Oko po očnom vyšetrení u dojčaťa

6. nov 2024

Ahojte, včera sme boli s 3 mesačným synčekom na vyšetrení očného pozadia na oftalmológií. Vyšetrenie bolo pre mňa aj malého des: do oka mu z boku dali nejaký oftalmologický nástroj, predpokladám na posúvanie oka- bola som v šoku z toho vyšetrenia, malý neskutočne plakal. Dnes som si všimla, že ma v bielku ako keby krvnú podliatinu (niečo ako keď praskne v oku cievka). Tie, ktoré ste podobné vyšetrenie s malým bábätkom absolvovali, vstrebe sa to samo, alebo je nutné ísť tam opäť? Dnes som skúšala volať aj k lekárovi, ale nik mi nebral.
Prosím nezlynčujte ma, že sa pýtam hlúposti, ale chcem iba vedieť Vaše skúsenosti u tak malých bábätiek. Ešte dnes som z toho vyšetrenia v šoku.
Ďakujem za odpovede

slavkadi
6. nov 2024

Podobné očné vyšetrenie sme tiež zažili, dcéra mala podliatiny z tých kliešťov, čo jej držali očné viečka, potom jej ale davali očné kvapky a za pár dní to zmizlo. To sme ešte boli v pôrodnici. Ja by som sa radšej poradila s lekárom, budeš mať istotu. Čo mu vlastne vyšetrovali?

autor
6. nov 2024

@slavkadi kožný lekár nás poslal, lebo chcel vylúčiť podozrenie na mastocytózu. podľa mňa aj muža to očné bolo zbytočné vyšetrenie, aj očný lekár sa tak tváril.
no jemu tými klieštami držali očné viečka tiež, ale takým nástrojom mu cez bok oka vošiel až dozadu za oko, za sklovec. som myslela, že skolabujem, keď som to videla.

taktotedanie
Včera o 05:48

Prejde to same
Sklovec je vo vnutri oka nie za okom

taktotedanie
Včera o 05:51

A neposlal vas kozny lekar zbytcne praveze je podla mna na skodu, ze ocne vysetrenie kozny lekari zabudaju..
Budte rada a vdacna , vy s muzom ako laici neviete posudit ci je dane vysetrenie zbytocne alebo nie

andrejkap123
Včera o 09:04

My sme na kontrole ocneho pozadia boli so 4 tyzdnovym babatkom a ziadne klieste na drzanie vieckk nemala. Normalne jej jemne pridrzala dr viecko prstom a nic malu nebolelo….