Baby, prosím, pomoc... Ak mate niektora skusenost, poradte mi....
Dnes sme s malym 1.5r boli u urologa na kontrolu. Predkozku mal prilepenu k žaludu.
Nic nepomaha, ani cvicenie,ani kremy.
Dnes mu sondou odliepal predkozku, lebo to vraj je nutne, ze sa sama neodlepi.
Otazka je, okrem kamilkoveho kupela, mozem mu nejako pomoct?
Strasne place, musi mat hrozne bolesti pri moceni. Nepomaha ani ked ho dam do vane vymocit 😔
Vopred dakujem
@pininka1 mam slezovy krem. Je ten kupel vhodny aj na cerstvu ranu?
@vierocka888 ja som malemu robila sedave kepele v harmanceku. Dostal mast baneocin. Do tyzdna bol ok. Tiez sondou mu to obehol.
@asfodelka nam prave žiadnu mast nedal tak preto zistujem... takze nas caka dlhy tyzden :(
@vierocka888 naša lekárka vraví, že sa to môže až do štyroch rokov... nechceš skúsiť aj iného lekára? Ja mu to vždy jemne skúsim po kúpaní, ale má 19 mesiacov a zďaleka to nejde ani do polky.
@marvin1234 nas uz je po zakroku takze uz neskoro menit lekara... teraz len cakat az sa to zahoji
@vierocka888 ja by som aj tak hľadala iného lekára.. My sme našli urologičku ktorá vyslovene zakázala násilné sťahovanie alebo strhavanie predkožky.. Malý ma 7 rokov.. Nešlo mu to vôbec.. Bola mu vidieť iba dierka na cikanie. Dala nám krém.. A po mesiaci natierania si jedného dňa syn stiahol predkožku úplne sám, bez problémov a bolesti.
nasa pediatricka trvala na "stiahnuti" do max 3 rokov, ja som to radsej skonzultovala s urologom /dokonca dvomi/, jeden bol za, jedna proti. Je fakt, ze pri cikani mu to problem nerobilo, mierne "balonikoval", ale prud mocu bol plynuly, zapaly ziadne. Doporucila mast /triamcinolon/, pouzivali sme len par dni, ale tie kortikoidy mi boli "proti srsti", skusali sme kupele v sleze, aj bezne v teplej vode. Uvolnovalo sa to postupne. Teraz ma 5 rokov a je to ok. Bez nejakeho nasilia. Ak ste uz po zakroku, resp je tam "trhlina, rana", skusila by som skor odvar, alebo oplachy z ocianky rostkovovej, ma protizapalove ucinky a stahuje viac "postupne", napriklad oproti repiku - ten sice stiahne ranu rychlejsie, ale moze sposobit svrbenie /ze si maly bude viac zmolit pindurik a si to rozpindri/, harmancek je sice dobry, ale moze sposobovat aj alergicke reakcie. Okrem rastlin, resp vytazkov, odvarov, na rany /zalezi ale od rozsahu/ je velmi dobry med - ranu prekryje, ma taky naturalny antibioticky ucinok, ideal pouzit bez prekrytia /ak je to mozne/. Najlepsi je manukkovy /neviem ci zozenies/, ked nie, tak aspon kvalitny domaci /menej pastovity, horsie sa nanasa a drzi/. Nie z obchodu, ideal z "cisteho zdroja"
@vierocka888 ja si myslím že ano
@vierocka888 za dva dni ani nebude vedieť že sa niečo robilo. Hlavne to nezanedbaj a sťahuj lebo sa znovu prilepi.
Juj chudacik malinky.. ja mam nastastie baby, ale kamosky co maju chlapcekov a podobne problemy, tak si pomohli prirodnym kremikom propolisovym a tiez balzamom s jojobou. Ak chces tak mi napis, poradim kde ich zohnat 😉
@maribell máte úplnú pravdu.Žiadne násilne sťahovanie predkožky sa nerobí!! Je to totálny blud,to potom sa 96% chlapcov rodí s nejakým defektom alebo vadou? Asi ťažko. Príroda to zariadila a nieje potrebný zásah. Predkožka je u chlapčekov prilepená nie pre srandu ale má to význam a taký,aby chránila žaluď a aby nevznikla infekcia,alebo zápal, pretože sa pod ňu nedostane nečistota,zvyšky moču,alebo stolice... Odlepenie predkožky sa rieši len vtedy ak je zdravotný problém napr: zápal,infekcia a ak je predkožka prilepená až tak, že bráni cikaniu pretože zakríva močovú dierku...
atď. Neexistuje žiadna tabuľka do kedy má byť predkožka uvoľnená úplne,je to ďalší blud.Je to individuálne a môže to trvať až do puberty! Táto činnosť patrí do rúk chlapca, tým si musí prejsť každý chlapec,preto sú muži mužmi a ženy ženami. Hygiena je podstatná aj u chlapcov, často je braná na ľahkú váhu v porovnaní s dievčatami,no nieje to tak, čiže predkožku vždy pri hygiene stiahnuť koľko ide,niekedy viac,niekedy menej,niekedy vôbec,je to individuálne no veľmi opatrne a jemne. Obzvlášť upozorňujem mamičky, ktoré majú dlhé nechty.
@jamidea áno.. Nemal žiadne zdravotné ťažkosti a lekárka nám povedala že do šiestich rokov je prirodzené že predkožka stiahnuť nejde...išlo mu to postupne.. Už to mu to išlo asi do polovice, keď zrazu sa predkožka stiahla a nešla vôbec. Potom sme to riešili.. Napríklad mladší syn má 5 r. Tiež sme nikdy nič nasilu nasťahovali a išlo mu to od štyroch rokov stiahnuť pekne
@vierocka888 mojmu to robili minule leto - mal 7rokov a prezil. Slo mu to do polovice. Ta mas bola proti zapalu. Aby to nemal cervene. Myslim ze bola na predpis. Este povedal ze mozem mu na to davat vitamin e. To su kapsule a dnu je vodicka ze mu to ukludni. Mam to doma. Stoji to 3.50 na volny predaj.
@vierocka888 oh hej tie kapsule puknut a vodickou natriet. Nie papat.
Ahoj, môjmu synovi to robili operačne, keďže mu zároveň aj prišívali nezostúpený semenník. Nechcel sa potom ani za nič vycikať a držal veru statočne celý deň. Večer mi sestrička kázala ísť s ním do studenej kúpeľne, že to ho prinúti vycikať sa. A aj sa vycikal. Zo začiatku plakal, potom už v pohode. Bolelo ho to asi dva dni, potom už bez problémov.
Dakujem baby za postrehy, skusenosti. Budem uz len cakat, kedy sa mu to zahoji.
@vierocka888 takto, ja som radu skusit ineho lekara myslela v dobrom do buducna, pretoze nasa lekarka praveze vravi, ze ak sa to urobi nasilim, moze sa kozka natrhnut, vznikne jazvička, prave ta uz potom pruzna nie je a moze robit problemy. Verim, ze to budete mat v poriadku, drzim palce.
@marvin1234 To som tiež počula ze jednému chlapcovi to takto nasilu stiahli a praskla, urobila sa jazvicka a nakoniec šiel na obriezku.
@marvin1234 samozrejme, chapem, ani som to nebrala inak ako v dobrom 🙏🙃
No podla toho v akom to ma stave to bude jedna obrovska jazva 😫😱😱 obvodna dr to dnes videla a sama povedala ze je to hrozne, ze ju az striaslo ked videla ze to ma komplet samu krv ako do ziveho 😭🥺
@vierocka888 panenky a prečo tak skoro??? kamosky co majú chlapcov bezne s tým čakajú do tých 6 rokov,ci sa to spraví alebo nie! Ja teda nemám chlapca, ale kamoskin ma 5 rokov a ešte mu to tak.celkom nejde a pouziva slezovy krém z Justu na to
Pokiaľ nemal problemy 😢
Aj ja sa cudujem ze tak skoro, toto by som nedovolila aby mi niekto trapil syna, mojmu prvemu sa stiahla az okolo 2 rokov a doteraz ma kusok zlepeny teraz ma 6 ale davame slezovu mast a pomaly sa to odlepuje... Viem ze sa to riesi az okolo 5 az 6 rokov
Nasmu slezovy krem nepomohol za 3/4 roka a teda doverovala som lekárovi ze vie co a preco robi
@vierocka888 dievcata vyborny clanok ... moj ma 9r a nema ju uplne stiahnutu a som proti nasilnemu stahovaniu.... https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov... my sme teraz menili Dr a ta skoro vyskocila z koze tak sme mazali kremom od Justu a za tyzden sme to stiahli skoro na 80% uz mi vypisovala papier k urologovi co som samozrejme odmietla 😉
@vierocka888
@asfodelka Prosím vás ako dlho to trvalo s tou sondou a dali aj niečo na umrtvenie? Nejaký gél alebo niečo? Syn má 5 rokov a má predkozku zarastenu a tiež nás to čaká... 🙀
@jellinga ahoj, sklamem ta, nic mu nedali, robili to zaziva. Určite si pytaj FRAMYKOIN od dr. Nasmu ho urolog nedal, ze len v kamilkach kupat a on to mal strasneeeee. O 2 dni som volala obvodnej a ta sa az zhrozila ked to videla. Hmed framykoin a do vecera dieta ako vymenené, uz tolko neplakal ked cikal.... inak to bolo strasne, v zivote by som mu to uz nedala robit
@vierocka888 framykoin ževraj dostane, ale tak rada by som sa tomu vyhla. Malý má aspergera a niektoré zakroky, bolesti prežíva intenzívnejšie, tak zháňam info či sa to nedá nejako umrtvit...
Slez nebadany, kúpeľ v ňom, nám pomohol najviac.