Odplienkovanie a zadržiavanie moču

barborka21
7. mar 2024

Dobry den mam 1,5 rocnu dceru a pozerala som vsade diskusie o zdrziavani mocu ale u nas to je naopak a nikde som to nenasla. Akurat sa odplienkovavame ale v noci ma plienku a zobudi sa kolo jednej rano ale neplace iba sa mrvi v postielke nespi aj tri hodiny plienka sucha. Mliecko pije aj v noci. A ked ju dam na nocnik hned sa vycika a potom spi dalej. Ako keby drzala moc ale plienku ma moze sa do nej vycikat ale vycika sa v noci radsej do nocnika. Cez den to je skor naopak… vycika sa do nocnika len po zobudeni inak cez den ked ju posadim na nocnik necika a ked dam plienku vycika sa so par minut… len ta noc je zvlastna ze tam to ma naopak. Neviete co to moze byt? Dakujem

dadka1997
7. mar 2024

@barborka21 a kde je problém? Myslím si, že je to veľmi skoro, ale už ked ste začali pokračujte.. to, že v noci udrží moč, mozte byt rada, no uricte sa stane parkrat nejaka nehoda.. no a cez deň, je dieťa viac zaujaté okolím, sama píšete, že ma 1,5 roka, dieťa este nevníma nesustredí sa... čize sa postupne naučí.. hlavne netlačte na to, aby dieťa nedostalo šok.

barborka21
autor
7. mar 2024

@dadka1997 no mam obavy ci to nezadrziava naschval ten moc aby nemal nejaky blok z toho potom

zuzinka888
7. mar 2024

Pre dieta je velmi chaoticke- raz plienku nema, raz ma, potom nema....Ak v noci vstane daj ju na nocnik. Ja som davala v spanku, len som posadila na nocnik a povedala- Cikaj- a dala hned spat. Hlava ja jej hompalala.....🤣. Kratko po dvoch rokoch bola odplienkovana aj v noci.

dadka1997
7. mar 2024

@barborka21 tak treba obcas davat pocas dna na nocnik aby si navyklo postupne .. hlavne nestresovat a nerobit natlaky 🙂