Opakovali sa afty aj u vášho 4 mesačného bábätka?

livevera
28. jún 2012

moj syn ma skoro pat mesiacov a uz od narodenia mava tzv afty alebo srien v puske. je stale dojceny mm bez prikrmov a nevieme sa toho zbavit. nizoral zabral na chvilu a gencianka tiez, neviem ci je to nebezpecne ale neviem si rady. stale vsetko umyvam kedze mame vseko teraz v puse ale moje kamosky to vobec nerobia.uz som mu to aj strela s plienkou ale objavi sa mu to znova.

anjelicek26
28. jún 2012

@livevera - preliecila si aj ty candidu na prsnikoch? Netreba preliecit len maleho, kvasinky mas pravdepodobne na bradavkach, treba paralelne preliecit oboch. Stava sa to, neni nic hrozneho, gynekologicka ti predpise masticku.

grettka
28. jún 2012

ak si to zotrela, to afty nebudu, ale tzv. zabka, teda pliesen (soor), presne ako pise anjelicek, potrebne sa preliecit u oboch, male deticky to mavaju. Ak by mal afty, to by ho bolelo a nepapal by. Afty su pupaciky, kruhove, s bielym okrajom, a soor je suvisly povlak, ktory sa da zotriet. Nic hrozneho, neoboj.

veronka
28. jún 2012

To bude skôr tzv. žaba, keď si mu to zotrela...daj si na plienku práškový cukor a tým mu povytieraj pusu, tak aby si to vsetko zotrela, urcite mu to zaberie 🙂 a dávaj pozor, čo dáva do úst a chytá do rúk

sendy182
28. jún 2012

ahoj ja som sa s týmto stretla opakovane u maldšieho synčeka..... keďže bol kojený tak okrem umývania ústočiek a bradaviek som genicianovú violeť používala.....vyrástol z toho, ale nezanedbať soor......lebo poznám aj ťažšie prípady kde už nechutí papať a sú aj teploty.......takže vytierať ústočka. Afty sú boľavé a zle sa hoja......a väčšinou deti nechcú papať.