Ahojte maminky, poraďte finty alebo ako ste vy odoberali moč svojím bábätkám, konkrétne dievčatku. Mňa už úplne chytá zúfalstvo. Moja dcérka má diagnózu, ktorá teraz vyžaduje odber na kultiváciu každé dva týždne a moč musí byť sterilný. Zakaždým tam čosi proste vyjde a ja už fakt neviem ako. Riadne ju poumývam, lepím jej sáčky a prelievam do skúmavky. Zajtra máme ísť na príjem na vyšetrenie a zase nám tam vyšla baktéria aj keď je pod antibiotikami. Takže sa bojím, že nám to celé zrušia 🤦🤦🤦
sestra by neodobrala? synovi na uro robievala ona odber /a aj tak jej vyšiel nesterilný naposledy čo sme boli. Hlavne že bola strašne chytrá../ Finty poradiť neviem, lebo vyzerá že to robíš dobre. V nemocnici im vždy vychádzal dobrý /teda keď mal syn baktérie, tak tam boli ale inak nie/
@jallka11 tie používam len proste vždy sa v moči nejaká baktéria nájde. V nemocnici pri odobratí cievkou bol sterilný...
@bagre to silno pochybujem....niekedy dlho trvá kým sa vôbec vyciká 🤦
@maximilie 9 mesiacov má, tiež som rozmýšľala nad nočníkom len ešte nevie sedieť a dosť často dlho trvá kým sa vyciká 🙈
Dať ju do klbka nad vaňou, pustiť vodu a opekať ju takou studenšou vodou, určite sa vycika a rovno do nádoby
@bajuss21 Závisí od toho, ako staré je dieťa. Ak nestojí, tak rozbaliť poumývať, dať piť a čakať s pripravenou skúmavkou. Ak sa už udrží na nohách, tak do vane tiež umyť, dať piť, zaujať dieťa a čakať so skúmavkou. Je to hra trpezlivosti, ale odbery zo sáčku, nočníka môžu byť kontaminované, najlepšie je priamo do skúmavky.
@bajuss21 ja som vyvarila sklenenu salatovu misku, nocnik, ruky aj dceru umyla antibakterialnym mydlom, velmi dobre oplachovala teplou vodou, aby nikde ozaj neostala ani stopa mydla, dala vyvarenu vychladenu misku do nocnika a malu som posadila, ale drzala som ju, este nevedela sama sediet. Cikla a bolo. Tie sacky, co sa lepia su hroza 🙈 Ale ak musis mat az takto sterilny moc, tak asi by som cakala proste so skumavkou v ruke
Ja mám síce chlapca a je to jednoduchšie, ale vždy odoberame rovno do skúmavky. Iba raz sme mali do sáčku keď mal 4 mesiace a výsledky katastrofálne, aj nám povedali že je lepšie hneď do skúmavky. A teda od tých jeho 4 mesiacov som mu moč odoberala veeelmi veľa krát (syn má reflux moču, častejšie zápaly) a to má už 2 roky. A hej, je to na dlho, často som nad ním stála so skumavkou aj 2 hodiny. Nepomáhali žiadne rady na urýchlenie cikania.
@bajuss21 my sme si s odberom moču tiež zažili.. x-krát nejaká baktéria a v skutočnosti ok..nám na nefrologii poradili takto... poriadne poumývať, nalepiť sáčok..stále sledovať. Hneď ako nacika, odlepiť, sáčok odstrihnúť ( neliat ten moc cez tú časť kde bola nalepená) , vždy do sterilnej skúmavky z lekárne a následne hneď do chladničky. Ako doktor povedal, moc musí byť ako pivo- chladné 😃 neviem či som poradila ale odvtedy bol vždy moc ok
@bajuss21 Ja ked som raz dcerke musela odobrat moc (vysli jej nejake zvysene hodnoty na ocikanom pasiku), tak som mala v ten tyzden skusit zachytit moc priamo do skumavky. Najprv som ju umyla hypermanganom, slabulinkoruzovy roztok - samozrejme mi to kazala pediatricka a potom som jej dala napit mlieka. Vedela som, ze sa tak do 20-30 minut pocika tak som ju nechala odokrytu a cakala. A rovno do skumavky som to zachytila. Potom mi prisla o par dni odpoved ze je moc v poriadku.
@bajuss21 v lekarni sa daju kupit take sacky na zber mocu