Dobrý deň, máme sa rozhodnúť, či zaočkujeme syna proti HPV vírusu. Má 12 rokov, v rodinnej anamnéze zatiaľ bez rakoviny v tejto oblasti (iba jeho pradedkovia - silní fajčiari- rakovina pľúc už v dôchodkovom veku) Aké boli vaše dôvody pre a proti? Prečo ste dali zaočkovať a prečo ste volili možnosť neočkovať? Ďakujem 🙂
keďže je chlapec nositeľ HPV vírusu, ja by som ho dala zaočkovať. Chlapec je nositeľ a ten nakazí dievča. Svagriná má dvoch chlapcov a dala tiež zaočkovať.
@julka188 pri dnešnej promiskuite dobrá vec.Diebcata aspoň chodia na stery a sú podchytene chalani nie dala by som ho očkovať aj, keď chápem, že je veľa názorov proti očkovaniu.Aj, keď nikto Ti nezaručí či nedostane iný typ.Genitalne bradavice, konizacie, problémy s otehotnením ženy toho riešia vela
Mám 12 ročného syna, dávam ho zaočkovať. Prečo? Pretože je tá možnosť.
Ja som dala zatiaľ očkovať najstaršiu dcéru. A na rovnaké očkovanie čakal s maminou tiež 12 ročný chlapec. Aj kebyže mám syna, dám zaočkovať.
@patus_2 hpv vírus nie je o striedaní chlapov! Ja mám jedného partnera môjho manžela. Keď sme sa spoznali bola som panna on tiež predo mnou nikoho nemal (nemal by dôvod klamať) a po pôrode mi zistili zlú cytologiu po prelieceni som sa dala hneď zaočkovať. Tak mi teda povedz odkiaľ som to dostala?
Jednoznačne som dala syna zaočkovať .Ani chvíľu som nerozmýšľala,či ano,alebo nie.Jedine očkovanie ktoré aspoň ako tak chráni pred možnou rakovinou,je zadarmo a ľudia ho aj tak odmietajú.Nenormalni národ sme.A dcéra samozrejme,pôjde tiež.
Mám 14 ročného syna a už je zaočkovaný
@julka188 mám dve dcéry a syna. Očkovať dám všetkých 3. Riziko, že sa v budúcnosti nakazia, či nakazia svojich partnerov, tu je, tak prečo ho neminimalizovať. S očkovaním sme nikdy žiadne zásadné problémy nemali. Ani s povinnými ani s nepovinnými. Ani v širokej rodine o žiadnych problémoch, ktoré by mali jednoznačný súvis s očkovaním, neviem. Takže ak môžem svoje deti do budúcna ušetriť nejakej nepríjemnej choroby, tak ich zaočkujem.
@julka188 dala som ockovat. Nie je to totiz len o sexualnom prenose.
Určite dám zaočkovať dcéru aj syna. Najstaršia ma 21 očkovana nie je, ma len jedného partnera ( prvého) a už sme riešili zlu cyologiu. Bolo to hrozne
Syn už bude mať 14 ale keď bola možnosť, dali sme ho zaočkovať.
Ja nedam/nedala som zaockovat ani dievca, ani chlapca. Celkovo vedlajsie ucinky su pre mna viac skodlive ako prinos danej vakciny.
@julka188 Syna som dala zaočkovať aby bol lepšie chránený . Na výber sme mali 2 druhý vakcín. Jedna bola zadarmo, tá druhá ,za doplatok mala ochranu proti 9 typom papilovirusu, volala sa Gardasil9. Vybrali sme tú lepšiu a za tú sme doplácali 2x po 60€. To bolo pred 3 rokmi a v Dôvere sme si to dali preplatiť cez aplikáciu (300€ za lieky ), takže sme ju mali vlastne zadarmo.
@julka188 ja dam ockovat aj syna. Ja sama som ockovana. A dovod je ten, ze som sa nedavno dozvedela, ze kamarat ma rakovinu prave z HPV virusu