Očko a zelený výtok u mesačnej

mirkaknm
30. sep 2018

Mile mamicky,
Potrebujem vase skusenosti a rady ohladom zeleneho vytoku,kt.ma moja dcerka (vek 7 tyzdnov) od narodenia.
Liecba: ocuflash,optalmo septonex,kvapky antibiotika Tobrex=nezabralo.
Cistim cistou vodou,obklad z repika,z ocianky.
Po obkladoch sa vytok zmenil zo zeleneho na zlty ale zvysilo sa mnozstvo,tecie to este viac!!! Uz nie je chvila ze by mala ocko bez vytoku.

Trva jej to uz od narodenia. Doktorka povedala ze to je upchaty/zuzeny kanalik, kontrola o 5 tyzdnov a potom prepichovanie.

xxxkatka
30. sep 2018

@mirkaknm treba ist na ocne, pravdepodobne bude potrebovat spriechodnenie
ocnych kanalikov

kika831
30. sep 2018

@mirkaknm tak ako pise mirkaknm- treba to riesit na ocnom a dat spriechodnit ocny kanalik. Mojim obom detom to robili- mali zalepene ocka od zeleneho vytoku, nemohli ich ani otvorit. Po zakroku sa vsetko vyriesilo a mame pokoj . Drzim palce

lavender21
30. sep 2018

@mirkaknm naozaj ako píšu baby, ísť čo najskôr na preplach slzného kanálika. Malá mala to isté, na očnom to doktorka stále riešila nejakými kvapkami, preplach odkladala. Nástojila som na tom, keď mala malá 6 mesiacov, bola však už príliš veľká, nevedeli jej to spraviť, musela ísť kvôli tomu do celkovej narkózy... U nej sa dokonca zistilo, že jeden slzný kanálik vôbec nemá, čo si očná nevšimla... :-/ kým je bábo malé spravia to raz-dva a bude pokoj 😉

janinah
30. sep 2018

určite netreba čakať 5 týždnov a treba ísť na preplach slzných ciest,pracujem s očami

mirkaknm
autor
30. sep 2018

@janinah Ano vidim ze to vsetci odporucaju, ja sa toho velmi bojim. Ona je take zive striebro,ani chvilku nie je kludna. Axma este len 7 tyzdnov.

xxxkatka
30. sep 2018

@mirkaknm toho sa nemusis bat, a hlavne ty tam ani nebudes, teda ak bude ocna lekarka pri zmysloch nedovoli ti tam byt, budes len zavadzat a je to 5 minutova zalezitost. A, ze nie je kludna s tym si poradia. Odkladanim nic nevyriesis. Slzne kanaliky treba spriechodnit, nenapravi sa to samo. Ked som bola s dcerou ani oci nevedela otvorit mala ich ako cinanko, ked sme vysli von oci mala velke ako gombiky 🙂