

@dzulli1980 dva krát sme boli u dr počúvala všetko no výter nebrala žiadny

dzulli1980
6. aug 2022

@maciak410 Ja som chodila takmer pol roka, každý druhý týždeň ... spávali sme v polosede, čo sa v noci išla zadusiť hlienami, no podľa doktorky jej nič nebolo, dýchanie čisté (ja už som alergická, keď toto doktorka povie), následne dostala 40-tky horúčky ... až keď som tresla u nej päsťou po stole, že ak to okamžite nezačne riešiť, udám ju pre zanedbanie zdravotnej starostlivosti, veci sa pohli ... vyžiadaj si výtery.

maris5
6. aug 2022

Syn bol opakovane chory, 40tky teploty, pomaly uz len antipyretika "jedaval", crp 2, len symptomaticka liecba. Mesiac strapenia. Stvrtok dieta bez priznakov, v nedelu opat 40tky, v pondelok som nabehla k lekarke, ze ziadam odbery a vytery. Tak nakoniec v odberoch mal nejaky parameter, ktory hovoril o bakterialnej infekcii aj ked CRP bolo nizke. Vybral ATB a uz bolo dobre.