Ahojte mamičky,synovi (3 roky) odbieha lavé očko.Boli sme u očnej lekárky a tá nás hned poslala na neurologické vyšetrenie.Vraj to bude asi neurol.charakteru,ževraj je to atipické škúlenie.K neurologičke sme objednaní až vo štvrtok.Velmi som sa zľakla,lebo sme si mysleli,že s tým očkom budeme musieť pocvičiť,alebo dostane okuliariky a že to bude všetko ☹ A teda moja otázka znie,je tu taká maminka,ktorú tiež posielali s dieťatkom,ktoré malo s očkami takýto problém na neurologiu? Povedala nám ešte aj to,že bezohladu na výsledky z neurol. nás pošle aj do BA na vyšetrenie očiek. Dakujem za každú odpoved či skúsenosť!
@kafedame moja mladsia dcera mala atypicke skulenie. U nej sa na to prislo v ramci patrania po pricine migren - vysetrenie vyziadal neurolog. Skulenie nebolo vyrazne, najprv ho zaznamenali iba pristroje, po pol roku uz bolo viditelne - na rozdiel od typickeho skulenia deti, kedy ocko zabieha smerom k nosu, u dcery to bolo smerom nahor a von. Dcere potom navrhli operaciu a odvtedy - uz je to hadam aj viac ako 4 roky - je v poriadku. Na prekvapenie aj ocnej lekarky aj neurologa sa migreny odvtedy neobjavili - oni ratali s tym, ze sa jej vyskyt iba zmierni.