Odsavate noštek i keď je to boj, krik ?
@hennyinnsbruck Šikovná
@eririka to je jasne ze revu ja som vravela ze viem ze to nemas rada ale musime ulavi sa…casom zbadala sama ze je to ulava
Pomohlo odsavanie plysakom a vsetkym clenom rodiny a odsavala si potom uz aj sama.
my sme nikdy neodsávali, to začal byť "trend" asi až neskôr...len sme kvapkali do nosa, ale je pravda, že nádchu nemávala, ale zato dcéra dosť kašlala a lekárka nám odporučila čo najskôr naučiť fúkať nos...takže asi na tom odsávaní niečo je
@eririka tak skús inú odsávačku nie tú na vysávač
Samozrejme, že odsávam aj napriek kriku a boju. Keď poriadne zatečú a spôsobí to zápal priedušiek alebo pľúc, určite bude rev a boj pri podávaní liekov. Ale ja nemám odsávačku na vysavač, ale takú, čo ústami ťahám. A ako decká sme dokonca my mali len takú pumpičku, ktorá fungovala na podtlak.
Samozrejme, mame na to aj zaujimavu techniku,ktora posobi velmi desivo 😂 jemne mu prisadnen ruky a tym padom mam ruky volne je a mozem odsavat 😂 samozrejme si na neho nesadnem vahou,iba ho obmedzim v pohybe
@eririka ja viem, poznam to😒... No co sa da robit. Videla som aj taku elektricku do zasuvky, tusim medela. Ale nemam ju odskusanu. Tie rucne nie su take efektívne, to viem, lebo aj taku sme kupili a reval rovnako, akurat horsie odsala.
Chapem, aj ja som mala vzdy stres z odsavania... Ale je to nevyhnutnost.
Ano odsavala. Rucali pri tom vsetky tri deti. Poviem to takto. Neudujem sa im pretoze je to neprijemne. Skusila som to na sebe tak viem. Ale zapal stredneho ucha je tisic krat horsi. A rovnako na nic su stecene sople na prieduskach. Na kazdom Orl co sme boli nam odsavanie kazali. Na detoch to nezanechalo traummu. Traumu z toho mali len nase babky
@eririka nie nikdy
@eririka Do 18 mesiacov nebol nikdy chory. Potom isiel do jasli a mal sople kazdy mesiac. Par krat som odsavala aj ked to bol boj, ale to sme ho museli 2 drzat a po tom placi sa mu vytvorilo este viac soplov. Tak som sa rozhodla ze ho necham nech mi pri tom asistuje a boli chvile ked si to sam dal k nosu a nechal vytiahnut sople. Naucil sa fukat o 6 mesiacov neskor. Nikdy nemal problemy zo zatecenych soplov.
@eririka Odsavala odsavackou na vysavac, dieta bolo treba nasilu drzat a plakalo. A dnes to lutujem, myslim, ze to mohlo na dieta posobit traumaticky. Asi by som radsej kupila elektricku odsavacku i ked je menej ucinna a vyskusala ci je to az taky problem tie hlieny neodsat uplne dokonale.
@eririka Ano, odsavala aj napriek boju a kriku. Dvaja sme ho drzali alebo ked som na neho bola sama zabalila som ho do deky a doslova prilahla. A v jednom momente pochopil, ako sa mu tym ulavilo. Mal nieco vyse 1,5 roka. Teraz ma skoro 3, fukat este nevie a sam chodi pytat, aby sme mu odsali sople.
A rovnako som mu nasilu umyvala zuby, natieram ho kazdy den kremom aj ked to neznasa (ma atopicky ekzem), znehybnim ho u doktora ak ma podstupit neprijemne vysestrenie...
Aj o tom je rodicovstvo.
Nie , od 1,5 si vie celkom pekne vysmrkat noštek. Odsávanie bolo zbytočne , keďže jej spôsobovalo stres a hrozny rev , tak tých soplov z toho bolo vždy viac a víc a to bolo kontraproduktívne .
Samozrejme stale som odsavala.zdravie mi je prednejsie ako rev🤪teraz ma 3,5 a pride sama ze odsat(alergia sople)