Ahojte maminy.Mám 8 mesačné dievčatko a všimla som si, že na palčeku na nožičke má taky nepekný necht. Akoby sa oddeľoval necht (jeho voľná biela časť) od ružového lôžka - tým sa akoby zväčšuje priestor pod nechtom a táto časť nechtu je akoby zažltnutá. Viem , že u dospelých takto môže vyzerať plešeň na nohách - ale pochybujem u bábätka.Plávať nechodíme, má svoju vaničku...proste hygienu dodržujeme.ja som rozmýšľala, či to nemôže byť nejaká trauma - úder do nechtov. Ona totižto strašne rada kope nohami do všetkého, nožičky všade strká - niekedy až trpnem ako si obúcha nohy o všetko možné - tvrdé hračky, postieľka,stolička na jedenie, vanička . atď. PS: objavil sa u nej ekzém..môže to súvisieť? máte niekto podobný problém
naša malá má tiež nepekné nechty na nohách,palčeky sú akoby dolámané.tiež má dosť priestoru pod ním.
Ahojte. dnes sme boli u doktora (chirurga), nie kvôli nechtom, ale pri tej príležitosti som to ukázala. Povedal, že to malé deti často mávajú, môže to byť aj z udierania prstíkov,údajne je to panarícium (niečo akolokálny zápal tkaniva okolo nechtíka). dal mi framykoinovú mastičku. ..no neviem -je to antibiotická mastička, moc nechcem jej dávať antibiotiká - hoci len v mastičke. Ale nerobil z toho žiadnu vedu - takže to asi nič také strašné nie je 🙂
inak tá naša je riadny šinter. Ona nielenže do všetkého kope ale aj všetko škrabká ručičkami , takže aj na ručučkách má pravidelne- zalomemé nechtíky - každú chvíľu musím strihať.zatiaľ sa majte
ahoj moze to mat ako ty hovoris ze rada do vsetkeho kope mozno si udrelaprstik a ide jej odpadnut sleduj ci nahodou neuvidis ze sa jej pod nim tlaci novy nechtik