Odporučte lekára na strihanie uzdičky

sloska77
6. sep 2020

Ahojte.
Poraďte, prosím, dobrého lekára, ktorý strihá uzdičku, ale tak hlbšie. Najlepšie okolie PP, PO, KE. Mali sme ju strihanú v pôrodnici, no málo. Nechce sa dobre chytiť prsníka, je to veľké trápenie. Doktorka vidí problém práve v uzdičke. Ďakujem.

amelia000
6. sep 2020

@sloska77 ahoj z mamili stranky mi odporucila 2 dr. My sme boli na KVP pro care, musela tiez strihnut hlbsie.

1. MUDr. Hurajová (ProCare na KVP, ambulancia ORL) tel. 0907 466 305.
Volať po 14,00.
- termín podľa dohody priamo s lekárkou
- nutné mať výmenný lístok alebo priama platba 15 eur
- platba 1 euro manipulačný poplatok na recepcii

2. MUDr. Šlárko tel. 0905 247 021. Pošlite mu sms a dohodnete sa, kde
práve ordinuje. V závislosti od toho je suma je 20-30 Eur.

pribinak
6. sep 2020

Ja neviem, ale 2x strihať indickú? To je trápenie bábätka. Vykašľala by som sa na celé dojčenie (a to som sama dosť dlho dojčila, ale nie za takúto cenu)

cezpat
6. sep 2020

@sloska77 My sme boli u MUDr. Hurajovej ako odporúča amelia000. Veľká spokojnosť.
Poplatky presne ako napísané vyššie. Kamarátka bola s malou u MUDr. Slarka, tiež bola spokojná.

sloska77
autor
6. sep 2020

@amelia000
@cezpat
Ďakujem veľmi krásne. Hneď zajtra budem volať.

xjakubikovak
6. sep 2020

@pribinak ake trapenie?? ved to je 5 sekundova záležitosť a dieta pri tom place iba chvilku, myslim ze je to mala dan za to ze bude moct papat materske mlieko a mat ostatne benefity ktore materské mlieko ponuka.

pribinak
6. sep 2020

@xjakubikovak 🤷‍♀️ Vec názoru

amelia000
6. sep 2020

@xjakubikovak no trapenie to napriek benefitom je. Dieta to boli a place. Drzia ho tam na silu a hrabu sa mu v ustach samozrejme mu to nieje prijemne. Potom ho to boli. Nasa mala po strihani este taky hysakovy plac par dni kym to preslo. Zo spanku. :( ale my sme museli strihat. Nasa bohuzial nevedela ani vyplazit jazyk a velmi mala pohyblivost bola. No ja som si to overila u 3 studovanych ludi kym som jej dala strihat

nini1010
6. sep 2020

@pribinak Ale prosim ta ani to poriadne neciti.To uz je len aka logika kvoli uzdicke ktora bude s velkou pravdepodobnostou robit problem aj pri rozpravani a vyslovnosti obrat dieta o dojcenie teda to najzdravsie co mu moze mama dat ak ma tu moznost?Kriste 🤦‍♀️Mojmu malemu to urobili,kym sme vysli z ordinacie uz ani neplakal a okamzite zacal bez problemov krasne papat.

cezpat
6. sep 2020

@pribinak Podľa môjho názoru to za kojenie stojí. Nie je to trápenie, je to chvíľková záležitosť, dieťa sa hneď prisaje na prsník, ešte u doktorky v ambulancii, a sa ukľudní. Môj hneď prestal plakať. A už nemal žiadny problém, potom tiež neplakal, bol pokojný. Okrem iného som počula, že je veľká pravdepodobnosť, že dieťa tak, či tak bude neskôr potrebovať prestrihnut uzdicku kvôli výslovnosti a potom je to už väčšia trauma pre neho, ak je staršie...

didush27
6. sep 2020

@sloska77 my sme boli v KE. MUDr. Jutka - uzdicku odstranil laserom - ani kvapka krvi, ziadna slza..

sloska77
autor
6. sep 2020

@didush27
Fi-ha, to som ešte nepočula, že sa to robí aj tak. A tiež bábätku? Čo je to za lekár?

xjakubikovak
6. sep 2020

@amelia000 nehovorim ze neboli ale ta bolest je chvilkova,mojmu to tiez bolo treba spravit a plakal mozno minutu, potom sa hned prisal a bolo dobre

didush27
6. sep 2020

@sloska77 skus si zadat do googlu frenulektómia laserom

sloska77
autor
7. sep 2020

Žienky, tak MUDr. Šlárko sa už tejto problematike nevenuje, agendu prenechal MUDr. Želizňákovi. Máte s ním skúsenosti?

anastazia93
7. sep 2020

My sme boli tiež u Hurajovej. Čakali sme 3 minuty. Trošku plač, trošku krvicka. Hneď som tam mohla nakojit na upokojenie. Spokojnosť.

sloska77
autor
7. sep 2020

@anastazia93
@amelia000
@cezpat
Neviete za ako dlho nás asi MUDr. Hurajová objedná? Vie nás aj niekde vsunúť, alebo budeme musieť čakať dlhšie na termín? To papanie je pre nás veľkým trápením, chcela by som to čo najskôr.

amelia000
7. sep 2020

@sloska77 no zavolaj jej a kludne jej to povedz, ze potrebujete cim skor lebo sa velmi trapite. Je tam tel priamo nanu. Aspon, mne vzdy ona dvihla. Mna objednala par dni po telefonate.

sloska77
autor
7. sep 2020

@amelia000
Ďakujem. Chystáme sa volať po 14:00 ako si písala. 🙂 Tak verím, že do konca týždňa nám nejaký termín nájde.

ladyvi
7. sep 2020

Moj mal straaasne velku uzdicku hornu. Strihli sme mu. Plakal. Bolelo. Uz by som druhykrat do toho nesla. Prisatie sa nezlepsilo. Teraz ma rok a pol a stale mam odtlacky jeho zubkov na bradavke. Vzdy cucal tak, ze dasienkami tlacil na bradavku. Sposobovalo mi to jednak strasne bolesti. A jednak sa mu vzdy smykala pusa z bradavky. Tak reku, podme to dat cvaknut. Nepolepsilo sa ani strihnutim. Jedinu vyhodu co v tom vidim je, zeby nas to neminulo, ked bude mat trvale zubky, kvoli prednym zubom sa to zvykne strihat. Trosku sa mu vytvorila nova uzdicka, ale nie taka velka a tuha. Ale ak nas to aj tak neminie, ze aj tu mensiu bude treba strihat, tak sa este viac utvrdim v nazore, ze to strihnutie uzdicky pomaha len vo veeeelmi malo pripadoch a nema absolutne ziadne benefity.

ladyvi
7. sep 2020

Ale prepac, teraz mi doslo, ze na nazor si sa nepytala, nechala som sa uniest. Tak ci onak, zasa az take bolesti to nie su. Neskor to boli viac, lebo ta uzdicka je uz tuha. Mne to robili v dospelosti, a to uz bolo vcelku trapenie aj pre dospelu osobu.

sloska77
autor
7. sep 2020

@ladyvi
Nevadí. Ja som vďačná za každý názor. My ideme strihať spodnú. Ak to nepomôže pri kojení, tak ma to možno tiež bude mrzieť, no zase neskôr by sme mohli mať problém s výslovnosťou. Takže to dáme spraviť radšej teraz, lebo ako píšeš, neskôr to bude bolieť viac a už by si to aj dieťatko pamätalo.