Ahojte, zistili sme, že 4 ročná dcérka bude potrebovať dioptrické okuliare. Chcem sa opýtať mamičiek, ktorých detičky okuliare nosia, aké by ste/čo by ste zo skúseností pri výbere okuliarov pre malé dieťa odporúčali? Samozrejme, aby jej sedeli, ale sú pri detských okuliaroch nejaké veci na čo sa zamerať, napr. aby boli ohybné, alebo nejaká vychytávka aby jej nepadali, apod...?
Veľmi pekne ďakujem za rady 🙂
Rozhodne ohybne, ja teda mam uz velke deti, ale dcera zacala nosit okuliare v skolke a ked sme ich doniesli domov, tak prve, co urobila, tak si na ne sadla (nechtiac)-nastastie boli ohybne, takze sa nic nestalo. Len to uz je takych 18 rokov dozadu, takze s konkretnou znackou neporadim. Ale ta ohybnost je fakt nutnost🙂
vsetko dolezite mas vyssie, plus nas ocny ku tvaru povedal, ze by mali byt dostatocne velke skla, lepsie okruhle (na harryho pottera) - oblejsie a vyssie aj "hore" - v tej casti nad nosom, aby dieta nepozeralo ponad okuliare ...
a teda investuj a chod do lepsej optiky, nech dietatu dobre zmeraju aj spravne umiestnenie skiel atd.
@nyphadora
@dskjhfdlkdjhl
@kacena4
@tehotna40
@ukulela velmi pekne vam dakujem za rady 🙂 urcite pojdeme do tych ohybnych, nechcem aby sa stale bala, ze si ich znici. A super, ze su tie brzdicky, to som ani nevedela, ze existuje.
Ak ste nahodou niekde z Ba a okolie, tak viete mi dat este tip na optiku kde maju dobry vyber a aj poradia? Napadaju mi take tie velke ako Fokus alebo GrandOptical... Nevadi nam zainvestovat, hlavne nech su dobre.
v BA ti neporadim optiku. v BB mi rovno poradil ocny lekar - lebo som potrebovala uz multifokalne okuliare a rovno mi povedal, ku ktorym dvom optikom mi odpoduca ist najma kvili spravnemu zameraniu okuliarov a vyhotoveniu skiel ....
skus sa poradit s lekarom, alebo pohladaj recenzie. asi by som nesla do velkej siete niekde v obchodaku (mozno len moj predsudok) - ak chodite na nejaku kliniku ocnu a maju optiku tam, tak mozno tam by som tam sla ... malo by im zalezat na komplexnych sluzbach.
v ba na strecnianskej je origis iptika pre deti maju aj web skus pohladat
Detska optika v Petrzalke, nam tam velmi poradili a dali sa vyskusať rôzne okuliare.
Tiez sme ich brali v optike pri ocnej dr. Ram stal 65,komplet okuliare 140
Dcérka mala do 4 rokov ohybné, potom ich zlomila práve v tom ohybe, teraz ma také klasické plastové. A teda najprv mala aj také gumičky aby jej nepadli ako na obrázku vyššie aj ten typ okuliarov. Teraz ma len také silikónové zrážky.
Urcite grand a fokus niesu vhodne optiky pre deti
Teda grand ani pre dospelych za mna co sa tyka kvality sklicok
Dakujem za tipy, skusim pozriet aj tu Strecniansku, nevedela som, ze je tam priamo detska optika. My sme boli v Ivio Clinic v Trnave, teraz som pozerala, ze maju aj svoju optiku, tak sa ich opytam. Buducu stredu ideme este raz na presne nameranie skiel. Zatial jej na lavom oku vychadza 6 dioptrii, na pravom iba 2 dioptrie, ale pravym dobre vidi, ona vlastne pouziva iba to prave ocko.
@taktotedanie my s muzom mame tiez okuliare a Fokus za nas tiez zle, ale napriklad s GrandOptical (v Avione, v inom sme neboli, tak neviem zhodnotit) mame velmi dobre skusenosti. Ale asi skusime bud optiku priamo v Ivio alebo na tej Strecnianskej 🙂
Okuliare Nano Vista, su ohybne a nezničitelne a brzdicky za uši aby nepadali .