Očný lekár pre polročné bábätko - ubiehanie očka

12523
12. nov 2024

Ahojte, na polročnej kontrole si pediater všimol, že malému ubieha oko (nie je to úplne výrazné, ale od narodenia sme si všímali, že akoby niekedy nevedel zamerať na vec/človeka). Máte odporúčanie na očného lekára, ktorý nepovie iba, že máme počkať do roka, ale bude to riešiť aj u menšieho dieťaťa? Najlepšie v BA.

deedol
12. nov 2024

mudr elizova v lamaci

evaachesa
12. nov 2024

Super že to riešite a nenechajte sa odbiť. Naša pediatrička ma odbila že deti škúlia do roka a je to v pohode. A nebolo...šla som na vlastnú žiadosť a na očnom nám povedali že vyšetrujú aj mladšie detičky takže určite choďte. Držím palce. 🙂

12523
autor
12. nov 2024

@evaachesa áno, nám to tiež povedal, ale budem nástojiť aj tak, že by som chcela ísť skôr. On ako novorodenec mal aj zápal vážny a na Kramároch náhodou pri liečbe toho zápalu mu našli aj škvrny na dúhovke (povedali ale, že to MÔŽE byť v norme - kontrolu nedali). Spojenie týchto škvŕn a ubiehania ma znepokojujú a nechcem čakať na to, či sa to zlepší alebo zhorší.

evaachesa
12. nov 2024

@12523 Naša pediatrička dokonca guľala očami že ako si predstavujem že mi vyšetria tak malé dieťa...mal 9-10m vtedy. Na vyšetrení sme boli keď mal 11m a rovno šok... na oboch očiach +5 dioptrie. Keď mal 1,5 roka podstúpil operáciu. Do 2 rokov treba stihnúť takúto operáciu lebo neskôr nemusí byť taký dobrý výsledok. Pediatrička nepovedala ani pol slova. 🤷🤦🏻‍♀️

evaachesa
12. nov 2024

@12523 fúha tak to určite minimálne sledovať keď mal dokonca aj taký vážny zápal. Daj potom vedieť, držím palce. 🍀❤️

12523
autor
12. nov 2024

@evaachesa staršia dcéra má mastocytózu (prejavilo sa jej to ako nemiznúce fliačky na koži, keď mala 2 mesiace) a nechceli mi dať výmenný lístok na kožné, vraj to je z môjho mlieka... nakoniec sa z toho vykľula táto mastocytóza, keď nás v 9.mesiacoch konečne poslali ku kožnej. Je to neliečiteľné, ale je tam dosť dôležité sledovať určité veci. Tiež už zrazu zostali u detského ticho, keď som prišla s touto diagnózou po pol roku naliehania na nich.

12523
autor
13. nov 2024

@evaachesa a kde ste boli vy? U tej Elizovej?

12523
autor
13. nov 2024

@deedol ďakujem za tip!

evaachesa
13. nov 2024

@12523 jemine tak ty máš hrozne skúsenosti s lekármi. Sila toto. Snad teraz pochodite lepšie. My sme z Košíc, takže tu na východe. Čo som ale počula tak v BA sa najviac odporúčaju Kramáre. Išla by som k tej Dr Elizovej keď tu máš na ňu odporúčanie.

evaachesa
13. nov 2024

@12523 skús sa ešte opýtať v tejto skupine.