Ahojte, vie mi niekto povedať ako prebieha vyšetrenie očného pozadia u 16 mesačného dieťaťa?
Ďakujem
@modrymotyl8
No tak to bude boj, už teraz sa bojím...
A u ktorého očného si bola?
Neviem odkial si... ja som bola v Trebišove, pri tom moje dieťa sa lekárov nebálo ale ked jej začala svietiť do oči bolo to nepríjemné a mala sa začala hádzať možno teraz ked je vačšia by to vyšetrenie dala lepšie a prečo tam idete kto vás poslal?
@somtam my sme boli nedavno s dvojrocnym. Zakvapkali ocka, pockali sme pol hodinku. Potom ho tak akoby do perinky stiahli plachtou rucky aby sa nebranil a drzali sme ho poleziacky. Doktorka svietila do ocka pozerala, sestricka drzala hlavicku ja telicko lebo samozrejme mu to nebolo prijemne. Velmi sa branil a zatvaral ocka nedokazala mu poriadne otvorit ocka tak musela pouzit taky otvarac ocka. Bolo to pre mna ako matku velmi tazke a pre syna tiez neprijemne no nemyslim ze bolestive. Deti sa boja a brania prirodzene no zvladli sme to. Pred vysetrenim sa ma lekarka opytala ci suhlasim s vysetrenim za takych podmienok. Nemala som na vyber inak to neslo. Pre doktorku to tiez nieje nic prijemne...
Viete nejakého dobrého očného?
Z Bratislavy-petrzalky...
@adkalu sranda mojej nekvapkali :D
Dievčatá a vás prečo posielali až tak neskoro? moja mala iba 9 mesiacov ked nás poslali
@modrymotyl8 A preco vas poslali? Asi zalezi přeco k ocnemu mate ist. my sme boli s 18 mesacnou. Ale len preventivne, kedze ja mam astigmatizmus atd. Takže tu (zahranicie) sa pri rodicoch, ktori maju ocne vady odporuca (ak samozrejme na poradniach nespozoruju nieco skor) okolo roka ist s dietatom preventivne k ocnemu. Ako pisem, my sme boli, ked mala dcera 18 mesiacov (skor sme to nestihli).
@modrymotyl8 mne sa zdalo, že skuli, na poradni som spomenula Dr a ona ma hneď poslala na očné, tam skuldnie vylúčili, ale Dr. povedala, že keď už sme prišli, že vyšetrí kompletne ocka.
@yanni Nás poslala neurologička lebo dcérka sa mi narodila predčasne a mala aj malú váhu tak kvôli tomu.
@modrymotyl8 Tak ale to je ine. Zdrave deti nemusia chodit na nijake vysetrenia. Len ak preventivo por. ako som uz vyssie pisala, ak sa na preventivkach dr. nieco nepozdava. Zakladatelka nepije, přeci munis ist s dietatom na ocne. My sme boli vzdy len preventivne, kedze ja som "brilata", ale ani jedno z nasich 5tich deti nema ocne vady. Nastastie.
My chodíme pravidelne každoročne kvôli diagnóze malú rozkvapkaju a o 10 min jej posvietia prístrojom do očiek zatiaľ sme nebojovali pekne vydržala
@somtam my sme boli s malou ale to mala iba 9 mesiacov , takže asi ani nijak dieťa tam revalo, vystrájalo, lekárka ju nevedela ani vyšetriť tým že nič nevidela tak to uzavrela že všetko ok :D A priebeh asi taký že ty sedíš a držíš dieťa na rukách a ona svieti dieťatu do oči ani ich nerozkvapkávala neviem prečo. Ak sa tvoje dieťa bojí lekárov tak bude to boj.