chcem sa spýtať, od koľko rokov minimálne chodia detičky na logopédiu?
ďakujem
Ak je problem s nespravnou vyslovnostou v rodine, tak aj od troch rokov
asi kedy sa dostane v poradovniku na radu 😉 moja mala cakala rok, takze sa dostala ako 5 rocna. a vysledky sa ukazali aj tak az ked jej vybrali nosne mandle, orezali krcne a urobili zakrok na usiach. a vlastne vtedy sa 99% upravilo same a uz len trenujeme a je to ok. maly sa s R dostal k logo az ako 11 rocny. vysledok: po dvoch mesiacoch ma ciste R. takze podla mna je jedno kedy, dolezite je fakt denno denne trenovat. moze niekto chodit s dietatom od 3 rokov, ale ked sa tomu nevenuju, tak ani po x rokoch nebudu vysledky.
Syn mal problém hlavne so sykavkami a s "R". Začal sme chodiť mesiac pred 5timi narodeninami. Za rok my syn rozpráva čisto, no ešte dávame do poriadku to "R"ko. Už mu pekne aj preskočí, ale ešte to potrebujeme zautomatizovať
záleží aj ako dieta dokáže spolupracovat,náš daniel rozpráva nezrozumitelne vzala som ho v troch rokoch,ale nechcel vobec spolupracovat,nedostala pani doktorka ani slovo z neho a po troch sedeniach po hodine to vzdala,že nech prídeme ked bude schopný spolupracovat,lenže malý je taký tvrdohlavý,že neviem či to kedy bude,má 4,5 dnes mi povedal že v školke sa mu smeju,lebo nevie rozprávat,vysvetlila som mu to že na to je pani doktorka aby mu pomohla ale ani to s ním nehlo,tak neviem sama ako mu pomoct,ked nemá snahu opakovat.
s dcerou som chodila od 4 rokov (nevedela r, mala skarede szc a šžč), teraz akurat skoncila, ma 6.
planujem aj syna ist ukazat, ma 3 roky, logopedicka povedala nech este minimalne pol roka pockam... prave nastupil do skolky, rozpravat rozprava stale, v kuse melie, len mu je niekedy tazsie rozumiet, hlavne ked spusti rychlo 😀
my od 2 ale mali sme seriozne problemy ale je tazko sa tam dostat priprav sa na to ale ak mas pochybnosti ohladom reci urcite zajdi ta prva diagnostika je dolezita mozno len poradi mozno vas rovno bude objednavat ale chod drzim palce
Moja dcéra chodila od 4,5 roka nevedela L a R a teraz pred nástupom od septebra do školy uz nechoďíme takže urcite je to dost individuálne nakoľko poznám co chodia aj dlhšie aj kratšie
dakujem
asi nejako od 3 rokov, my ideme teraz, mala ma 4 apol roka