Prosím vás od čoho môžu byť takéto škrabance?
Syn 5 ročný sa škriabe od piatka, má to prvá a druhá foto na nohách a tretia foto na chrbte.
Kiahne mal tento rok v apríli, mal dosť veľa vyrážok tak hádam to nedostal ešte raz. A insie nás nenapadá čo to môže byť.
blcha
@earlgrey Porovnavala som fotky na nete s tým čo má a moc sa to nepodobá tak neviem. Ale keby to bola blcha tak odkiaľ by to mal, doma to nemá nikto len on sa začal škriabat.
Netušim, ja som mala štípance...od blchy a nikto iný doma nemal a to dcéra so mnou ešte spala v jednej posteli a tá hnusoba bola pod mojím matracom
..kožná povedala, že blcha alebo ploštica...ja som utekala domov, celý byt hore nohami a našla som tí sviňu pod mojím matracom, zabila a odvtedy nič...
@earlgrey To si ho našla cez deň bolo ho vidieť?
@autorka
No ja som išla a vysávačom všetko vysávať a čo bolo malé čierne, hnedé, všetko som chytala do rúk...prvýkrat tá blcha odskočila, nevedela som kde...tak som rukou išla po podlahe a chytila ju nakoniec..fuj, zle mi až bolo vtedy...ono asi som mala šťastie, lebo také malé skákacie chytiť je umenie...
@earlgrey Vyskúšam zajtra cez deň pozrieť sa pod matrac. A keby som nič nenašla tak neviem.
No tak len sledovať či bude mať viac...ja som aj v noci pozerala, či náhodou nie ploštice, s baterkou ale nič som nevidela a ak náhodou blcha, tak teraz zhoď z postele všetko a aj oblečenie čo má a daj prať na 60tku...ja som asi týždeň každý deň prala všetko na 60tke..každý deň prezliekala periny a všetko oblečenie, čo sme v ten deň mali oblečené aj bundy na 60tku..lebo ak niekde je blcha, pračka ju zabije...
@earlgrey Ok vyskúšam
@earlgrey Pozerala som teraz s baterkou nič som nenašla.
V noci pozeraj...teraz ešte nevylezú, teda ak sú to ploštice...a možno to nie je ani štípanec ale reakcia na nejaké jedlo
V noci s baterkou pod paplonom a vankúšom
Mozes mu dat fenistil alebo zodac, ak máš, potierať fenistil gelom
Takto za sebou, v jednom rade, štípe blcha. Mám bohaté skúsenosti, keď pes doniesol blchu, hrýzla prevaže mňa ;)
@katie253
@plamienka555 A ako sa toho zbaviť v prípade ak nič nenájdem?
Kúp sprej, vystriekať izby a oprať všetko, periny, obliečky, závesy, záclony, koberce. Matrace ak máš možnosť daj na balkón. Vydenzifikovať ručne posteľ hlavne. Aj podlahy.
Vsetky obliecky dat dole, vytriast dat do pracky, matrace dat na stojato, dat toto do stredu izby, pouzit, zavriet rychlo dvere a nechat posobit podla navodu. Z izby vyniest veci, co sa daj predtym. Najlepsie tsm dat nejaku stolicku do stredu, ale treba prikryr. Ja som davala taku detsku na rosty postele, lebo postel v spalni je v strede.
https://www.equistyle.sk/repelenty-kozmetika/sp...
Ked das prat, ta blch na 80 % ostane v izbe, takze pranim sa nic nevyriesi.
Svokra mala psa, co sa zablsil, asi od nejakeho tulaveho a nevedeli sme sa toho zbavit. Samozrejme blchy stipali mna a deti, muza nie, jeho take veci netankuju, sama som si nastudovala, co treba robit. Blchy zmizli az rok po smrti psa, aj ked umrel nna jar, normalne v lete som sedela na lavicke pred domom a prechadzala sa po mne 1, akoze nic. Dokonca sme si domov doniesli minimalne 2, 1 som chytila, lebo som si vsimla, ze daco lezie po plachte, druhu som zabila az tymto Foggerom, u svokry som to musela robit zakazdym, ked sme prisli v to leto aj leto potom.
Ta krvava vyrazka vyzera ako moja uplne a najhorsie je, ze ked su chrasty, hnusne to svrbi, ze sa zase do krvi clovek rozskrabe. Odporucam ocot na tie rany, ukludni to po chvilke stipania.
@majka99999 Dosť drahý je ten sprej.My nemáme psa tak neviem odkiaľ by sa vzali blchy ak to bude ono.
@autorka
Ja som blchu doniesla domov z pizzérie...lebo v ten deň som bola s dcérou len tam a už keď sme odchádzali ma začalo svrbieť v oblasti pásu...a doniesla som ju domov...syn mojej kamarátky doniesol blchu zo škôlky...atď. atď. atď. nemusí to byť zo psa...kľudne aj z človeka...mne kožná povedala, že blcha odskočí niekoľko metrov, z človeka na človeka..
@earlgrey Čítala som večer že pod oblečením nestipe a syn to má blízko stehna na nohách a to má zakryté pyzamom. Tak ja už neviem.
Použite v celom byte/dome generátor ozónu. Zabije všetko živé, ale pozor na ovocie, rastliny, potraviny, všetko treba odložiť, lebo vám to uhynie.
Ja som bola poštípaná pod prsiami, na nohách, na pažiach, normálne som ju našla pod pyžamom.
No už keď to mám napísať, dokonca mňa blcha poštípala nad intímnou časťou tela...a to si vezmi, že som mala spodné prádlo, pyžamo a zakrytá paplónom...
@katie253 Toto účinkuje aj na blchy?
@earlgrey Budem to sledovať, lenže ja môžem pozrieť pod matrac večer a v noci keď mi dieťa spí tak ho nemôžem zobudiť a pozerať lebo už potom nezaspí.
Ano, je to tam aj napísané. Mám odskúšané
Jednu blchu som chytila v práci a jednu v divadle. Manžel si doniesol blchu z koncertu. Nezáleží, či máte v domácnosti zviera. Jedná sa o blchu ľudskú. Ak si čítala, že pod oblečením neštípe, tak je to blbosť. Tú prvú som našla v záhybe na pyžamových nohaviciach po troch týždňoch. Druhá mi liezla po ruke pod svetrom. Tretiu sme nevedeli nájsť vyše mesiaca, boli sme zúfalí. Kúpili sme z netu takú 'bombu' v spreji, ktorá sa nechá pôsobiť aspoň hodinu v zatvorenej miestnosti. Následne musíte všetko vyprať a samozrejme vyvetrať.