Očny kontakt 6-mesačného bábätka

19tele92
8. dec 2024

Ahojte, chcel by som sa poradit u rodicov babatiek, ktori si mozno presli mozno niecim podobnym. Mame 6-mescaneho synceka a od malicka mame s nim trosku zdravotne trapenie. Najskor sa nam zacal cca v 1m tak zvlastne vystierat, ako doska, ze sme boli na detskom oddeleni sledovani, ci nema nahodou epilepsiu. Robili vysetrenia, eeg, magneticku. Nepotvrdilo sa nic, lebo magneticka bola nastastie cista. Zaver bol epiforma, ale ako neskodna, respektive, neurologicka sa vyjadrila, ze ne nesplna formu epilepsie a viacmenej sa to asi aj potvrdzuje. Zacali sme ale cvicit vojtovku, lebo bol oslabeny, trosku pozadu vo vyvoji(zle nam pasol koniky). Nasledne sa velmi zlepsil, napredoval. Ale cca v nejakom 4,5mesiaci nam zacal stracat ocny kontakt. Zajtra bude mat 6 mesiacov a ocny kontakt ma dost slaby. Este na vacsiu vzdialenost(2m) sa pozera do tvare, ale ked prideme blizsie, tak hned da hlavicku nabok, alebo sa pozera uplne inde, do steny, alebo dole, ako keby nezaujem ontvar. Sme aj v sledovani, neurologa, ten zatial povedal, ze toto sa zatial proste neda urcit ako nejaka diagnoza. On sa aj usmeje, ale len ked sa s nim mazname, ma rad steklenie, ale ten ocny kontakt slaby. Predmery celkom fajn sleduje. Tiez zatial neblaboce, len skrieka(neplace/ skrieka, ziadne slabiky) a na meno zatial nereaguje, rovnako ako nema rad pozeranie do zrkadla, nepozera sa. Nemate prosim vas podobnu skusenost s babatkom a casom sa to upravilo a bolo to len docasne? Bojime sa, asi viete, ze smerujem na autizmus(aj ked velmi dufam, ze bude zdravucky). Este dopnim, ze sme mali problemu od malicka s hypotonusom/hyperonusom. Vdaka, za kazu radu .

andrea_82
8. dec 2024

Mna skor napadlo, ci dobre vidi do blizka. Ked vravis, ze na vacsiu dialku reaguje, ale ked sa priblizite, mozno vas zle vidi a tak sa odvrati. Ale spolahla by som sa na lekarov, evidentne ste to s nimi riesili, tak vas urcite odsleduju.

19tele92
autor
9. dec 2024

Podla nas vidi, lebo s hrackami sa hra na blizko, respektive sa za nimi natahuje, ked je na brusku.(ale to je taka nasa dedukcia)