Očný kontakt 2-mesačného dieťaťa

4. aug 2023

Pekný deň prajem, mame doma 2,5 mesačnú dcérku, pekne sa usmieva reaguje na zvuky, obcas sa pekne pozerá do oci inokedy sa doslova vyhýba stretnutiu zraku, posledné dni sa väčšinou vyhýba.
Nie nečumím na ňu ako šialená ani sa jej nelepím blizko ku tvári.
Normálne si pred ňu sadnem že sa ideme pohrať ale ona sa pozerá kade tade len nie na mna, keď podidem trocha bližšie aby som bola viac v jej rozsahu obrazu tak zacne úplne otáčať hlavou aby sa mohla pozrieť inde len nie na mna. Ani by mi nenapadlo to riešiť ale minule tu bola návšteva a keď sa s nou chceli pohrať tiež bola ich snaha o očný kontakt márna, nazvali to že nemá na nich náladu 😃 ale keďže ja som si to už vsimla skôr, tak hneď mi to dalo chrobáka do hlavy či je to v poriadku že sa takto niekedy vyhýba ocnemu kontaktu 🤷‍♀️ Prosím veľmi pekne aby ste si blbe komentáre nechali pre seba 🙂 myslím, že neriešim úplnú kravinu, len sa pýtam na vaše skúsenosti alebo názor či si myslite že je to v poriadku 🙂

pribinak
4. aug 2023

Och, takéto maličké bábätko vydrží len chvíľočku. Potom pozerá hodinu do plafonu a usmieva sa na nálepku na stene

autor
4. aug 2023

@pribinak ale ona nechce niekedy vobec ani len chvilocku, keď jej na miesto kde som bola ja ukážem napríklad kontrastne knizku tak sa zapozera ale na tvar sa nechce 🤷‍♀️

pribinak
4. aug 2023

Je malička to je jedna vec a vec druha potrebuje objavovať svet. Ani ty nepozeras na ľudí ako na zjavenie

iqoska
4. aug 2023

Je to prvý príznak.

autor
4. aug 2023

@iqoska priznak čoho ?

1mina
4. aug 2023

2 mesacne dietatko je malicke. Kludne moze chciet mat len svoj pokoj zrovna od ludi preto odvrati pohlad 🙂 to nam hovorila aj na predporodnom kurze ze robia babatka ked chcu vyjadrit ze im mame dat pokoj 😆

iqoska
4. aug 2023

Je to jeden z prvých príznakov autizmu. Zároveň však platí, že jeden príznak nič neznamená. Môžu sa u zdravých deti jednotlivo objaviť.

taktotedanie
4. aug 2023

Neries, nasa s tiez kukala kade tade len nie na nas v takom veku
Nemozes hladat priznaky autizmu u tak maleho dietata, ktoreho zrak je na urovni krtka

kingacs
4. sep 2023

Ahoj, zlepsilo sa to? Dakujem za odpoved

zuzuliennka1
4. sep 2023

@iqoska 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

zuzuliennka1
4. sep 2023

2 mesacne dieta nema ocny kontakt.. 2 mesacne dieta doslova nedovidi "dalej od nosa", este ani nevie fixovat obe oci jednym smerom, a vsetko mu splyva, vidi machule, aky ocny kontakt🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

siska53
4. sep 2023

Prosim ta, uzivaj si dieta a neries blbosti! Babo sa ti sprava uplne normalne, ved ma len 2 mesiace!

kingacs
6. sep 2023

@zuzuliennka1 prosim ta, u Vas to ako bolo? Kedy ste zistili, nemali ste priznaky do 1 roka? Dakujem za povzbudzenie

zuzuliennka1
6. sep 2023

@kingacs az ked mal 2,5 - nerozpraval, nemal funkcnu hru

alex666
17. feb 2024

Ako to dopadlo prosim? Zlepsilo sa to? Mam uplne rovnaky problem.

autor
18. feb 2024

@alex666 zbytocne som zastresovala 🙂 je to úplne ok 🙂 mala je úplne zdravá a vnímavá 🙂