Mamicky prosim poradte mi,ak mate skusenosti s okluzormi.
Dcera je slabozraka a dnes nam dr povedala,ze by ,mala mat cely den chore ocko zakryte ☹
Mame gumenny okluzor,ale ten ju vsade tlaci,dava si to dole..... 😒 ,casto sa stazuje,ze ju hlava boli,ked to ma dlhsie na okuliaroch....
Ma to vobec vyznam?
@pickwick a vyznam to ma, ale len do urciteho veku, do 8-9rokov, aby sa vyrovnal rozdiel medzi ocami, takze doporucujem lepit, i ked moj syn to tiez nenavidi 😖
Prelepuje sa to lepsie oko, aby sa to druhe viac namahalo a tym sa liecilo dioptriami....lebo ked nemaju tie ocka prelepene, pozeraju, citaju tym zdravsim ockom a to sa namaha....treba zapojit aj to horsie ocko 😉
@pickwick ahoj ma to obrovsky vyznam...ja som ho nosila do stvrteho rocnika..a nastal u mna pekny posun a vyrovnanie dioptrii...potom sa uz viac skorigovat nedalo...ale do dospelosti sa mi uz oko nevratilo do povodneho horrsieho stavu takze vdaka tomu mozem aj soferovat. Inak ja som mala okluzor z takeho pevneho plastu, ktory sa nasuval na okuliare, ale to bolo davno, uz si nepamatam ci ma to nejak tlacilo, no vydrzala som. Akurat ma mrzia niektore skolske fotky, na ktory vyzeram ako blbecek s tym okluzorom...nuz neviem preco ma radsej nenastylovali bez okuliarov 😝
Ahojte,
my tiez pouzivame nalepovacie - farebne Opticlude Junior. Kedze som ich nemohla nikde zohnat (v lekarni, v optike), objednala som ich cez net z CR. Nevyhoda je, ze 1 balenie (30ks) stoji cca 5,60€ a postovne 9€ 😠 Nasa mala to znasa celkom dobre na to, ze jej prelepujeme kazdy den ine oko 😉 Naprv skulila viac s pravym, tak mala lave prekryte cca 5 tyzdnov (vzdy po 2 tyzdnoch 1 den bez nalepky - pauza). Viditelne to pomohlo, teraz jej vsak viac skuli to lave, ale to nas Dr. este predtym upozornila, ze sa jej docasne moze zhorsit stav druheho ocka, takze je to ok. Mna tesi, ze v tom vidim vyznam -zlepsenie aj ked obcas ja to znasam horsie ako dcera 🙂 Ona je v tomto velmi disciplinovana, aj na okuliare si velmi rychlo zvykla. Tak uz nam len ostava vydrzat a snad kym pojde do skoly, tak to bude ok 🙂
Dakujem kocky,uz sme objednali cez net z Ciech,kedze u nas ich nemali,dcera si sama vybrala,.nosi to,comu sa velmi tesim,uz len budem dufat,ze jej to pomoze
@renab @ukana @pickwick
prosím vás s odstupom času o váš názor - oplatil sa ten látkový okluzor? Ja sa práve rozhodujem o jeho kúpe, lebo dcérke nalepovací neskutočne vadí, furt si ho odškeruje, takže neprilieha... Ja sa jej teda nedivím, ale ide o to, že lekárka sa vyjadrila proti látkovým, s tým, že netesní tak presne a tak je menej účinný. Ja sa nazdávam, že by mohol pomôcť, lebo sa pod nim lepšie žmurká a nie je ten pocit nalepenia, ale zaujíma ma, ako to šlo u vás. Či pomohol a ak viete porovnať, či je aspoň rovnako účinný ako tie náplasťové okluzory.
A druhá otázka, či sa dá jeden používať na obe oči. Na stránke rozlišujú pravé-ľavé, ale reku či je to kvôli tomu, aby obrázok nebol hore nohami, alebo aj strih je taký nesymetrický, že to nijak raz neprehodím? (My potrebujeme podľa odporúčania lekárky striedavo zakrývať obe oči, lebo obe vidia slabšie, než by podľa nálezu mali.)
@lilianka1199 dobrý deň, kde ste prosím vás okluzor kúpili? Ďakujem. Veronika
@nikuska13 u nás v optike ich predávajú za 8 eur...dnes som dcerke akurát kúpila.
@lilianka1199 dobrý deň, kde ste prosím vás kúpili ten okluzor s angry birds? malý by taký chcel, máte ho z netu či z obchodu?? Ďakujem
@sonia2010 Ahoj, http://www.detske-okluzory.sk/produkty-2/, ale uz ten nas tam nie je.....
ahoj, neviem ci poradim, nam nasa lekarka odporucila jednorazove okluzory naplastove, ale to nechcel syn ani za svet. na nete som nasla latkove okluzory, celkom sa mu to paci, sam si ho vybral cez net, a pomaly si nanho zvyka, nestazuje sa