Ahojte,synovi majú ísť odstrániť laserom znamienko a strašne sa bojí. Potrebovala by som vedieť či to nejak cítiť a či to musia umrtvovať len injekciou lebo sa bojím,že práve tú si nebude chcieť dať pichnúť. Ďakujem
Pripnem sa. Mam niekto odstranovane znamienko vo vlasoch?
@oli18 dala som si keď som mala asi 22 rokov. Ľutujem, že som neisla skôr.
Ale záleží od nemocnice. V jednej mi chceli oholiť vlasy, neviem si to predstaviť keďže som ich mala hneď nad čelom. A v Nitre v ambulancii plastickej chirurgie sa tomu zasmiali. Že to nie je vôbec potrebné. Ale tak som si to nechala klasicky odstrániť
@mia018 bolest trva asi 5 sekund, kym sestra napichne anesteziu - potom uz nic citit nebude. Nesije sa, len sa ranka zalepi. A nie je to ani pocut - takze kym sa zacne bat - bude po vsetkom 🙂 Osetrenie doma je 1x denne nanesenie sypkeho framykoinu.
@oli18 ma moja sestra vo vlasoch vyberané.Zalezi od veľkosti, nebolo potrebné nič holiť.Davala si na súkromnej klinike pekne jej to spravili nemá ani jazvu
@kittykat22 diky, najťažšie je rozhodnúť sa. Mám ho vzadu, objavila mi ho kaderníčka. Ktovie, ako dlho, lebo ku kaderníčkam chodím 1x do roka. Lenže má modrú farbu, má asi 3-4mm a rok sa nezmenilo, nie je vypuklé. Môže to byť aj zhluk cievok.
@ivanka12311
@oli18 a preco sa rozhodujes ty? 🙂 co povedala dermatologicka? Odporuca vyber? Ja mam obrovske (primer 2cm) znamienko v hlave - na boku, a lekarka povedala, ze ho nebudu vyberat - nevidi dovod.
@kittykat22 doporučuje vybrať. Ja mám obavy,tak to rok sleduje.
@oli18 tak nechaj vybrat 🙂 nemas sa coho bat. Je to velmi rychle a bezbolestne. Lekarka sa aj pyta pocas zakroku, ci nieco pacient citi. Keby citil, tak okamzite prestane a dopichne anesteziu. Ak chces setrny jemny postup tak mozes vyuzit sukromnu kliniku estetickej mediciny - a tam ti to spravi tak isto lekar za 50e - ale ktory sa stara nielen o zakrok, ale aj o konfort a ma zaujem o hladky priebeh zakroku 🙂 Na estet. klinikach tieto zakroky robi atestovany lekar z oboru dermatologie 🙂
Dakujem za povzbudenie, presvedcila si ma🙂
Môžem sa spýtať koľko dieťa musí mať rokov aby mohlo podstúpiť odstránenie znamienka laserom?