Maminky je tu nejaka, ktora odkladala operaciu hydronefrozy 4 stupna, po 1 roku zivota dietatka, pripadne uplne ste ju odmietli nakolko sa zacala oblicka upravovat sama?
No ja zatial odkladam ako nehorsi za to ani nelepsi, zapaly zatial nemal, zatial maly ma 3 mesiace a teraz mu robili len druhe sono o mesiac mame ist na dalsie, a robili mu aj scintigrafiu tak funguje na 48 percent z 50. U vas ako? co povedal lekar? aj scintigrafiu robili? mne ako naznacil ze cim dlhsie cakat tym sa moze viac poskodit no nie som o tom uplne resvedcena, aj starsi syn mal obojstannu hydonefrozu 3 stupna a postupne sa mu to upravilo na 1. stupen v 2,5 roku tak vaham ze co s tym akurat mi jedna pani pisla ze aj oni mali 4 stupen tiez im bola odporucena oparacia na zohnali si tinkturu od jednej pani a ta im pohodla to dostat na 1 stupen cize sa operacii vyhli tak akurat tu pani kontaktujem a zistujem viac o tej tinkture
@vilavila pisala som nizsie 🙂
@sunflower000 my mame funkcnost obliciek 44 a 56, čiže je to dobré...máme aj dilatovný močovod, tak snáď to bude dobre, sme na antibiotikach , tvoj maly berie atb?
a ten dilatovany mocovod zistili na sono ci na tej scintigrafii?nas atb neberie
@sunflower000 zistili to na cystografii v martine:(...berie antiobitika ako prevenciu, aby nedoslo k zapalu
Dobry den moja dcera bola operovana ked mala 9 mesiacov neviem aky mala stupen tiez nam odporucali necakat ze sa oblicky viac opotrebuju lebo sa namahaju viac operovali ju v kosiciach bez problemov operacia trvala asi 1 a pol hodiny. Aurobili sme dobre dnes ma 22 rokov a je uplne v pohode bez problemov. Na kontrolu sme chodili kazde pol roka neskor kazdy rok a teraz uz nechodime vôbec nieje to potrebne.
My mame rovnaku diagnozu, tiez hladam odpovede... mame ist na operaciu, ale zatial na kontrolu este a o tri mesiace nam povedia, co dalej. Mam 7 mesacne dieta...tiez 4. stupen.. ten odklad odporucil doktor alebo ty si sa tak rozhodla?