Od čoho sú tieto štípance?

25. jún 2024

Dnes ráno som zbadala na synovi takéto štípance. Má to červené a svrbí ho to. Môže to byť od komára? Našla som 3 komárov v dome aj som ich zabila. No iba syn je postipany nikto iný z rodiny není. A má to na rukách a na nohách kde nemal pyžamo. Lenže má 10 takýchto stipancov, priložím fotky. Dúfam že to je od komára a nie niečo horšie

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
egonsk
25. jún 2024

no ked este par kuskov pribudne, tak to asi nebudu stipance, ale niektora choroba ... vsimaj si ho trosku a potom smer doktorka.

autor
25. jún 2024

@egonsk Akú chorobu máš na mysli?

egonsk
25. jún 2024

neviem aka to moze byt, preto uvidis. Teraz su v detskom kolektive v obehu myslim 3 choroby, ktore sa prejavuju vyrazkami ... (aj teplota zvycajne do 2-3 dni). Mne deti chytili sarlachovu anginu a kolegove nejake osypky ci co.

diewcatqoo
25. jún 2024

No pokial si zabila komarov, tak je to asi od komara. Ja mavam take iste stipance od komara. A velmi casto sa stava, ze stipu len mna, ostatnych nie.
Sarlachova angina a osypky, ktore spomina pan vyssie, vyzeraju uplne inak a maju aj ine sprievodne prejavy, takze nemusis sa bat.

egonsk
25. jún 2024

@diewcatqoo ved preto som aj napisal, ze nech ho pozoruje, ci nepribudnu dalsie. Ja len viem, ze je v okruhu deti aktualne dost nakaz co sa prejavuju vysypom. Netvrdil som, ze tento vyzera ako niektory z nich, lebo som laik. 🙂
Stipanec ked som neisty tak mierne stlacim a prebehnem prstom po vrchu a vzdy sa zjavi v strede vpich (pripadne aj vytecie vodna tekutina, alebo krv)...

autor
25. jún 2024

@egonsk Ďakujem, no teplotu zatiaľ nemá a určite ho budem sledovať. Pokiaľ dobre viem ani v škôlke nemajú teraz žiadnu chorobnosť.

autor
25. jún 2024

@diewcatqoo Pozerala som sarlach a osýpky na nete no podľa fotiek to vyzerá úplne iné než čo má môj. Tak dúfam že ozaj len od komára to má postipane. A môžem mu to natierať s fenistil gélom alebo s čím aby ho to nesvrbelo?