prosím vás,od kedy môžu deti melon?nikde som to nenašla 😕 😕
Melon je nieco ako tekvica, to sa moze podla mna skoro. Ale napr. moje deti aj tak nechceli melon 😀 . Teda dost dlho, kym nevedeli riadne hryzt.
Nasla som ze melon sa moze od 9 mesiaca, ze patri k nizkoalergizujucim potravinam 🙂 Mala ma 9 mesiacov tak aj my vyskusame, ale este chvilku pockame, kym budu sladke, lebo tieto prve melony su este neni take sladke...
pytala som sa aj ja dr. a vravela ze mozem mu dat, ale tiez cakam kedy budu viac sladke 🙂
Ahoj. Mudr. Špániková na www.mamaaja.sk píše, že červený melón sa môže od jedného roka. Nekupovať rozkrojený, ale celý a pred použitím poriadne umyť a tak rozkrojiť.
melon sa moze od 9. mesiaca....nie je alergen a chuti dobre, je to ako tekvica,ci cuketa....Mudr. Spanikovej ja teda moc neverim, nielen v otazkach stravovania...ale to je uz ina tema.... 😉
aj mne pridu vyjadrenia dr.spanikovej k vyzive prehnane 😝
melon sa moze, ved je to len sladka voda... podobne ako cuketa 😉
Baby ja mam vystrihnutu tabulku z casopisu dieta a tam je ze melon sa moze od 6 mesiaca, tak teraz fakt neviem ☹
Tak ja mám silne alergické dieťa (má 16 mes a nemôže BKM, vajcia, soju, zeler, kuracie maso, ryžu,jablká, hrušky a X ďalších vecí. ) Ale melón som skúsila a nebola žiadna reakcia. Takže si myslím že ked už to malý toleruje tak sa môže dávať v pohode aj pred rokom.
mne malý jedával melon už aj minulé leto, a to je tiež ekzematik, a teraz ho zje na kilá, takže keby sa nemohol, ja sa to dozviem určite prvá, melon je v pohode.
moj syn o tyzden tri mesiace a dnes papal zlty cukrovy melon a mooooc mu chutil,ziadna alergia a ziadne nasledky.....pred tt som mu dala cerveny vodovy a tiez mu velmi chutil....preco nie?
no my sme davali od 8-9m aj cerveny aj zlty aj tie kadejake spanielske medove ved ich je vela druhov a detom chuti. Viki sice najskor len vycucala stavicku a potom vyplula ale teraz uz spapa male kusky si popuci dasienkami 😝
😀 😀 😀 ja odpadnem 😀 😀 😀 podarene no ja by som sa bala dat melon tak malemu dietatu najskor ked tak tak az po ukonceni 4 mesiaca ono sa to nezda ale mozes mu ublizit 😒
Ja som tiez dala malej ako 3mesacnej melon.A ako ublizit?Nechapem
ja niesom ten typ,že by som všetko dodržiavala pri malom jak pišu,lebo niekedy sa mi to zda prehnane... 😕 ale určite veci tiež nedovolim a čo sa tyka babatka tak do 6 mesiaca by som nedavala nič okrem mlieka, niekto začne po 4 mesiaci. Moj maly bol na UM a začal až v 6 mesiaci papat prikrmy a čo sa tyka melonu? Tak po pravde maly ho jedol prvy krat tento rok a minuly mal 8 mesiacov ale mu nechutil ked som oskušala tak som mu ho nedavala.
A ako može ubližit 3 mesačnemu babatku melon? 😕 mozno by ste boli prekvapkane....
Osobne nikdy by som nedala melon takemu babatku čo pozna a jeho žaludok je zvyknuty len na mlieko.... 😠
..ublizit?..no kedze ma len tolko kolko ma necelych 3 mesiace a pozna len mliecko, bud rada, ze sa to neskoncilo riadnou hnackou alebo este horsie....ja tiez nie som z mamiciek, co idu podla tabuliek, davala som podla seba, ..ako som uvazila, ale urcite nie tak skoro...v 4 mesiacoch bude papat uz co?..slaninku?
@fruchtbar no okrem toho, ze mohol mat traviace problemy, dat mu do ruky melon...hoci nema zuby, stisk dasienok je pevny, mohol si kusok "odhryznut" a zacat sa nim dusit, to je sekunda, argument, ze na neho pozeras a mas to pod kontrolou neobstoji ...
ahojte no neviem ale tiež som zhrozená z toho melónu,a takisto z toho že melón medzi prvý ovocím.. predsa prvé ovocie okolo 6mes.. by malo byt urcite nie južanského povodu ale to ktoré je možne vypestovat v nasom pásme jablcko marhulka... melón je síce vodový dieta ho zje ale je to ako pomaranc ci kiwi dieta z toho može mat v buducnosti problemi traviace ci alergiu.. takisto z jahodkami by sa malo velmi opatrne.
a nehovoriac o možných problémoch zo zadusením..
☹ ☹
@gabika7706 no ved to mohol mat,ale to moze mat aj v 4 alebo 6 mesiaci......lebo ked budem 6 mesiacov len kojit,tak jeho zaludok aj po 6 mesiacoch pozna len mlieko?! nie???
A z cerveneho si aj odhryzol a dusit sa nezacal,jednoducho ho vyplul.....okrem toho,mm ktory bol so mnou je zachranar.... 😉 ....tak sme mali odvahy dost!
@fruchtbar 😅 zachranar 😅 ...aj tak 2 mesacne brusko este nie je pripravene na inu stravu ako mliecko...to , ze teraz nezareagoval este nic neznamena, moze sa to prejavit neskor, co myslis, preco sa vyrabaju len vyzivy od ukonceneho 4 mesiaca?...mohol fakt dostat katarar...nie je to sranda...ale nie som tu nato aby som ta poucovala, sama rob ako myslis, je to tvoje dieta...ale ked...vsak si uz mohla zacat aj v mesiaci, naco cakat...vsak mm je zachranar 😉
..katar...alebo silnu alergiu..
nie som velmi tabulkova ale tiez az okolo roka by som dala melon,mozno trosku skor 😉 moja dcera ho este nejedla lebo bohuzial odmieta akekolvek ovocie ☹
ahoj matko jedel melon ako 9 mesacny...je o tom fakt malo informacii..ale kedze u nas v rodine nie su ziadne alergie, nic, tak sme vyskusali, chutil mu a nemal ziadny problem...podla mna nic sa nestane ak ho dietatku podas v rozumnej miere, ak nenastane reakcia, tak v pohode dalej...