Odpadol vášmu dieťatku necht?

cistko
19. dec 2011

Vcera starsi syn privrel tomu mladsiemu /1 rok/palcek do suflika ☹ ☹ ☹ Nastastie honema zlomeny len silno pomliazdeny. Nechtik mu cely zmodrel. Mamka ma dnes vystrasila ze mu moze odpadnut a len potom ho to zacne boliet. Stretla ste sa s tym niektora? Vraj existuje masticka na rychlejsie hojenie modrin. Dnes spadol na zem, rovno ruckami na podlahu. Neplakal ale spod nechtu sa mu pustila krvicka...

cairka
19. dec 2011

@cistko , staršia si privrzla do hojdačky, boli sme aj na RTG, lebo mala spuchnutý a čierny celý prst. Tam jej to natreli niečím a na 3 dni zaviazali. Po tých 3 dňoch už prst bol pekný, len nechet ostal čierny, asi po mesiaci sám odpadol, bez bolesti. Hlavne nestrhávať nechtík, pod ním dorastie nový a vtedy tento odpadne 😉 Prípadne mu ho troška zastrihni, aby ním nezachytával a nestrhol si ho nechtiac pri hre. Držím palce, aby už nebolelo 🙂

cistko
autor
19. dec 2011

@cairka 🙂 dakujem za radu, nastastie palcek opuchnuty nieje, trosku ma na nom modrinku, vankusik ma trosku porezany /sice tomu nerozumiem ako sa toto podarilo/ ale inak vyzera dobre az na ten nechtik tak dufam, ze to bude ok ale az mi je makko na zaludku ked sa mu na to pozriem co by som robila keby hlavu rozbil??? 😀

denduska
19. dec 2011

@cistko mladsej dcere ked mala asi 1 a pol roka starsia trojrocna pustila z vysky na prstek kamen..riadny suter..zacalo jej to tak liat spod nechtika ze sme to ani zastavit nevedeli 😝 a ten krik 😅 😅 asi po dvoch tyzdnoch jej nechtik sam odpadol, a uz vykukal novy...takze nemusis sa bat, zahoji sa to 😉

cistko
autor
19. dec 2011

@denduska dakujem, ulavilo sa mi 😉

unique
19. dec 2011

moj maly si privrel prst do dveri a cely necht mu odtrhlo, visel iba na "supke"a cely bol krvavy. Skoncilo to plastickou operaciou ale tak asi po mesiaci mal krasny novy nechtik. Ale uz to nechcem teda nikdy zazit 😒

ollski
19. dec 2011

u nas sa tiez podarilo pri hre dcerke malemu privriet prstik do dreri...1x to mal len opuchnute a cervene, 2x mu isla spod nechtika krv, skarede to mal ☹, veeeeeelmi plakal...nechtik, mu ostal, kym nenarastol novy. po par dnoch to uz nevyzeralo, tak desivo ako po nehode, drzim palce nech sa prstek co najskor zahoji 😉

inffinity
9. aug 2013

@ollski prosim te aj ste sli k dr? Ja jsem ted uplne zle takovym blbym nedopatrenim malej sedrela brankou pred domem prstik aj s nehtikem ma ho odtrhnuty od prstiku. Moje mamka ji to vydesinfikovala a zalepili sme to trosku jsem pritisklaten nehtik zpatky brecim vic jak mala ☹ ona uz je teda ok ale musime jit k dr? Myslim ze brecela vic kvuli tomu ze nechce do nemocnice nez ze ju to boli uz de diva na pohadku a je ok..

ollski
13. aug 2013

@inffinity ahoj, my sme k dr nesli. prestao to krvacat, maly sa ukludnil a normalne fungoval dalej...obcas zacal mrniet ze ho to boli, ale po chvilke zabudol, asi to vyzeralo horsie ako naozaj bolo, no liecilo sa do dost dlho... ak mas pocit ze by to mala Dr vidiet, tak chodte...radsej tam ist zbytocne ako sa bat, co s tym prstikom ma 😉

bettynka222
13. aug 2013

@cistko náš si zhodil také väčšie a ťažšie autíčko na nohu. Necht mal najprv zčasti modrý, po dlhšom čase mu zliezol ale už mal pod ním nový 🙂 síce veľmi tenučký, ale keď mu narástol další necht, už bol ok 😉 tiež mal vtedy rok.