dobry večer mamičky, naša dcerka mala už od narodenia jednu obličku vačšiu, kontrolujeme to sonom a vzorkami moču, zatial moč bol vždy v poriadku a sono bezozmeny, teraz naposledy ale doktorka na sone povedala že sa jej to upravi ale napisala do spravy aj že ma zvačšeny kalich, poslala nas preto doktorka do martina k detskemu urologovi, tam nam povie viac, no chcem sa opytať či mate s takouto chorobou skusenosti, či nam hrozi operacia, alebo je to v štadiu že ju budu len kontrolovať, bojim sa už teraz. cika normalne ma 1 rok a 4 mesiace a bola len raz chora a to ked bola chripkova epidemia, zapal močovych ciest tiež nemala. dakujem za každe rady a skusenosti
Takých detí je veľa,treba sledovať,synovi sa to upravilo až v 10,r. veku.
dakujem vam žienky, trošku ste ma ukludnili 🙂 už som sa bala že si nas tam nechaju v martine. pekny den vam prajem
@katarina3344 Aj moji známy tam chodia v pondelky a sú spokojní len ich synček má už viac problémov
Ahoj mne to ma tiež starší syn tak sa narodil...má pravú obličku väčšiu a v nej ten zberný vak na moc ma rozdelený na dve časti.Zatiaľ nás nikam neposlali každý rok sa to kontroluje po 6 veku ze stačí každé 2 roky...povedala nám Dr že sa to nezmení ze iba sa to bude kontrolovať ako bude rásť...tiež nebýva chorý...