Včera o 3:30 ráno mal syn 12-ročný teplotu 38,5. Dala som mu tabletku nurofenu. Vstal z postele že ide cikať. Vycikal sa po stojačky a otočil sa a v tom som videla že je mimo a zviezol sa jemne na mňa. Držala som ho v náručí a kriesila rukou a volala naňho. Prebral sa. Tak som ho rýchlo že odvediem do postele ale to isté znova. Zasa som ho rukou ťapkala a oprskala vodou a pomaly sa prebral. Položili sme ho na zem a volali sanitku. Potom bol už pri vedomí. V nemocnici nič nezistili že asi viróza aj keď nemá žiadne príznaky. Pred odpadnutím sa mu vraj zatmievalo pred očami a čas medzi idpadnutiami si pamätá aj všetko potom. Lekár tvrdil že je to u detí veľmi časté. Máte s niečím podobným skúsenosti? Veľmi sme sa vystrašili a stále si v hlave premietam či som tomu nemohla zabrániť ☹
Cukor v krvi má v poriadku? Ale ak ho vyšetrovali, tak zrejme zisťovali...
Mne syn odpadol, zistili mu na okamžitom CT hlavy zápalové ložiská na mozgu. Nasadili lieky a už je všetko ok, klop klop. Nevedia pôvod.
Ja som odpadla dva roky dozadu, príčina bola krvná chrbtica
Príčin môže byť kopec
Ano, dcéra pri teplote, viac krát.
@ivetka_kamo krčná chrbtica
Lekár nezisťoval cukor v krvi, povedal že asi prudko vstal z postele, crp mal do 8 takže žiadny zápal, sediment moču tiež v poriadku. Stále ma to máta a mám strach že sa to zopakuje. Bolo to hrozné...
U môjho syna boli tiež crp v. Pohode, az CT povedalo pravdu
@kaluzka nam sa toto tiez stalo- 5 rocny syn si umyval rano zubky a zrazu len zasepkal ze mu je zle a uz padal k zemi. Stihla som ho chytit. Tiez sme absolvovali vysetrenia a odbery krvi- nic mu nezistili. Lekarka nam vravela, ze je to hlavne u chlapcov bezne. Ale ze vacsinou z toho chlapci vyrastu. Ale ak by sa to opakovalo, tak dalsie hlbkove vysetrenia. Nemusi to znamenat nic- len unava prip. aj viroza, ale moze to byt aj nieco zavaznejsie. Toto nam povedala lekarka. Tak dufajme, ze to bolo naozaj len to vycerpanie. Drzim palce
Je to ľahko vysvetliteľné,bol dehydratovaný,nízky tlak,postavil sa a skolaboval,nemáš dôvod sa znepokojovať.Treba dodržiavať pitný režim,pri chorobe viac tekutín,ak vstáva z postele,tak najprv chvíľu posedieť so spustenými nohami na podlahu až potom vstať.Nestresuj sa,je v poriadku.
@kaluzka to bolo preto ze mal horucku a bol unaveny a rozospaty. Su to normalne stavy. Podla mna upadaval do spanku a ty si ho budila. Je v poriadku neboj.
@kaluzka sleduj a meraj koľko vypije tekutín. Teraz v horúčke a v lete doplň aj minerálky, dala by som aj rehydratačný roztok. Keby som sama nezažila, neuverím čo dokáže nesprávny pitný režim urobiť s organizmom 😒 Inak deti v puberte sú rovnako chúlostivé a rizikové ako deti do 6 rokov. Treba dávať pozor na psychohygienu, stravu, oddych... Organizmus prudko rastie. Ja som mala takéto odpadávačky v 15-tich, poslali ma aj na kardiológiu. Mám šelest, nízky tlak celý život, inak nič hrozné...
Teraz ma zase teplotu 35,2 na čele je úplne ľadový už nedávam od včera rana žiadne lieky na zníženie teploty, mám strach že odpadne zase z nízkej teploty. Potí sa. Čo to môže byť? Teplota stále hrozne nízka, striedam teplomery a stále do 35,5. Čo robiť?
Mne odpadol starší syn pred koncom školského roka v škole. Nechali si ho deň v nemocnoci na pozorovaní. Tesne po odpadnutí mal strašne vysoký cukor,keď mu ho záchranári merali. Náš detský dr nás poslal na kardiológiu,to mal aj ako odporúčanie z nemocnice,ak by sa to opakovalo a má viac vody piť.
Urcite by som dala spravit testy skor ako sa to zbagatelizuje,ale fakt je ze napriklad aj ja odpadavam od cca 12 rokov vzdy ked som chora tak ze mam vycerpane telo.najma hnacky,zvracanie,celkove vycerpanie niekedy v kombinacii so stresom.proste ked mam odvodnene alebo vycerpane telo stane sa mi to ze na mna pridu mdloby,cierno pred ocami a niekedy ma vzkriesia este pred stratou vedomia a niekedy nie.s rokmi som sa uz naucila kedy to na mna ide a rychlo si lahnem nech si neublizim a dam nohy hore a zvysok je uz na cloveku ktory je so mnou.inak som samozrejme uolne zdrava,proste mi len takto reaguje organizmus.moze to tak mat aj tvoj syn.ale skor ako to takto uzavriete treba ho dat vysetrit.aj mne robili vsetky mozne testy ako malej na to.
@kaluzka moj syn máva takú teplotu 35,2-35,5 úplne bežne, ked je zdravý, nemusí to vôbec nič znamenať, ale tak môžeš mu dať pre istotu spraviť odbery, hlavne skontrolovať ten cukor, ked odpadol
@kaluzka moj dvanastrocny syn odpadol v marci v skole, absolvoval vsetky vysetrenia nic nezistili, to je asi vekom alebo. Bol hladny smadny, unaveny. Odvtedy sa mu to nezopakovalo.
Mne sa to stava-mam extremne nizky tlak vtedy... ked uz vidim "hviezdicky" a ze zacina mi tocit hlava pijem vela -vela vody aj 2 litre a prejde...
Epilepsia?
@kaluzka
Tá prinízka teplota je podľa mňa dôsledok toho potenia... Potením sa telo ochladzuje... Aj moja dcéra keď sa pri teplote poriadne spotila, tak potom mala v spánku teplotu 35.5 až do rána... Ja si myslím, že to môže byť nejaká viroza a teplotou a následným potením sa telo vysporiadava s chorobou... Ale určite treba syna sledovať, či sa nebudú tie mdloby opakovať... Držím palce
Prinízku teplotu meraním pod pazuchou mávam aj ja a vobec to neznamená ze mam nízku teplotu ale z nejakých mne neznámych dôvodov mi pod tou pazuchou nevie nemerat. Vtedy si meram s prepacenim inde a mam normálnu teplotu okolo 36.5 aj ked pod pazuchou mam 34.5. Skúste si to niekedy porovnať ked vam to tak prinízko pomera.
@ivetka_kamo ahoj, mozem sa spytat, aj zistili z coho ma tie zapalove loziska? My sme prisli nane nahodou, bolieva ho hlava a teploty mava, neuro ho poslala na MRI. Moj bol zato na lumbalke, zatial vsetko negativne a z likvoru budu vysledky koncom mesiaca
@danielahamar ahoj, neprišli na to, že to mohlo z čohokoľvek, ja som ho nedala dopichat, lebo malý už má paniku, keď mu brali krv, bola všade, doslova som na ňom musela ležať a vyšli z ordinácie akoby nás niekto chcel zabiť, obaja všade krvavi.... To už nedopustim. Bolo to tri roky dozadu, bokievala ho veľmi hlavička, zatmievalo sa mu pred očami, ťahalo ho do strany, odpadaval.... Nasadili liečbu a rýchlo všetko zabralo, na kontrole už bolo všetko ok, odvtedy máme pokoj, klopem
@kaluzka mne sa to stalo keď som mala asi 15 rokov.. Nemala som ale teplotu.. Najprv mi prišlo zle od žalúdka, potom sa mi zatmelo pred očami a potom som sa cítila strašne slabá a odpadla som.. Tiež si všetko pamätám.. Bola som vraj strašne biela, aj pery.. Na pohotovosti povedali, že len asi náhla zmena tlaku.. Šla som ku doktorke obvodnej a ta ma dala na týždeň do nemocnice, aby mi spravili rýchlejšie vyšetrenia.. Zistili mi nekoniec tetaniu.. Tetania nie je ochorenie, je to len nedostatok vitamínov, nie je to nič vážne.. Mne sa to stalo potom ešte párkrát, ale nič vážne to nie je ak je to to.. No podľa mňa chod určite ku doktorovi s nim, lebo nikto podľa mňa len tak nedopadne..