Okuliarový rám pre 4-ročnú dcérku

nika4444
21. apr 2024

Ahojte, zohnala by somniekde (pokojne aj online) pekny okuliarovy ram pre dcerku kt.nosi dioptricke okuliare? Ideale pastelova telova farba alebo jemne ruziva (preferujem naozaj len svetlucke farby ramov) klude aj transparentna farba. Ideal aby bol ram bez kovovych prvkov (kedze deti oby okuliare rychlo rozbili)….totalne vseky optiky maju v ponuke len tie strasne kriklave farby….naozaj sa mi to nepaci ale nic ine neviem zohnat dakujem

taktotedanie
21. apr 2024

Neodporucamdietatu kupivat ram/okuliare z internetu

sense
21. apr 2024

Neviem teda po akých optikach chodíš ale my sme nikdy nemali problém, vždy mala len pastelové až do nejakých 7 rokov kedy začala preferovat ine

e1i
21. apr 2024

@nika4444 moji nosia od 1r a od 3r starsia a kupili sme v optike pri ocnej. Mame plastove,ak vypadne sklicko len ho nastoknem naspat,okolo hlavy maju aj gumicku

andreakotesova
21. apr 2024

Odporúčam zn. Nano Vista 👌

nika4444
autor
22. apr 2024

Nano Vista mame aj teraz a velka spokojnost ...mame take ruzove skoro az transparentne....idealne by bolo z tejto znacky ale telova farba....len taku neviem najst

nika4444
autor
22. apr 2024

@taktotedanie a preco? nie je mozne sa dohodnut a kupit napr 2 okuliari bez sklicok len na vyskusanie? dioptrie by som si kludne dala uz v optike konkretnej urobit

taktotedanie
22. apr 2024

@nika4444 za mna nie a nie kazda optika potom chce robit sklocka do okuliarov z internetu pretoze ak sa nieco s nimi stane oni za to nerucia a v eshope ti ich nevymenia

tinqua
22. apr 2024

Okuliare musia sadnúť, neviem akú ma diagnózu dcéra, ale napriklad moja ma astygmatizmus a tam je velmi dôležité, aby pozerala priamo cez stred, kvoli cylindrom a aby jej neleteli z hlavy ked sa zohne...takze vzdy skusame aj 15 druhov kym sa najdu tie dokonale a farba je posledny atribut co riešime

taktotedanie
22. apr 2024

@nika4444 nevies doma odmerat jednotlive veci co treba atd
Skus hladat lepsie v optikach

katarinaba
22. apr 2024

ja ked budem synovi menit skla na okuliaroch, uz mu rovno kupim aj s ramom v nejakej optike. Ako bolo spomenute - ramy, ktore neboli zakupene priamo v danej optike su problem - bud nechcu do toho urobit skla, alebo sa rovno ohradia voci zaruke a navyse si vyziadaju poplatok 50 EUR za to, ze robia skla do "cudzich" ramov. A v optike najdes ramy pod 50 EUR a pekne.
Ale ak je farba taka dolezita, skus vyberat napr.:
https://eyerim.sk/glasses/frame-color/beige/gen...

jaskolka
22. apr 2024

Cez internet určite nekupovat rámy a dupľom nie dieťaťu, veď to nevieš vyskúšať, dieťa potrebuje rám, aky mu dobre sedí, nepadá, je stabilný ideálne aj s takou gumičkou okolo hlavy. Co budeš potom posielať nazad, vymieňať, alebo kúpiš 5 druhov rámov naraz? 🙈
Navyše máloktorá optika chce potom robiť to ze ti dajú sklíčka do tvojich rámov, lebo sa môže poškodiť pri manipulácii a na to nemáš nijakú záruku.
Ja nosím okuliare od 5 rokov a pamätam si, ze aj hodinu so mnou sedeli v optike a skúšala som x druhov. Nosila som obvykle buď biele alebo maslové rámy, boli plastové, a myslím, ze detské rámy (pre fakt malé deti) ani nemajú tie kovové prvky ani teraz.
Neviem síce, koľko optik mate v okolí, ale neverím, ze by nikde nebol rám v takej farbe, aky bude vyhovovať.