Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit ohladne nosenia okluzora...
Syn ma 3 roky...tupozrakost, strabizmus a zly zrak...mal by nosit na pol dna okluzor na okuliarkoch, ale nechce ho, odmieta, dava si ho stale dolu a hneva sa, ked mu ho nasadzujem...okuliare bez okluzora chce nosit v pohode, sam si ich dava...ale akonahle mu nasadim okluzor, tak ma odmietavy pristup...za obdobie jedneho mesiaca sa mi podarilo, ze ho mal max. 5 minut/denne vkuse...ako mam docielit, aby ho nosil denne na pol dna? Mate s tym niektora skusenost? Dakujem pekne za odpovede.
@buhu ahoj, no my máme tiež problém, malá nosí okuliare v pohode, okluzor tiež odmieta.... niekedy pomôže to, že pani doktorka to nakázala, tak ho musí mať, ale to ju mám stále za zadkom, že: "mami už si to môžem dať dole? Už prešla chvíľka, daj mi ho dole"
Niekedy zasa pomôže, že nasadíme okluzor je ofučana jak ropucha, ale snažím sa ju zamestnať... kreslením, hraním, ale keď už tak aj v kuchyni keď tak utrieť príbor ...
je v blbom veku kedy vsetko co moze odmieta ☹ treba ho niecim zamestnat napr. vyskaj pozeranim telky hoci to nieje idealne alebo pripravit odmenu po skonceni mozes malovat, ist do vane, pojdeme na prechadzku.... je to tazke ruky mu nepriviazes musi si zvyknut drzim palceky
ahoj, tiez tym prechadzame.. moj syn tiez nechce okluzor, mame aj nalepky, aj ten co sa nasadzuje na okuliare. Momentalne to riesim tak, ze nasadime na polhodinu okluzor, nastavime budik a hrame sa, alebo pozera rozpravku,alebo knizku, ked zapípa, tak okluzor dame dolu, zacali sme pri 30min., potom 32min, 34min.. jasne, ze sa to nezaobide bez revu a protestov. Uz som robila aj tak, ze som si nalepila na oko aj ja, nalepila som aj jemu. Ja sa ani necudujem, ze to nechcu, je to pre mozog velmi neprijemne, ruší to rovnovahu, mozog je viac namahany, obraz je rozmazany. Skus si to chvilu ty nasadit, alebo tiez zaroven s dieťaťom. Mne to pomohlo ho pochopiť a ja na to neprelepene oko vidim dobre, nie ako on. Pomaha okluzor nazvať nejak inak, nie okluzor, my sme to nazvali piratske očko, nasli na internete plno piratov, ktori maju oko prelepené a mohol si to aj vyfarbiť, rozpravam mu o tom, ako mu to pomoze. Nepomaha nejak, on ma poruchu porozumenia reči, ale aspon nemam pocit, ze to zanedbavam.
@buhu kazdopadne sa netrapite sami, aj my tak a o mesiac ma kontrolu, ci sa daco zlepsilo.. no pochybujem 😖 asi byt len pevny ako rodič a kazdy den davat a neustupit, moze mat ten okluzor aj v tvojom naruci, ak sa rad objima.. ja uz skusam vsetko mozne, davame max. polhodinu doobeda a polhodinu poobede. Aby to mal na pol dna, to nehrozi. Dolezite aby zacal to oko vyuzivat, kym je čas a kym sa mu to vyvija.
ahoj, my sme okluzor vyriešili takto, nie je to síce uplne podla pravidie a odporučaní očného lekára, ale stále lepšie ako nič , a malej dokonca v školke závideli 😉
Ahoj, nenapisem asi nic nove, len to, co uz maminky predo mnou. Tiez sme bojovali s okluzorom, nezostava ine ako vytrvat, vysvetlovat... Ja som vela vyuzivala argument, ze pani doktorka nakazala, tak sa musi. A ked pojdeme na kontrolu, urcite sa nas bude pytat, ci sme okluzor nosili, tak co potom povieme? A tiez ho nenosil tolko, kolko by mal...bohuzial. Ale kdesi som citala, ze podla najnovsich vyskumov staci 2 hodiny denne. No, nam sa nepodarilo ani tolko, nieto este pol dna, ako mal predpisane lekarkou... Drzim palce.
@buhu no.. Tak to je tazko..my bojujeme zas s okuliarmi-okluzor vyriesili to,ze starsi bracek a tym nemal problem, takze mala uz to az tak casto neodmieta. Kedze maleho kamos to nosi rano do skolky,tak ich davam.obom detom rano a je to tak lepsie.
A prosto musis trvat na svojom,dat to nejak,nakazal to doktor a basta.