Ahoj,mam 1r dcerku,no poslednu dobu sme si na nej vsimli nieco zvlastne. Jej oci sa dopadom svetla menia. Neviem to presne opisat ale je to zhruba taketo,samozrejme nie je to na fotkach https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn... neviete co by to mohlo byt? ps. viem,ze nie ste odbornicky Mudr. atd,len chcem vediet ci vase deticky nieco podobne nemali.Vdaka
ahoj, je to obrázok sturger-weber syndróm?
@vejuska17 - urcite k dobremu ocnemu na vysetrenia, poznam pripad z medii, kde dievcatko malo na fotke ine jedno oko a zistili jej v pozadi nador (nastastie vcas). Treba to riesit.
@anjelicek26 ja ich poznám viacej , najčastejšou príčinou sú práve nádory - retinoblastómy....event.prip.do úvahy aj katarakta....možností je viac....takto sa ťažko vyjadriť....dôležité je navštíviť detského oftalmológa čo najskôr.
tak teraz mam strach..... :(
Vrodený sivý zákal by odhalili neonatológovia hneď po narodení. Ak je zrenica po osvetlení biela a nie červená, treba ihneď očné vyšetrenie...
ahoj, prosim neplas sa, ale ak je jedno ocko Tvojej dcerky na fotke ine ako to druhe - objednaj sa bezodkladne k ocnemu. Moze to byt uplne zbytocna panika, ale prave fotky odhalili ocne problemy uz v mnohych pripadoch. Tu v Anglicku, kde byvam, to bolo dokonca aj na BBC. Drzim place!
ahoj..nechcem ta strašiť...ale moja malá mala nádor na očku..bol asi ako na foto len uplne dobiela...boli ste uz u lekára?čo vám povedal?
@vejuska, išla by som čím skôr k dobrému oftalmológovi a trvala na dôkladnom vyšetrení, ale snáď to nebude nič vážne.