Zdravim. Skoro trojročná dcéra odmieta kakať. Dokáže to držať aj tri štyri dni, akonáhle cíti že sa jej začína dať tak si sadne, začne sa hmirit a počká kým to prejde no keď to toľko dní drží tak ju tak zapeka že sa potom nemôže a má strašne tvrdú stolicu. Už naozaj neviem čo s tým a ako ju donútiť nejde to ani po dobrom ani po zlom. Čo s tým? Sú nejaké prehanadla alebo niečo? Ďakujem za každú radu
@yoxinka ja som už z toho na prášky, trvá to od apríla vtedy sme prekonali koronu a ona skoro vôbec tri dni nejedla a z toho ju moc zapieklo že sme jej museli dať cipok a vytrpela si kým sa vykakala a odvtedy taký psychicky blok má že to ani nie je možné mne to už príde ako večnosť a každé 3-4 dni stále dokola to isté 😞 ani som nevedela že taká skupina je, ďakujem pridám sa do nej
@katulaaaa ahoj,my sme mali presne toto iste so syncekom. Mal 3 roky a zo dna na den nastali tieto problemy. U nas to bol zial blok,zo skolky ...uz chceli maleho hospitalizovat a robit vysetrenia. Ale zacali sme davat denne vlakninu Optifibre a ta zabrala...vyskusajte,drzim palce!
@labocca najhoršie je že bude mať tri roky až v novembri a strašne veľa tých veci je pre deti až od troch rokov a teraz neviem čo s tým 😞 som z toho už vážne zúfalá ale takto to ďalej nejde. To je hrozne aký neskutočný blok dokážu tie deti mať a aj po takom čase ho nedokážu prekonať
Mali sme presne ten isty problem v tom veku.Nakoniec som to vyriesila tak,ze som dieta posadila na toaletu a povedala som ,ze tam bude sediet ,kym sa nevykaka. Sedela skoro hodinu a nakoniec sa vykakala. Robili sme tak kazdy den .
@katulaaaa
Moja prostredná dcéra takto haluzila vyše roka a začalo to odplienkovaním. Rok sme riešili len jej kakanie, nič iné. Každé 3-4-5 dní horor na šerbli/WC. Občas sme ju s mužom dvaja držali, aby sa vykakala. Potom sa narodila tretia dcéra a nejako kakanie prostrednej prestalo byť témou, lebo som na to nemala nervy a čas a tak som to nechala na voľnobeh. Prestala som rátať koľko dní kakala, nekakala, ignor proste. Ale dávala som jej laktulózu, to inak myslím, že môžu aj mladšie deti ako 3roky ale treba pri tom veľa piť. Potom som vypustila aj to. V škôlke mi raz učiteľka povedala, že ako tam dcéra pekne kaká, som skoro odpadla 😂🤪. My sme boli aj u pediatričky, decko úplne OK, nič jej nebolo. Lekárka poradila posadiť každý deň na WC v ten istý čas a ešte mi povedala, že najväčšia blbosť je začať ju vláčiť po vyšetreniach a doktoroch kvôli tomu. Dnes má dcéra 6 rokov a niektoré dni kaká aj dva-trikrát a je na to patrične hrdá, kaká dokonca aj v škole 😂🤪. V tomto veku okolo 3rokov je to pomerne častý problém; čo mi potvrdila aj kamoška psychologička. Freud to tuším nazýva análnym obdobím a najviac asi zaberá trpezlivosť. Ale sú to nervy, ja to poznám! Miestami som mala chuť si vytrhať vlasy … Držím prst! 💪
ani do plienky nechce?
@marci987 drsné, ale poznám maminu, ktorá to isté urobila so synom, boli aj u psychológa, nepomáhali žiadne rady, jedného dňa sa nahnevala, posadila ho na WC a povedala mu, že z neho nevstane, kým sa nevykaká. Od vtedy bol pokoj, ale neviem, či by som išla touto cestou.
@katulaaaa Nám lekárka predpísala mierne preháňadlo na zmäkčenie stolice a určite zmenu miesta a nejakého zvyku spojeného s kakaním....napr. nový nočník na inom mieste, my sme kupili taký podsedák na WC a ešte mohla byť sama v kúpeľni kým nespravila, čo treba 😊 dopriali sme jej súkromie. Po týždni problémy zmizli a pochopila, že sa nemá čoho báť.
@elizabet173 No môjho tam neposadim, on sa napne ako doska a aj keby som na to wc chcela priklincovat, nepomôže ani to 😕
@katulaaaa mladší syn toto tiež robil, ale on doslova plakal keď sa mu chcelo..Behal po špičkách a nariekal.. je to na zblaznenie to ti verím..Kúpila som mu Laktulozu..Neprehnala ho, ale stolica bola mäkšia a jedného dňa som sa tiež nahnevala, posadila ho na serbel so slovami ,že 💩 chce ísť von ,že sa mu tam v brušku nepáči..No pustil, ja som pochválila, spolu sme splachli a odvtedy bol pokoj.. Neviem prečo toto vznikne.. On to robil ako dvojročný ..
@oblecenie99 nepoznám vek tvojho syna, ak má viac ako tri roky, kľudne by si mohol naložiť do slipov, ale by si ich aj sám opral. Opakovane. Plienku by nedostal. Ak je mladší, tak by som to nesilila.
@elizabet173 má trošku menej ako tri, plienku mu už dať nechcem, tak riešime praním... S malou potrebou problém nemá, len tá veľká 🤦 ale rozhodla som sa zatiaľ nejak veľmi neriešiť a nesilit, skúšam, vysvetľujem, prehováram, motivujem, a uvidíme.. v škôlke vydrží, poctivo to "prinesie" domov 😅
@oblecenie99 držím palce!
@katulaaaa
Pridaj sa do skupiny Problémy pri vyprázdňovaní detí tu na MK a čítaj. Nájdeš rady, tipy, triky, nápady. Ja mám tri deti, okolo 2,5-4 rokov odmietali kakať všetky, aktuálne moja 3,5 ročná dcéra. Čo mi zabralo u dvoch detí je udržiavať stolicu mäkkú (strava, veľa tekutín, vláknina, prípadne Laktulóza, či Makrogol) a prestať to riešiť. Je to obdobie, prejde to. Pokiaľ tam nie je fyzická príčina, čo nie je v 90% prípadov, je to psychická vec a treba len vydržať, ono to fakt skončí. Čím viac som to riešila, tým to bolo horšie.