Oneskorená osifikácia bedrových kĺbov po 12 mesiacoch. Je tu niekto?

pimpa
14. nov 2012

Nasla som tu iba diskusiu o vyklbeni bedrovych klbov, no my mame oneskorenu osifikaciu, teda miesto kosti stale chrupavku na lavom bedre. Nas chlapcek ma uz 12. mes a stale si nas volaju len na kontrolu ultrazvukom a nehovoria o ziadnej liecbe..lenze ako tak pozeram, v cakarni su same babetka a my uz sme nejaki velki. Prosim poradte, napiste co lekari robia dalej s takymito detmi, prip. co mozem urobit ja. zacinam sa uz bat. dakujem

lea641981
15. nov 2012

neviem co by som ti poradila 🙂 jedine to ze ak sa tak bojis 😒 jednoducho zabuchaj na dvere nejakemu ortopedovi a jednoducho sa spytaj a hotovo 🙂 🙂 🙂 🙂
tazko radit v takejto veci ked presne nevieme o co ide a ci to je alebo nieje vazne ☹ mala si to co tu pises jednoducho povedat ortopedovi on tam nato je ak mas strach treba sa pytat a hned aj na liecbu a kedy a dokedy tam budes s drobcom chodit 🙂

no do 12 do roka dietata by tieto veci okolo klbov u dietata mali byt v poriadku pretoze deti sa uz pustaju chodit 🙂
u dievcatiek su v tomto lekari trosku prisnejsi pretoze kvoli panve 🙂
a jedine co ti mozem napisat zo skusenosti no riadne doplnat vapnik horcik su spolu nejak viazane na tvorbe kosti 🙂

ale mas len 12mesacne dietatko a bez dohladu lekara by si nemala nic ani ziadny vitamin dietatku dat 😢
tiez moze nastat predavkovanie takze by si sa mala pytat ortopeda jednoducho si zavolat a objednat sa a ist tam osobne a povedat mu vsetko a hlavne vek dietatka 🙂 🙂

no ja teraz riesim nieco take ze mam dcerku ma 5 mesiacov a stale balim nasiroko a neustale kazdy mesiac ortoped hovori ze vsetko je v uplnom poriadku a musim preventivne balit nasiroko a tak balim den a noc 🙄 🙄 🙄
caka nas dalsia kontrolo v decembri tak som zvedava ci uz vsetko bude v poriadku ked aj je a naco balim ked je vsetko ok???no netusim asi kvoli panve a ze je dievcatko som sa pytala povedal ze preventivne radsej ale ze je vsetko v poriadku 😲 syna som balila do 6 mesiacov tiez mal vsetko ok 😝 😝 😝

daj vediet ako ste dopadli 🙂 drzim palceky