Odber pupočníkovej krvi - využitie na konkrétnu diagnózu

michaleja33
12. jan 2022

Ahojte, prosim Vas ma niekto skusenosti s odobratim pupocnikovej krvi a aj zaroven s pouzitim na nejaku konktretnu diagnozu? dakujem.

barbora0308
12. jan 2022

📌 pripinam sa k otazke, tiez by ma to zaujimalo

sisa_s
12. jan 2022

Velmi velmii raritne sa na svk pouzije + su tam hmotnostne obmedzenia, takze ide o biznis firmy, ktora tehotnym zenam rozda letaciky a oni zacnu rozmyslat a strachovat sa, CO AK o par rokov to dieta bude potrebovat, tak to platia roky a bez zmyslu...rozpravala som sa o tom s viacerymi hematologmi a ziadny to neodporucal, dotepanie pupocnika ma vacsi prinos

zdenka11081983
12. jan 2022

@michaleja33 dali sme odobrať staršej. Keď som s nou bola na onkológii keď mala 3 roky, pýtala som sa na využiteľnosť pupocnikovej krvi.. Minimálna, skoro vôbec. Pre mňa obyčajný biznis.

heln
12. jan 2022

@michaleja33 ahoj, aj ja si myslim, ze ide iba o biznis, ked si chces uskladnit a zaplatit za to, tak.nie je problem s nicim. ked ju chces darovat, tak dieta musi mat hmotnost a ine podmienky. keby slo o zachranu zivota, tak by uskladnovali kazdu pupocnikovu krv za radom. myslim, ze raz som v telke zaregistrovala, ze za 10 rokov u nas na slovensku pupocnikovu uskladnenu krv pouzili mozno dva krat.