Dnes ráno som zbadala na synovi takéto štípance. Má to červené a svrbí ho to. Môže to byť od komára? Našla som 3 komárov v dome aj som ich zabila. No iba syn je postipany nikto iný z rodiny není. A má to na rukách a na nohách kde nemal pyžamo. Lenže má 10 takýchto stipancov, priložím fotky. Dúfam že to je od komára a nie niečo horšie
no ked este par kuskov pribudne, tak to asi nebudu stipance, ale niektora choroba ... vsimaj si ho trosku a potom smer doktorka.
@egonsk Akú chorobu máš na mysli?
neviem aka to moze byt, preto uvidis. Teraz su v detskom kolektive v obehu myslim 3 choroby, ktore sa prejavuju vyrazkami ... (aj teplota zvycajne do 2-3 dni). Mne deti chytili sarlachovu anginu a kolegove nejake osypky ci co.
No pokial si zabila komarov, tak je to asi od komara. Ja mavam take iste stipance od komara. A velmi casto sa stava, ze stipu len mna, ostatnych nie.
Sarlachova angina a osypky, ktore spomina pan vyssie, vyzeraju uplne inak a maju aj ine sprievodne prejavy, takze nemusis sa bat.
@diewcatqoo ved preto som aj napisal, ze nech ho pozoruje, ci nepribudnu dalsie. Ja len viem, ze je v okruhu deti aktualne dost nakaz co sa prejavuju vysypom. Netvrdil som, ze tento vyzera ako niektory z nich, lebo som laik. 🙂
Stipanec ked som neisty tak mierne stlacim a prebehnem prstom po vrchu a vzdy sa zjavi v strede vpich (pripadne aj vytecie vodna tekutina, alebo krv)...
@egonsk Ďakujem, no teplotu zatiaľ nemá a určite ho budem sledovať. Pokiaľ dobre viem ani v škôlke nemajú teraz žiadnu chorobnosť.
@diewcatqoo Pozerala som sarlach a osýpky na nete no podľa fotiek to vyzerá úplne iné než čo má môj. Tak dúfam že ozaj len od komára to má postipane. A môžem mu to natierať s fenistil gélom alebo s čím aby ho to nesvrbelo?