Odpadávanie dieťaťa

kaaaty
13. nov 2016

Ahojte mamicky najde sa tu maminka ktora by mala skusenost s neobjasnenym odpadavanim dietata? Synovi 4,5 rocnemu sa stava ze odpadne a chvilku je mimo cca 30sekund akoby spal. Potom sa preberie, a normalne funguje. Nemate niektora skusenost. Dakujem

mmmj
13. nov 2016

to moze byt aj epilepsia. Boli ste u lekara, nieco vam povedal?

kaaaty
autor
13. nov 2016

Prave nam robia kompletne vysetrenia.

meluela
13. nov 2016

@kaaaty a ste na neurologii? my sme tam boli kvoli inemu, ale bolo tam vela deticiek co mali podozrenie na epilepsiu. robili im ct/mr a eeg a podla toho zistovali co sa deje a boli tam aj dalsie ktorym nastavovali liecbu. drzim palce aby vam to dobre dopadlo

veroonikadan
14. nov 2016

nemusi vzdy znamenat odpadavanie hned nejaku chorobu mozno len nejaku banalitu ale netreba to podcenit samozrejme.hlavne mamicka mysliet pozitivne a nestresovat sa zbytocne kym nebudu vysledky, dietatko to citi a bude sa bat tiez 🙂 aj ked to neni lahke ale drzim palce aby ste to vsetci zvladli 🙂

janickacrazy
14. nov 2016

@kaaaty Pije dostatočne vodu? Lebo aj ked niektoré deti málo pijú, možu mať problém s tlakom a odpadnúť. Sestrina malá mávala také záchvaty hnevu, že od zúrivosti jačala, až odpadla. Ale to bolo okolo tých 2-3 rokov, potom ju to prešlo. Ako aj dievčatá vyššie spomínali, može to byť aj epilepsia, ale aj nemusí, vyšetrenia hádam ukážu, čo je vo veci. Držím palce, aby to nebolo nič vážne.

stastna17
14. nov 2016

moj brat takto v tomtu veku odpadaval a ma epilepsiu, urcite by som to riesila cim skor. da sa to podchytit.

kaaaty
autor
14. nov 2016

Dakujeme, robia vsetky vysetrenia, zatial je vsetko v ppriadku. Pocula som aj o detoch ktorym sa toto stava bez objasnenej priciny. Neviete o niekom?

stastna17
14. nov 2016

@kaaaty moj brat takto odpadava ale uz v puberte , uz epilepsiu nema ani naznaky na ekg a bez priciny odpadava nevedia prist na to preco. vraj hormony . ale on uz ma 18.

kaaaty
autor
14. nov 2016

@stastna17 a zistili mu epilepsiu hned vtedy ci neskor. Mame za senou eeg vysetrenie a je v poriadku.

stastna17
14. nov 2016

@kaaaty ano hned mal to na eeg jasne viditelne. lieky bral od vtedy cca do 15tky . uz neberie iba je sledovany.

maxiva
14. nov 2016

aj moj brat odpadaval,az do nejakych 17....robili mu vysetrenia a bol trochu anemicky a maval nizsi tlak.lenze ono to bolo tym,ze malo jedaval a zabudol pit...teraz je tak,ze sa nevie zastavit 😀

kaaaty
autor
14. nov 2016

@stastna17 ako jeho ofpadnutie prebieha?

stastna17
14. nov 2016

@kaaaty no vacsinou je to na wc , vstane a ide na wc a tam odpadne az si aj zub vybil :( ale je to chvilka. ked bol maly vtedy sa iba tak ako keby zosunul na zem. ziadne trasenie ani nic.

kaaaty
autor
14. nov 2016

@stastna17 ako casto odpadaval?

stastna17
14. nov 2016

@kaaaty tak nepravidelne , a podotknem ze vacsinou ako sa mu zacinala choroba ze nebol este chory ale o 3 dni mal napr. horucku alebo nadchu. tak mozno to aj s tym suviselo alebo tak ale vsetky vysetrenia presli a vsetko ma uplne ok od krvy po eeg , ekg a vsetko.

kaaaty
autor
14. nov 2016

@stastna17 syn len spadol a ostal lezat ked dom pridls tak vyzeral akoby spal. Prebudol sa a fungoval uplne normalne akoby sa nic nestalo.

stastna17
14. nov 2016

@kaaaty tak drzim palce aby to nic vazne nebolo , vies co moj najstarsi brat co ma teraz 38 on ako maly takto odpadol sem tam len vies vtedy sa to tak neriesilo , tak mamka nic neriesila proste bol chudy malo jedol doktorka zobrala krv vsetko bolo ok. a v 30tke mal silnu epilepsiu tak to mozno mal v sebe :( od mala len sa to prejavilo ked bol vycerpany.

fokuska
14. nov 2016

@kaaaty skuste poprosit aj test na tetaniu - ja som tak stratila vedomie pri tetanickom zachvate. Neboli to, ale mne bol ten test neprijemny

mmmj
14. nov 2016

@kaaaty uz vam nieco nove povedali?

smile31
14. nov 2016

@kaaaty ahoj... ja ked som bola mala tak som casto odpadavala... tiez som mala podozrenie na epilepsiu ale nikdy sa nepotvrdila... 1x som odpadla ked som mala tusim 4-5 rokov... to som odpadla doma nic mi nebolo ale len zrazu som sa rebrala ako na mna rodicia kricia a stoja nadomnou... potom sa mi stavalo ze som odpavala v kostole...v autobuse... ked sa mi to stalo 1x lekari to uzavreli, ze to bolo zo smutku,,,,ano dobre citas zo smutku v tom case mi zomrela stara mama... lekari povedali ze sa to na mne tak prejavilo...od toho casu sa mi stalo pomaly kazdy rok ze som omdlela... az pokial somnebola na SŠ potom to prestalo.... samo od seba... vlastne este ked som bola tehu som 1x omdlela...odvtedy uz nastastie nie

marcelatje
14. nov 2016

@kaaaty moja sestra takto odpadavala. Mala tachykardiu, vekom sa to zlepsilo uz neodpadava na pockanie 😀 aj ked sem tam sa stane.

kaaaty
autor
14. nov 2016

Vsety vysledky su v poriadku ale pokracuju v zistovani. Krv, ct-mozgu, ekg, eeg, oci, inzulin, vytery, tlak, sono brucha vsetko v poriadku. Dakujem za odpovede

mmmj
14. nov 2016

@kaaaty drzim palce, nech to nie je nic vazne a nech ste cim skor doma

mariova99
19. máj 2019

@kaaaty ahoj,viem,ze je to stara tema,ale prosim Ta, ako ste dopadli s tymi vysetreniami? Stava sa to este synovi? Zistili nieco?