Očkovanie dať alebo nie?

lusindocka
20. jún 2018

Mamičky keďže s očkovaním mám zle skúsenosti podajte vy máte nejaké zle skúsenosti treba očkovať môj synček dostal možno celoživotné následky z toho keďže syn má 3riky a nevie rozprávať a dostal mi choroby

ink
20. jún 2018

ahoj, skús si nájsť kategóriu "ideme očkovať". Aj keď vlastne otázku som nezaznamenala. Ale počítaš si tam aj "za" aj "proti"

dopepalacinka
20. jún 2018

Fuha to my je luto....ale ja mam aj dobrw skusenosti aj zle sesternicin syn dostal cukrovku....a moje deti su ockovane a silne a zdrave....neviem a ani netuším ze od coho to závisí alebo ma súvis

tinaa64
20. jún 2018

No ak mas zle zlusenpsti a ockovanim tak nedavaj..moje dievcata nie su vobec

evalin88
21. jún 2018

My pojdeme ockovat o tyzden.. A vacsina dospelych je povinne ockovana.. Tiez sa bojim ale v Europe je vraj epidemia osipok tej sa asi bojim viac..

lusindocka
autor
21. jún 2018

Veď to že tie osipky sú rozšírené

salvatore222
21. jún 2018

@tinaa64 neockovat je ignorantske.

salvatore222
21. jún 2018

@dopepalacinka ved tu cukrovku nedostal z ockovania.

fitmama07
21. jún 2018

@lusindocka logicky....ak maš zlé skúsenosti , a malý má následky ako NU.... Potrebuješ si znova položiť otázku či očkovať? Myslím že odpoveď dobre vieš 🙂

dopepalacinka
21. jún 2018

@salvatore222 no neviem....sesternica tvrdí ze ano......mne sa to tiez zda prifarbene....ale nikdy nevies...ja očkovať davam deti...

evittam
21. jún 2018

@lusindocka Neexistuje vakcina ktora ti zaručí, že osypky nedostanes.

evittam
21. jún 2018

@salvatore222 Co je na tom ingnorantske?! Ked tvoje dieta po očkovaní bude mat následky či už lahsie alebo tazsie-ohluchne, ochrnie tak sa nazves ignorantkou ak nebudes ďalej očkovať?

evittam
21. jún 2018

@lusindocka btw.tvoje dieta ma po ockovani nasledky ako pises a zvazujes mu dať ďalšie vakcíny? Veľa šťastia.

tinaa64
21. jún 2018

@salvatore222 prosim? Moja zlata..povedz toto mamicke rovno do oci kt.ma poskodene dieta po ockovani....ja som potom asi ignorantka..moje dievacata nie su vobec ockovane...

tinaa64
21. jún 2018

@salvatore222 a dalsia vec....ja respektujem ak rodic da svoje dieta ockovat..je take tazke respektovat aj druhu skupinu ludi kt.sa rozhodli inak?ja som sa rozhodla neockovat na zaklade pribehov mamiciek kt.maju deti poskodene po ockovani..a nemienim vystavit moje deti NU..Ja sa viacbojimNU. aniekto chorob proti kt.sa ockuje....kazda sa rozhoduje podla SVOJHO vedomia a svedomia...a mna nikto nikdy neoresvedci o tom ze ockovanie je koser..pre mna to je len obycajny farmabiznis zahravsjuci sa so zdravim a niektorych pripadoch zivotom ludi a deti...ale to je moj nazor..a komusa nepaci je ho problem nie moj....a nie nemyslim si ze som ignorantska ci hlupa a nezodpovedna biomatka...JA som sa rozhodla na zaklade niecohi..

A inac. Ano aj ockovanie moze sposobit cukrovku...

juriva
21. jún 2018

Paradna tema....kukate futbal?;) ktovie ci Messi je ockovany!!!

lusindocka
autor
23. jún 2018

Viete baby viem že z očkovania je aj cukrovka a čo chodím do BB kvôli silnej dermatitidu čo syn dostal z očkovania my povedala pani doktorka že som mala šťastie že dostal len toto onacmla skúsenosti že dieťa skoro umrelo moje dieťa ostalo z toho možno doživotné následky má vyše 3roky a nevie povedať súvislú ani malinkú vetu ledva povie slovo ja ma z očkovania len zle skúsenosti podľa mňa je to len farmaceuticky biznis ktorý sa robí na nevynnych deťoch my už očkovanie nebudeme zrejme mať keďže syn nieje schopný sa očkovať a ani ho nedám
Y

lusindocka
autor
23. jún 2018

A to som pozabudla napísať že od kedy ho zaockovali nevie späť a má poruchy osobnosti chodím s ním na psychiatriju😖

tinaa64
23. jún 2018

@lusindocka ach to mi je luto..😪😪urcite uz ziadne ockovania....a detox...

lusindocka
autor
24. jún 2018

Aj mne je to ľúto ale čo s tým narobím už nič

tinaa64
24. jún 2018

@lusindocka skus detox..chod do skupin na fb..tam ti urcite poradia ze co a ako.....a poradia dobre...aj tu na MK je skupinka...skus sa pridat..tiez ti pomozu ze co mas robit a aky detox urobit...drzim palce..a UZ ZIADNE OCKOVANIA... 😉

lusindocka
autor
24. jún 2018

Ďakujem skúšali sme aloe

sellycka13
24. sep 2019

@lusindocka radšej ak je to možné zvoľte iba psychológa a prírodnú liecbu, psychiatri a ich lieky vo veľkom sú tiež taky istý farmaceutický biznis ako celé očkovanie.....

mimibb
24. sep 2019

@lusindocka "pekne".... Podobne na tom bola moja prvá dcéra, prestala rozprávať po "istej" vcelicke, spať, začali amoky, strach z ľudí, deti atď..... Reč sme nakopli vďaka karnozinu, pangaminu, vylúčením lepku, mlieka a mojej neúnavnej snahe s nou cvičiť.... Psychiku sme žiaľ riešili až v 7r keď to bolo už neunosne.... bolo pre mňa jednoduchšie veriť okoliu, že "ona ma takú povahu" dieťa nervózne, nevyspate, nechty ohryzene do toho škola.... Podstúpila 3mesacny detox od vakcín a ahaho konečne spi celú noc, je kľudnejšia, nechty nehryzie, keď vybuchne, tak sa vie aj rýchlejšie upokojiť.... Záver bol narušenie CNS.... Ďalšie deti mám neockovane, ako sorry, ale mne vakcin stačilo... No kto to real nezazije, tak neuverí, lebo plávať s prúdom je jednoduchšie... Rovnako ako veriť v systém, že bol vytvorený pre ľudí, aby im slúžil a pomáhal.... Dnes sa na tom už len smejem...

ivka225
28. sep 2019

Odporkyne ockovania - videli ste prejav ministerky zdravotnictva?

mrkvicka060
28. sep 2019

@ivka225 jej akurat som dnes pozerala ten ptejav. Aj pocuvala. Uplne mi stacilo, ked pani ministerka na zaciatku povedala, ze ockovanim vymizli niektore ochorenia a preto musia byt ockovane dalej aby sa nevratili. A na konci povedala, ze BCG sa prestalo ockovat, lebo choroba vymizla. Takze ako to teda je?? Kto aspon trochu rozmysla a pocuva, zistil ze rozprava, co sa jej hodi, pricom niekolko veci, co hovorila ani len nemalo logiku. Nie som ani striktnym odporcom ani zastancom ockovania, ale teda ten prejav nebol nic moc.

ivka225
28. sep 2019

@mrkvicka060 Ty mas medicinske vzdelanie, ano?

given
28. sep 2019

@mrkvicka060 Spomínala eliminované choroby a eradikované a aj vysvetlila rozdiel. Tie choroby, ktoré sa už nevyskytujú, proti nim sa neočkuje. Mne sa zdalo, že ten prejav bol zrozumiteľný a povedala to ako sa hovorí "po lopate", ale zjavne nie.

stanislavicenka
28. sep 2019

@evalin88 ak by chceli byt dospeli imunni voci osypkam, tak by sme aa vsetci museli dat preockovat. Jedine ockovanie, ktore sa opakuje kazdych 15 rokov, je proti tetanu a zaskrtu.

mrkvicka060
28. sep 2019

@given ano, hovorila polopate. Ale bolo tam viac veci, ktore podla mojho nazoru si bud odporovali, alebo nemali logiku. Este k tomu jasne povedala, ze taketo riesenie pre zachovanie kolektivnej imunity ako ze ockovane budu deti v novorodeneckom veku (3 mesiacov) povazuju za najlepsie. Mne z toho vychadza jedine to, ze toto riesenie je najlepsie z dovodu, ze rodicov najlahsie prinutia deti ockovat "strasenim" a najma masivnym zvelicovanim o epidemiach a smrtelnych chorobach a nasledkoch a ked uz nic ine tak pod hrozbou pokuty. Pretoze dospelych ludi nedokazu nijakym sposobom prinutit sa preockovavat. Dospeli na to proste kaslu. Pokutu im nikto neda, nijako ich neprinutis, aby sa preockovavali. Tak podme utocit na deti a strach matiek, a ked aj toto zacalo zlyhavat a ludom je jedno ci zaplatia pokutu ci nie (ked sa proste boja ockovat tak im je uplne fuk ci 300 ecok zaplatia alebo nie), tak zvolili dalsiu paku, a to neprijimanie neockovanych do skolky. Podla mna cela tato kauza su len take vykriky do tmy, ze dame pokutu. Nefunguje? Tak im zakazeme skolky. To snad zafunguje. A tie neockovane deti, co nastupili v sept. 2019 vyhodia zo skolok? Tazko. Cely tento plan ma strasne diery a nelogicke "suvislosti". Mne je to v podstate jedno. Chapem ludi aj co ockuju, aj co ockovat nechcu. Nebudem na tuto temu viac diskutovat. Nemam to zapotreby. Cela tato vec je pravne napadnutelna, ale nikto sa do toho pustat nebude. Nehovoriac o nazoroch niektorych doktorov, ktore sa dozviete max medzi styrmi ocami. Toto je moj nazor, nikomu ho nevnucujem. Vy si o tom myslite co chcete, ja si o tom tiez myslim svoje.

mrkvicka060
28. sep 2019

@ivka225 vtedajsia synova pediatricka chcela zaockovat syna na poradni 6 dni po takmer 40kach horuckach (aj sme boli u nej, 6 dni na to mal poradnu a zaroven kontrolu po chorobe). Myslis taketo medicinske vzdelanie?