moj syn ma skoro pat mesiacov a uz od narodenia mava tzv afty alebo srien v puske. je stale dojceny mm bez prikrmov a nevieme sa toho zbavit. nizoral zabral na chvilu a gencianka tiez, neviem ci je to nebezpecne ale neviem si rady. stale vsetko umyvam kedze mame vseko teraz v puse ale moje kamosky to vobec nerobia.uz som mu to aj strela s plienkou ale objavi sa mu to znova.
ak si to zotrela, to afty nebudu, ale tzv. zabka, teda pliesen (soor), presne ako pise anjelicek, potrebne sa preliecit u oboch, male deticky to mavaju. Ak by mal afty, to by ho bolelo a nepapal by. Afty su pupaciky, kruhove, s bielym okrajom, a soor je suvisly povlak, ktory sa da zotriet. Nic hrozneho, neoboj.
To bude skôr tzv. žaba, keď si mu to zotrela...daj si na plienku práškový cukor a tým mu povytieraj pusu, tak aby si to vsetko zotrela, urcite mu to zaberie 🙂 a dávaj pozor, čo dáva do úst a chytá do rúk
ahoj ja som sa s týmto stretla opakovane u maldšieho synčeka..... keďže bol kojený tak okrem umývania ústočiek a bradaviek som genicianovú violeť používala.....vyrástol z toho, ale nezanedbať soor......lebo poznám aj ťažšie prípady kde už nechutí papať a sú aj teploty.......takže vytierať ústočka. Afty sú boľavé a zle sa hoja......a väčšinou deti nechcú papať.
@livevera - preliecila si aj ty candidu na prsnikoch? Netreba preliecit len maleho, kvasinky mas pravdepodobne na bradavkach, treba paralelne preliecit oboch. Stava sa to, neni nic hrozneho, gynekologicka ti predpise masticku.