Ahojte. Prosím, nemáte niekto skúsenosť s refluxom a večným odŕhaním?
Dcérke zistili reflux zo slín, hodnota 29 a niečo. Alergologička nám dokopy k tomu nič nepovedala, máme iba trápny papier s obmedzeniami, ale že to nemám preháňať. Samozrejme za posledné obdobie sa jej to zhoršilo a odŕha skoro celý deň. V noci napodiv nič. Som z toho v koncoch, lezie mi to tak na nervy a čo potom tomu dietaťu. Teraz nám predpísala Gastrotuss, že vraj vyskúšame. Tak som sa naštvala a objednala nás na gastro, samozrejme o 2 mesiace. Aj to na vlastnú žiadosť, keďže žiadny doktor nám to nenavrhol. Nemáte niekto podobnú skúsenosť, lebo ma mätie to, že v noci nič. A že či to reflux vôbec je. Máme za sebou krvné testy a výtery, všetko ok. Alergia na roztoče a vzdušnú pleseň, berie Aerius. Nosná mandľa vybratá. Ďakujem
@kali1985 Ahoj. Mam 5 rocnu dcerku a oddrhala 1.5roka. Alergo o refluxe ani nepipla, ani nasa pediatricka. Tiez sme mali a mame velmi silnu alergiu na vzdusne plesne, vajecny bielok a to je vsetko. Avsak dcerka reagovala pomaly na vsetky potraviny. Stale jej pribudali. Cize reflux. Prisla som na to sama, nasadili sme dietu refluxnu a prestala takmer uplne drhnut.
Aerius a vsetky sirupy nam robili max.zle. Nesmieme sirupy, ani Nurofen, ani nic na kasel vo forme sirupov. Jedine paralen v tabletkach na teplotu.
Taka najlepsia vec co ti pomoze je jeden zosit a po kazdom jedle si vsimaj reakciu a zapisuj vsetko co dietatko papa. Reflux sa prejavu drhnutim hned po jedle, ale aj do hodiny kludne drhnutim. Napr.ked som dcerke dala chlebik s maslom a dzemom, tak drhla hned. Dala som len chlebik s dzemom, drhla lebo pri refluxe sa nesmie sladke.
My sme reagovali zle aj na mliecne, to sa tiez pri refluxe obmedzuje.
Je toho vela co sa da robit a gastrotussom neznicit detickam travenie. Ak chces, napis mi do spravy, skusim este poradit.
@marianarem dobry vecer.no nalez sa ziadny nepotvrdil, ten histamin jej nerobili.to sa ako testuje prosim.
@kali1985 Odoberie sa krv a zistuje sa hladina enzymu DAO.
@kali1985 A vytery boli uplne ciste, alebo tam predsa bol nejaky sporadicky nalez nejakej bakterie? Maly mi totiz takto cely den v podstate nonstop odrhal, inac uplne zdravy. Isli sme k doktorke, spravila vyter z nosa a ze sporadicky nalez moraxelly, ze take male mnozstvo ani netreba riesit. Tak ale ked som jej povedala, ze este stale rovnako odrha, tak dala Uniflox do nosa. Uz na druhy den bolo omnoho lepsie.
Moze to byt ale aj z refluxu, vsak skuste dietu, kratkodobo by som nasadila uplne prisnu, aby som otestovala, ci je ten kasel z toho.
Este ma napadlo, ze kamoskin manzel toto mal z histaminovej intolerancie. Vlastne aj prebytok histaminu moze sposobovat nadbytok zaludocnej kyseliny. Na to malu netestovali?