Doktorka nam pre zahlienenu rocnu dcerku predpisala kvapky do nosa. V lekárni nám dali na predpis kvapky dexa gentamicin. Tie su do oka. Mam ich kvapkat do nosa ci je to omyl?
@jankavt1 Pokojne moze byt. Existuje vela antibiotickych kvapiek, ktore sa daju kvapkat aj do oka aj do nosa, ide o to, ze liecia sliznicu. Predpokladam, ze ocne kvapkove antibiotika budu este o nieco setrnejsie, nez tie, co su primarne urcene na nosnu sliznicu. Ale ak si si nie ista, staci ked sa spytas aj v lekarni, pripadne mozes aj zavolat lekarke.
@8291 Krasne, co spravi automaticka oprava, ze kvapky do kosa. Mi to pripomenulo vyraz za staleho miesania vylejeme do zachoda 😀
@jankavt1 moze byt. Aj napr. Uniflox je atb do oka a masovo sa predpisuje do nosa.
bol robený výter? sú to totiž atb + kortikoidy /na zmiernenie opuchu sliznice/,ale pre ročné dieťa je to podľa mňa prisilné....ale možno vyšiel kultivácie nejaký bacil na toto citlivý...bežne sa do nosa dáva Pamycom kvapky,to je "len" atb....
Dexa Gentamicin,Gentamicin,Uniflox,Tobradex,dokonca aj Pamycn su kvapky do oka,ale aj do nosa.Vsetky su to ATB,ked je soplik uz zeleny,poprip.nejaly Stafylokok a pod.Len ich treba obmienat.Osobne ich striedam aj ja.Tak isto aj pri zapale dutin.
Existujú uni kvapky do koša aj do ucha,ale žeby boli zaroven aj do oka.no neviem v letaku musí byt napisane ze sa môže aplikovať aj do koša.ale dexa gentamicyn sú antibiotika,jedine ze by ste mali bakteriálny zápal inak si neviem vysvetliť prečo vám na zahlienenie predpisala Atb.asi by som zavolala doktorke alebo do lekarne