ahojte otvaram tuto diskusiu,moj syncek od narodenia nepocuje na prave usko,boli sme aj na meranie v ORL ambulancii a stale ho ma nevybavne ale na lave pocuje krasne....
30.septembra ideme znova uz 3.krat na meranie do ambulancie ARL a ak bude mat zasa nevybavne usko,tak nas posielaju do Bratislavy,neviem,co nas caka a ja dufam,ze malinky bude krasne rozpravat aj,ked by mal jedno usko hluche ☹ ☹
mate s tym skusenosti? prosim napiste mi maminky ,ktore ste sa stym stretli dakujem
Ahoj, môj brat má 9 rokov a od narodenia počuje na pravé uško len na 25%. Mama sa s ním nachodila hádam po všetkých ORL, ale najspokojnejší boli po vyšetrení u MUDr. Lacka v Banskej Bystrici, brat rozpráva dobre, nemá žiadnu rečovú vadu, nosí také načúvadlo na ušku...a nijak ho to neobmedzuje..deti v jeho okolí si na to zvykli...a berú ho normálne...nemal problém ani pri rozprávaní, čítaní, či učení..
Len je občas smutný, ked skladá večer načúvadlo a nepočuje ...neviem akú máte vy príčinu u nás bol ,,bledý bubienok,, postupne sa mu zhoršoval sluch aj na druhom ušku, ale pán primár Lacko podchytil liečbu a počuje na zdravé uško normálne...obdivujem ho za to aký je bojovník a ako si vie poradiť..ale je šikovný...držím vám palčeky, aby sa malinkého stav nezhoršoval. 😢 ..ale len zlepšoval(v rámci možností) .Držkajte sa!! 😉 🙂
Ahoj, dcéra mala ten istý problém, jedno uško mala v pôrodnici aj na kontrole po pár týždňoch nevýbavné. Už sme sa začali obávať, ale na druhej kontrole v ambulancii ORL už počula krásne, mala vtedy dva mesiace. Tak držím prsty, aby to dobre dopadlo. 🙂
@damiankad dakujem velmi pekne,obavam sa ....dufam,.ze nebude mat s tym ziadne problemy,este nevieme kde je chyba ,neboli sme na podrobne vysetrenia len na ORL ale ak nebude ani koncom septembra pocut tak musime ist do Blavy na uspatie a tam to lepsie skontroluju ☹
@dkb my sme boli naposledy na kontrole tiez,ked mal 2 mesiace a este stale ho mal nevybavne ale ma vraj nejaky zvukovom v nom uzsi tak neviem co s tym budu robit 😒
@helenkasabinka Ahoj. Chcem sa opýtať, ako ste dopadli s uškom? Lebo naša má obe ušká nevýbavné, boli sme už 4x na emisiách a nikdy nič. Robili jej presnejšie vyšetrenie so sondičkami na čielku a zátylku, ku ktorému sa dr. vyjadril neutrálne a kontrolu máme o pol roka. Bolo to nakoniec v poriadku? Lebo neviem, či máme čakať do tej kontroly alebo vyhľadať nejakého iného dr.. Ďakujem
@petka73 ahojky mojmu malemu az v 9-tich mesiacoch zaznamenali nakoniec to usko a bolo vybavne uz potom ale klasicky len tou sondickou do uska a nemuseli sme ist na nejake specialne vysetrenie....este si myslim,ze by ste mohli pockat,ked do cca 7 mesiacov nebudu uska vybavne,tak az potom by som to riesila.drzim moc palceky aby sa to zmenilo len k dobremu
@helenkasabinka ďakujem, dúfam, že to bude dobré
ahojte, som rada, že som našla túto diskusiu. Moja malá od narodenia a pobytu v pôrodnici nemá ukončené meranie skríningu sluchu. Po odchode z pôrodnice sme sa tam vrátili ešte dvakrát, raz ako mesačná a raz ako 6týždnová. Ale znovu sa to nedalo odmerať a teraz naposledy nám sestričky povedali, že nech si to poriešime u našej pediatričky a tá nás asi pošle na nejaké špecializovanejšie vyšetrenie do inej ambulancie alebo nemocnice. Som z toho dosť rozhodená, lebo aj keď máme doma odskúšané, že malá počuje a reaguje na rôzne zvuky, zvukové hračky a podobne, stále nechápem, ako jej nevedia urobiť ten skríning sluchu a obávam sa aj ďalších vyšetrení.
Mozem vediet ako ste dopadli??
oprava : ambulancia ORL