Odstránenie hemangliómu u bábätka

emanuela92
3. aug 2022

Prosím vás viete mi odporučiť kde by vedeli bábätku 3 mes. odtrániť hemangliom laserom? som z Piešťan ale kľudne pocestuje. Dakujem

ak_tak0202
3. aug 2022

To vam odporucil dr. odstranit laserom? Moja dcera ma hemangiom na brusku, od 3 mesiacov natierame mastickou s betablokatorom, chodime do Martina k dr. Murgasovej. Spominala ze masticka je prvy sposob ako odstranit hemangiom, potom je sirup, ale uzivanie sirupu zatazuje srdce, preto sa k tomu pristupuje az po zvazeni prinosu/rizik. O laseri nam dr. vobec nic nevravela. Dcere masticka pekne zabera, vidime, ako sa znamienko zmensuje.

emanuela92
autor
3. aug 2022

@ak_tak0202 U nás práveže chcú začať s liečbou sirupom, nechce sa mi do toho moc ísť a práveže som počula o odstránení laserom, doktor mi o tom nehovoril ale spýtam sa ho na to v ordinácii. Ako som to pochopila skôr to robia súkromné kliniky tie majú na to vybavenie. Chcela som konzultáciu ci je to vôbec možné u nášho typu hem.

ak_tak0202
3. aug 2022

@emanuela92 Toto sme dostali ako prvé informácie od dr., dole v treťom odstavci odspodu sa píše o laseri, že ide o bolestivé riešenie, preto ma to zarazilo, asi by som tomu dieťa nevystavila 🙁. Ale tiež má teda prekvapuje, že dr. hneď chce nasadiť liečbu sirupom, pani doktorka veľmi opatrne hovorila o tomto spôsobe liečby

viktoria265
3. aug 2022

@emanuela92 Ja som synovi natierala mastičkou a krásne mu to zmizlo. DR sirup ani laser ani nespomínal iba predpísal masť.

lienka.7
3. aug 2022

@ak_tak0202
@viktoria265 aku masticku ste používali?

ak_tak0202
3. aug 2022

@lienka.7 ucinna latka je timolol (dr. spominala, ze su to vlastne ocne kvapky), masticka sa zaraba priamo v lekarni

emanuela92
autor
3. aug 2022

@ak_tak0202 práveže co som zatiaľ zisťovala bolo mi povedané za laser neboli a dcéra to ma na podusticke na prste nohy takže tam by mi aj prípadná jazva nevadila. Najprv sa skúša masticka ak nezaberá tak sirup pripadne iná liecba, len sirup zaberá hlavne do piateho mesiaca tak chceli mať asi u nás istotu? neviem, pri chôdzi by jej to zavádzali.

nicol_10
22. aug 2022

Ak vám nerobí problém cestovanie, v BA na Kramároch pan dr.Babala sa venuje odstraňovaniu hemangiomom. Je veľmi príjemný, všetko vysvetlí. Dcéra je u neho sledovaná, my sme sa rozhodli,že počkáme, kým zmizne, čo ale bude trvať aj roky. Ale je aj možnosť, že to dáme odstrániť, ak si to začne viac uvedomovať, resp.skrabat a pod. Dcéra má 1,5 roka a cca rok jej to postupne bledne, nerastie, ma to na hrudi na pravej strane.