Dnes som sa u pediatricky dozvedela ze od noveho roku sa nebudu musiet balit deti do postoliek. Ak je na to vas nazor??
to čo, ako sa to može zrušiť, čo to je nejaký zákon či čo...? 😅 a ako sa bude riešiť to, ked dieťa potrebuje baliť na široko kvoli nevyvinutým klbikom...?
No, vsak v zahranici sa uz davno nebali preventivne nasiroko. robili sa vyskumy a zistilo sa, ze je to zbytocne. Balenie na siroko doporucuje az ortoped po 1.sono , kt. ma byt urobene najneskor do 6.tyzdna 😉
inak - keď tu boli naši z IT pozrieť malú ako bábätko, len zírali, čo za čudo jej to na plienku dávam 😕 😀 . Je mnoho názorov či má vôbec niejaký vplyv na široko baliť na vývin kĺbikov 😖 tak nech si robí každý ako chce 😉
to je dobrý dátum, ľudia budú do polnoci aj tak hore, takže môžu deti potom z poštoliek odbaliť 😀
tamia, je to myslené asi tak, že sa ruší preventívne balenie, čiže aj keď nie sú vyvinuté, keby sa vyvýjali zle, tak na široko by sa balilo.
kili 😀 😀 😀 😀 😀
Ani som nevedela, že to bolo povinné 😝
kili 😀 😀 😀
kili 😉 , super 😀 😀 😀
zaujimave- ale v zahranici sa nebali uz davnejsie... moje krstnata neboli balene ani jedno.
Podla mna je to dobre preventivne robit do prveho sona ( resp. podla doporuceni lekara pri prepusteni z porodnice)
JA chvilku balit budem...
inak aj samotna pamperska drzi uz tie nozky nasirsie...
sksko: mne prave v porodnici povedali, ze je to zbytocne, ze balit budem az ked to ten ortoped na 1.sono doporuci 😉
mne tiez v porodke nekazali balit nasiroko, vraj je to zbytocnost
aspon nemaju zapareniny chudata male
ked netreba netreba asi maju ortopedi malo roboty ☹
No asi sa rusi preventivne balenie - mojej sestre napr. vyslovene kazali v porodnici balit nasiroko, lebo maly mal zle uhly... takže asi tak
mna by len zaujimalo,kde to bolo napisane,ze sa to rusi????
v porodnici som nasiroko nebalila, po prepusteni do 1.sono u ortopeda ano. Klbiky boli po sone v poriadke, tak sme od 5.tyzdna nebalili. Ja by som do sona a vyjadrenia ortopeda urcite balila, aby som si potom netrieskala hlavu, ze som nieco zanedbala
Samozrejme som mala na mysli preventivne balenie nasiroko 😕 som sa neuplne vyjadrila, a balit az ked po vysetreni odporuci ortoped. Nasej malej robili vysetrenie v porodnici a na kontrolu mame prist az po 3 mesiaci. Doteraz som ju balila, ale uz dlhsie sme uvazovali ze ci ju mat cely den takto zabalenu, ked vsetko bolo v poriadku. Asi ju aspon na cas dna necham len v jedorazovke, a casom mozno vypustime uplne.
petruci6 ako som uz hore pisala dozvedela som sa to u pediatricka, a ta to ma od Dr. ktora sa stara v porodnici o novorodencov. Mozno maju "nove smernice"
ja si myslim, ze tym bal. 6 tyzdnov sa nic nezachrani ani nepokazi, ak ma teda klbiky od narodenia ok, je to zbytocne, ak nema, tak aj tak budete muset balit aspon 3 mesiace. Mala mala ze vraj v 6.tyzdni vyvynute na urovni 8-mesacneho dietata-tak mi povedala dr. na sone. Ze balit normalne len jednoraz. plienku, ziadne siroke balenie.
My sme balili do 1. sona a dalsie tiez balit budem 😉 Radsej ako si potom trieskat hlavu v pripade problemu 🤐
a od 1.1.09 zacina platit aj zakaz zvazovania babatiek do periniek???\
ked sa povie A, malo by nasledovat aj B
("na zapade" sa nebali na siroko, ale ani nepoznaju snurovacie perinky pre babatka... 😉 )
no v zahranici sa nebali preto, lebo tam sa tam problemy s klbikmi jednoducho nevyskytuju....ale v SR, CR, Polsku a Madarsku a este tu niekde naookolo bol vyskyt az 10-20%..preto sa zaviedlo to balenie...a preto sa v zahranici cuduju ze co to tu stvarame.....
my mame lave bedierko nie v uplnom poriadku takze balime dalej....uz nam zacina 4. mesiac 😖
nam po prvom sone kazali balit len preventivne a to na noc, ked to babatku najmenej prekaza. klbiky ma vyvinute na urovni jej veku. dievcata a ake uhly su dobre a od kolko stupnov je to uz zle???? 😕 😕 😕 😕
ahojte pripajam, sa v zahranici, to ani nepoznaju balit na siroko, roby sa len rontgen, v 6 tyzdni, ak je vsetko v poriadku tak len jednorazovky.........
neviem o tom aby tu mali velky problem s klbami u deti..... 😉
erika: rontgen v 6-tich tyzdnoch? neni to moc skoro? tu sa robi sonografia...
Okrem toho, kto pouziva latkovky bali na siroko aj bez postoliek 😉
ikke: presne, na tom sone nam povedali, ze ziadne siroke balenie nepotrebuje, ale ze ju mam prestat davat do perinky 😉
nam sa jadierka vyvinuli az prednedavnom... dost neskoro... a ortoped ma doslova upozornoval, aby som nasiroko nebalila, ze vplyv to na to nema...
to vazne? preco prave od tohto datumu? nechapem