Omodrievanie 21 mesačného synčeka

peta170
1. jún 2015

Ahojte maminy ... Potrebovala by som pomôcť, nakoľko som už zúfalá ...
Mám syna Tomáška. Má rok a deväť mesiacov.
Máme taký problém, pár krát sa stalo že keď malý začal plakať, nechcel sa nadýchnuť a hneď omodrel. Keď to spravil prvý krát mal polroka a myslela som že v tom momente dostanem infarkt. Rýchlo som ho schmatla na ruky a jemno pobúchala po chrbátiku, hneď sa mi nadýchol. Odvtedy to už nemal. Myslela som si že sa len vtedy len zlakol, ale aj tak som išla k detskej doktorke, ktorá nás odoslala kardiologičke. Tá mi povedala že sú to afektívne záchvaty. Odvtedy sme to už nemali.
Lenže pár dní dozadu to mal malý znova, ale až tak že som myslela že ho nepreberiem. Nezabralo pobúchanie, ani keď som sním utekala do kuepeľne a frkla na neho vodu. Nič.. schmatla som ho na ruky a vybehla som sním na chodbu ako zbadal že je inde začal sa preberať a nakoniec na mna pozeral že čo sa to deje. Bol až v takom kŕči. Na smrť ma vylakal. Maminy máte niektorá s tým skúsenosť ? Urobilo to vaše dieťatko ? Prosím poraďte mi čo mám robiť ... Už sme aj pre istotu zasa objednaný na kardio, ale neverím že sú to tie afektívne záchvaty. Na koľko vtedy to doktorka objasnila tak, že no moc sa jeduje a pre všetko plače.
Lenže teraz sa nejedoval a ani nič podobné .. len začal normálne plakať.

malaikasana
1. jún 2015

@peta170 kamoska to mala s malym, vraj sekciove deti mavaju tzv.afektivne zachvaty co popisujete...staci mu fuknut do tvare a mal by sa spamatat...jej mly to mal sem tam do pol roka potom z toho vyrastol

bubula_007
1. jún 2015

@peta170 my sme s tym boli na kardio aj neurologii. A tiež táto odpoved. Naozaj sa to stavalo, ked velmi plakal, ale pomohlo, ked som mu fukla do tvare. Neurologicka povedala, ze je este maly a nevie "poriadne" dýchať. Lebo napr. sme mali dlho problém aj vonku, ked fúkal silný vietor, tiež zabudol dýchať. Pomaly z toho vyrástol. Teraz ma 3,5 roka. Naša skúsenosť, ale asi som ti nepomohla... Možno by ste sa mali pýtať aj na nuerologiu. Držím palce.

pribinak
1. jún 2015

To skor k psychologicke, ked ma afekty a neurologicke

lilimoni
1. jún 2015

Fuknut do tvare treba a spamata sa 🙂 doktorov uz baby poradili 🙂

peta170
autor
1. jún 2015

@pribinak Už som sa pýtala na to aj detskej doktorky, povedala že on nie je prípad pre psychologičku.
@bubula_007 ... ďakujem za radu, objednám sa na neurologiu .. Ako skúsila som všetko fúkala som mu do tváre, frkla vody na neho .. Nič až keď zbadal že s ním utekám na chodbu vtedy sa s toho dostal ☹ ..ale na smrť ma vydesil ☹

lilimoni
1. jún 2015

@peta170 tak ked ani fukanie nepomaha, tak snad ti pomoze neurolog 🙂