Odchod od detskej obvodnej lekárky

antija
25. sep 2020

Naposledy som bola u lekárky začiatkom roka 2018, to som chodila ešte k detskej obvodnej aj keď už by som mohla byť u dospeláckeho obvoďáka. No a problém je v tom, že sestra dnes bola u tejto detskej obvodnej a lekárka mi poslala nejaký papier čo tam zostal zabudnutý zo zdravotnej karty, že mi to má doniesť keď už k nim nepatrím. To ma zaskočilo lebo ten poslednýkrát čo som bola na orl v roku 2018 som zabudla ku obvodnej zaniesť moju zdravotnú kartu (takže som mala doma zdr. kartu viac ako 2 roky) ale myslela som, že ku nej stále patrím. Mám síce už viac ako 28, ale myslela som, že keď sa od lekára odchádza tak sa to nejako podpisuje a oznamuje, že prechádzam k inému lekárovi. ...Nejde mi ani tak o to, že práve teraz nemám žiadneho obvoďáka, ale ja som minulý rok zmenila poisťovňu. A neohlasovala som to nikam na poisťovni povedali, že už to lekárom netreba oznamovať. A lekári predsa dostávajú peniaze za to, že majú ľudí v stave. Tak kam potom šli peniaze z poisťovne....Nemôže byť z toho nejaký problém?

janickadr
25. sep 2020

Peniaze za teba nesli nikam, kedze s nikym nemas podpisanu zmluvu a nikde nie si kapitovana...

antija
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauren8m
25. sep 2020

@antija ak mas elektonicku pobocku poistovne, tak sa skus prihlasit a pozriet, ci naozaj nemas obvodneho lekara. Vo svojom profile (viem ze aj vszp aj dovera, predpokladam ze aj union to ma podobne), si vies pozriet vsetkych svojich lekarov, ake si mala predpisane lieky, kedy si bola na preventivkach a pod.

viki128
25. sep 2020

Ak si si od nich vzala svoju kartu, tým to pre nich končí, už ťa tam proste nemajú.. Ja keď som odchádzala od detskej tak mi dali kartu a koniec, už som od nich nepočula 🙂
Vyber si novú doktorku, zavolaj či ťa vezmú a dones jej kartu.. Vybavené žiadne problémy