Ahojte. Je tu mamička ktorej dieťa nosilo okuliare kvôli strabizmu- škúleniu?
Zaujímalo by ma, či okuliare pomohli a ak áno, po akom čase?
Ďakujem.
na strabizmus sa zakrýva oko, nie? okuliare sú na dioptrie ktoré strabizmus sprevádzajú… ale áno, pomáha to…
ale zažila som aj decká čo museli na operáciu… moje dieťa nepotrebovalo okluzor, škúlilo kvôli koreňu nosa. dioptrie mu ale ostali…
@biba_18 my sme nezakrývali...
@deti95060810 takže ste mohli mať to čo moje dieťa. ale strabizmus spôsobený oslabením svalov očí to vyžaduje… neviem o aké škúlenie sa jedná u autorky…
Dievčatá zatiaľ ďakujem za vaše skúsenosti. Dcéra nosí okuliare od januára, teda deväť mesiacov a absolútne nevidím že by čo i len troška pomáhali. Oko jej neprekrývame. Dioptricky má oči v poriadku.
Keď ju upozorníme že jej očko zabieha, dokáže pozerať aj rovno bez škúlenia. Má tri roky.
Asi som čakala od tejto liečby rýchlejšie výsledky, zatiaľ mám pocit že vidím len zhoršenie. Zlepšenie určite nie 😒
@biba_18 U našej to vidím najmä keď je unavená alebo keď sa zahľadí do diaľky. Keď si kreslíme alebo pozeráme knižky tak pozerá rovno. Sama lekárka povedala, že má akoby lepší druh škúlenia, keďže to vie ovládať ale povedala aj to, že okuliare ju budú nútiť pozerať bez škúlenia. Avšak je úplne jedno či okuliare má alebo nemá. Preto si nedokážem predstaviť či jej vôbec pomôžu.
Môj ma 5 a keď ma okuliare neskuli vôbec, bez okuliari občas. Zlepšilo sa to
Moja nosi od 3 rokov, konverg. strabizmus laveho oka, ale uz tam bola aj tupozrakost, takze sme aj ocka prekryvali, plus potom neskor sme s ocami cvicili po tme s baterkou, ako nam kazala lekarka. Operacii sme sa vyhli, pekne sa jej to zrovnalo. Bude mat 13 v januari, ale okuliare uz bude nosit stale. Ked ich nema a ma unavene oci, este jej sem-tam ocko zabehne, ale je tam odchylka uz len do 5 stupnov, co sa neoperuje.
dcére... pomohli úplne po 6 r.