Ahojte, na polročnej kontrole si pediater všimol, že malému ubieha oko (nie je to úplne výrazné, ale od narodenia sme si všímali, že akoby niekedy nevedel zamerať na vec/človeka). Máte odporúčanie na očného lekára, ktorý nepovie iba, že máme počkať do roka, ale bude to riešiť aj u menšieho dieťaťa? Najlepšie v BA.
Super že to riešite a nenechajte sa odbiť. Naša pediatrička ma odbila že deti škúlia do roka a je to v pohode. A nebolo...šla som na vlastnú žiadosť a na očnom nám povedali že vyšetrujú aj mladšie detičky takže určite choďte. Držím palce. 🙂
@evaachesa áno, nám to tiež povedal, ale budem nástojiť aj tak, že by som chcela ísť skôr. On ako novorodenec mal aj zápal vážny a na Kramároch náhodou pri liečbe toho zápalu mu našli aj škvrny na dúhovke (povedali ale, že to MÔŽE byť v norme - kontrolu nedali). Spojenie týchto škvŕn a ubiehania ma znepokojujú a nechcem čakať na to, či sa to zlepší alebo zhorší.
@12523 Naša pediatrička dokonca guľala očami že ako si predstavujem že mi vyšetria tak malé dieťa...mal 9-10m vtedy. Na vyšetrení sme boli keď mal 11m a rovno šok... na oboch očiach +5 dioptrie. Keď mal 1,5 roka podstúpil operáciu. Do 2 rokov treba stihnúť takúto operáciu lebo neskôr nemusí byť taký dobrý výsledok. Pediatrička nepovedala ani pol slova. 🤷🤦🏻♀️
@evaachesa staršia dcéra má mastocytózu (prejavilo sa jej to ako nemiznúce fliačky na koži, keď mala 2 mesiace) a nechceli mi dať výmenný lístok na kožné, vraj to je z môjho mlieka... nakoniec sa z toho vykľula táto mastocytóza, keď nás v 9.mesiacoch konečne poslali ku kožnej. Je to neliečiteľné, ale je tam dosť dôležité sledovať určité veci. Tiež už zrazu zostali u detského ticho, keď som prišla s touto diagnózou po pol roku naliehania na nich.
mudr elizova v lamaci