Ahojte. Potrebujem poradit hlavne od mamiciek, co maju skusenost s atopickym ekzemom. Maly ma hrozny ekzem, premastujem 4x do dna i v noci a stale nemizne. Mame aj olej do kupela a suchu kozu uz nema, len tie ekzemove loziska. Mate skusenost s Lipikarom a Bepanthen Sensiderm? Bepanthen baby mu sadol pri zapareninach a na Lipikar som pocula nesmierne chvaly. Len ta cena. Nerada by som investovala a ono by to nezabralo. Su tu take mamicky, co mali oba tieto kremy?
@jersey87 nic z toho nepouzivaj ...skus toto - https://www.drmax.sk/jamieson-provitamina-100-c...
ja odporucam propolisovy krem.
@jersey87 ja odporúčam v prvom rade spraviť test či nemá dieta alergiu na bkm lebo ekzém je problém z vnútra .. malemu ju zistili vyhodila som z jedálnička všetky mliečne produkty... my sme sa natrapili s ekzemom nakoniec nám zabral skin-cap nedám naň dopustiť 🙂 plus krem a na kúpanie výrobky značky avene 🙂 boli sme aj u kožnej tam nám dala mast zarobenu ..cela šedá bola a zafarbila oblečenie už neviem presne názov možno bude niekto vedieť ale doktorka hneď vedela 🙂 Určite skus ja dnes neviem čo je ekzém maly ho už nemal ani raz
@miruschkar mliecne ma uz vyradene, lepok tiez. A ku koznej teraz veru nejdem. ☺️
My mame skin cap krem.. Maly ma ekzem kontaktny a do rana mu vsetko zmizne.
@jersey87 ja ti nekazem ísť ku kožnej 💁chcela si radu tak som ti napísala ako to bolo u nás a co pomohlo
@miruschkar dakujem ti za radu. Zabudla som oznacit @lenulikus . To patrilo jej. Tak prepac, ak to vyznelo blbo. Nebol to umysel.
@jersey87 a dôkladne máte vyradené mliečne? ty zo svojej stravy? aj soju, hov- mäso, syrovatku, karob, kasein atd z potravín? obmedzit takisto sacharidy v strave, vela zelenej zeleniny jest,, Hylak užívat. Ložiská nepremastovat, žiadne oleje do kupela , ale vysušovat - zinkova mast a pod.. všetko treba dôsledne..
https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/
https://www.modrykonik.sk/zdravie/atopicky-ekzem/
@jersey87 ale to sa nemastí, ak je to suché..treba hydratovat..a to je rozdiel..práve aj ten olej v kúpeli može byt problem..aj protikvasinkovú dietu držíte? pretože ekzem je len prejav kvaisniek a tie treba dostat pod kontrolu..nestačí teda len vylúčit mliečna lepok..ak má červené ložiská, popraskané- tak aj gencianku použit ak treba..ako nerobia zinkové maste dobre?
@jersey87 ahoj, moja 4 rocna dcerka mala atopicky ekzem. co jej najviac robilo zle boli detske sprchove gely z drogerie. zacali sme používať tekute mydlo ktore je bez parabenov, pokožku nedráždi a nevysusuje, práveže upokoji a z hydratuje,vyrovnava ph pokožky, vhodne na atopicky ekzem a psoriazu a taktiež na mliecnu chrastu u deti. odvtedy ako pouzivame toto tekute mydlo, tak nám aj ekzem ustupil
@luba41 prave ten olej mu pomohol hydratovat kozu, aby sa mu nesupala a nebola sucha. A ostali uz len loziska ekzemu, ktore potrebujem dostat pod kontrolu. Na zapareniny pod pazuskami alebo za kolenom mu zinkova mast pekne stiahne, ale nie ten ekzem. Ten mu este viac vysusi a ekzem sa zvacsi.
mali sme bepanthen.. malemu to nezaberalo ,ale mužovi hej 😀
skúsili ste ísť aj ku kožnej?