Ohnuté pršteky

1simuska01
21. feb 2021

Ahojte maminy,vie mi niektora povedať čo mala dieťa ktore kEd sa naucilo bezkat samo malo stále ohnutei prsteky,že kedy tak prestalo chodiť??/ Prikladám foto,ale.toto je málinko zohnute na fotke mávame viac.

luccija
21. feb 2021

@1simuska01 vie o tom pediatricka?lebo susedina dcéra mala podobne a cvičili vojtovku

oblecenie99
21. feb 2021

Nie je zohnutie ako zohnutie 🙂 my chodíme ešte na kontrolu na fyzio (cvičili sme z iných dôvodov) a tam nám povedali, že takto sa stabilizujú, držia si rovnováhu, plus sa im vytvára tá klenba na chodidle - takto nebudú mať ploché nohy. Ja práveže mám kontrolovať, či to malý robí a či to robí na obidvoch nohách. Zatiaľ sa nestresuj, ukáž to prípadne pediatričke alebo na FB je "fyziomama", môžeš sa tam tiež poradiť. Nech sa na to pozrie odborník, ako to robí a ako to má vyzerať.

andreatytler
22. feb 2021

@1simuska01 Nas syn tak zaryva prsteky do zeme odkedy sa postavil a uz beha 4 mesiace a stale to robi aj ked menej. Nasa fyzioterapeutka povedala ze ak to robi kratko po tom ako zacal chodit, robi to preto, aby lepsie udrzal rovnovahu a je to v pohode. Ale moze to tiez znamenat ze ma dietatko urcite sensoricke "problemy"... tym ze skruti nozku akoby do klbka, tak si chodidlo chrani pred dotykom. Nas syn napriklad neznasal dotyk travy na nozkach v lete. Na to je dobre nechat dieta na boso a vela roznych povrchov aby bol nuteny si zvykat na tie rozne vnemy na chodidle. Ideme o tyzden na kontrolu a na tieto nozky sa budem urcite pytat. U nas este vytaca nozicky tak ze spicky smeruju dovnutra (aj ked aj to sa uz zlepsilo). Dam vediet co nam povedali.

andreatytler
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1simuska01
autor
22. feb 2021

@oblecenie99 ok ďakujem...

1simuska01
autor
22. feb 2021

@luccija tak nikdy na to na poradnach od narodenia nič nepovedala doktorka

1simuska01
autor
22. feb 2021

@andreatytler ok ďakujem budem.cakat.
Ja som si všimla že keď stojíme dlažbe studenej má.oekne prsty rovno keď behá troch stále kŕči ale kedysi krcila viac...no a keď stojí na koberci čo sme kvôli nej kúpili do obývačky tak ich kŕči a vtedy aj stojí tak. Niekedy mi to pripadá akokeby ju to stekliko.

anjelicek26
22. feb 2021

Pokial to nie je aj na ruckach, moc by som to neanalyzovala. Asi este dlho nechodi, ked takto skusa povrchy...

andreatytler
22. feb 2021

@1simuska01 Ano, to je mozne ze ju ten koberec stekli a nepaci sa jej to a tym krutenim prstekov si chrani chodidlo. Ako som vravela, ze vtedy je zevraj najlepsie co najviac vystavit tu nozku roznym povrchom aby sa nozka naucila.
Existuju aj takzvane sensoricke koberceky... ale kludne bude stacit aj co mate alebo daj na zem nejaku chlpatu deku alebo kozuch, pichlavejsiu rohozku... ked sa otepli, skus tu travu na bose nozky a tiez piesok.

1simuska01
autor
22. feb 2021

@andreatytler oki dakujem

andreatytler
4. mar 2021

@1simuska01 Tak boli sme predvcerom na kontrole u fyzioterapeutky a povedala ze je vsetko OK s nohami. Ze aj ked stale zatlaca prsteky do zeme a vytaca nozky dovnutra, zlepsuje/zmiernuje sa to a na svoj vek je uplne v poriadku. Ze casom sa to upne upravi.
Vravela ze nam staci pravdepodobne uz len jedna kontrola o mesiac.

1simuska01
autor
5. mar 2021

@andreatytler super blahoželám.k.poktoku