Od narodenia väčšia jedna oblička

katarina3344
23. máj 2017

dobry večer mamičky, naša dcerka mala už od narodenia jednu obličku vačšiu, kontrolujeme to sonom a vzorkami moču, zatial moč bol vždy v poriadku a sono bezozmeny, teraz naposledy ale doktorka na sone povedala že sa jej to upravi ale napisala do spravy aj že ma zvačšeny kalich, poslala nas preto doktorka do martina k detskemu urologovi, tam nam povie viac, no chcem sa opytať či mate s takouto chorobou skusenosti, či nam hrozi operacia, alebo je to v štadiu že ju budu len kontrolovať, bojim sa už teraz. cika normalne ma 1 rok a 4 mesiace a bola len raz chora a to ked bola chripkova epidemia, zapal močovych ciest tiež nemala. dakujem za každe rady a skusenosti

martinkaf
23. máj 2017

Ahoj mne to ma tiež starší syn tak sa narodil...má pravú obličku väčšiu a v nej ten zberný vak na moc ma rozdelený na dve časti.Zatiaľ nás nikam neposlali každý rok sa to kontroluje po 6 veku ze stačí každé 2 roky...povedala nám Dr že sa to nezmení ze iba sa to bude kontrolovať ako bude rásť...tiež nebýva chorý...

janinah
23. máj 2017

Takých detí je veľa,treba sledovať,synovi sa to upravilo až v 10,r. veku.

katarina3344
autor
24. máj 2017

dakujem vam žienky, trošku ste ma ukludnili 🙂 už som sa bala že si nas tam nechaju v martine. pekny den vam prajem

ella2015
24. máj 2017

@katarina3344 Aj moji známy tam chodia v pondelky a sú spokojní len ich synček má už viac problémov