Ahojte potrebujem poradit/ usmernit. Mam krasnu dcerku ma 4,5 roka. Je to z polovice indka. Zial to jej prinieslo do
vienka chlpky na telicku. Ma ich vsade, cely chrbatik, ruky cele aj nozky, fuziky aj na tvaricke. Nejdeo endo problem, to uz mame vysetrene, je to genetika. Zial teraz ide o to ze je vo veku kedy si to deticky vsimaju a zacali sa jej pytat. Zatial celkom dobre odpoveda ale viem ze s prichodom ZS pride sikana aspol. V zoadnom pripade nechcem aby bola zato sikanovana, posmesky a podobne veci. Stojim pred otazkou ci ju oholit pred nastupim na zs. Samozrejme by sme hladali najsetrnejsiu verziu. Zial dcerka nie je nejaka silna povaha skor placlivejsia a veeeemi citliva preto sa trapim ako jej pomoct. Baby co by ste robili vy? Vsetky smesi presli skolami a vieme ze niekedy to nie je vobec sranda :(
Dakujem za
Precitanie a rady ;))))
@cheeku ahoj, neporadím, ale...známa má dievčatko s tunisanom. Už ako malinká mala čierne vlasy a hlboko do čela tmavé chĺpky. Bola tak nádherne iná. Ale...chápem, deti vedia byť kruté, v každom prípade držím palce. Som zvedavá čo ti iné mamičky poradia, ale s tým holením moc nesúhlasím.
oholit pred nastupom na ZS? 🙄 neblazni. Pockaj s cim pride. To keby mali mamicky riesit takto razne vsetky detske problemy tak im davaju hromadne sit usi, deti hromadne chudnu alebo idu na laserove operacie oci, pripadne nosia od 5 rokov strojcek. Podla mna kym s tym pride bude mat 11 rokov a potom to mozes zacat riesit. Dopredu by som sa nestresovala. Ja mam dieta v 2r na ZS, a mal by byt v 3r - mal odklad. Ale vizualne sa deti vobec zatial nevnimaju a nesmeju sa jeden druhemu. Riesit dopredu nevzniknute problemy - nechapem. Podla mna je problem ze ty sa hanbis za to ako vyzera. Vnimas to negativne a nechces aby ju tak vnimali iny. A tazko ma presvedcis o tom, ze to nie je pravda.
@cheeku popravde...nasa prva dcerka sa narodila taka s chlpkami. Cely chrbatik,rucky. Povedali sme si,ze to su tie novorodenecke. A ze postupne vypadaju. No houby. Dcerka ma uz 8 rokov a doteraz ju volam Ty moj chlpacik. Chlpky hnede jej ostali. Ma hnede vlasy a krasne obocie. Nenapadlo mi odstranit jej chlpy ani kvoli pripadnym reciam deti. Doteraz jej na to nik nepovedal. Ine dievcata take chlpky nemaju a nie je to take hrozne. Myslite,ze to u Vas nemoze byt podobne? Nerobite si len dopredu zbytocny blok? Myslite,ze deti budu reagovat na Vasu dcerku?
@mironka zial uz teraz reaguju.mozno to nemyslia zle zatial ale pytaju sa jej preco ma chlpate ruky potom ona proovnava s nami. A teraz zacala chodit na gymnastiku a bolo tam starsie dievcatko a prezeralo si ju na chrbatik pozerala, pytaju sa jej. Naozaj ich ma velmi vela a ano bojim sa dopredu pretoze nechcem aby trpela a raz mi vycitala ze som s tym nieco neurobila:/
@kittykat22 joj ja ta presvedciat ani nebudem a ani nechcem. ATo ze sa snazim vyvarovat tomu aby trpela neskor aby sa jej smiali alebo dali nedajboze nejaku prezyvku nie je hanba ale starost.
@cheeku kazdy dostane prezyvku 😀 ak nedostane prezyvku A dostane prezyvku B. Ak je z polovice Indka, tak tych pomenovani bude ako maku 😅 nezabudaj na gesta ako kyvkanie hlavou &spol. Co budes robit potom? Si pis ze deti budu zle - lebo deti povedia co im do pusy pride. Ale tvojou ulohou ako matky je aj to, ze mas dieta naucit odolavat kritike a nebrat si vsetko k srdcu. A ked jej niekto povie nieco povie, tak je dalsich 5 sposobov ako to riesit.
Moje dieta chodilo s revooom cely tyzden primestkeho tabora. Lebo tam bol maly drzy mulat a vzdy si nieco nasiel na mojom dietati. Moje dieta je vysoke, stihle, a podla okolia super pekne. Nema jedinu vizualnu chybu. A aj tak sa naslo dieta ktore mu dalo po rypaku. A vies co, najskor skusil ignoraciu, potom odpovede ako "nechaj ma na pokoji" a potom dostal vetu "vrat sa do Afriky" na radu svojej skvelej matky 🤣🤣🤣🤣 Na kurz nas uz asi nezoberu. Ale aspon bolo ticho 🤣🤣🤣🤣
@cheeku určite neholit!čo už narobis je polovičná Indka..keby si ju aj oholila bude to veľmi vidieť ako to bude vyrastať a čo ju budeš holiť každý 3 deň?.Ked sa jej budú deti pýtať povie pravdu.Dnes nosia deti okuliare, strojčeky,...myslím, že už tak neriešia "inakosť" skôr si môžu myslieť, že je Rómka a to môže priniesť posmesky
Asi by som sa s tymito otazkami obratila na pediatra,a poradila sa aj s 2-3,ale podla mna je holenie uplna blbost Ako si to predstavujes?Ze jej budes telo holit kazdy 3 den?ze bude mat strnisko?Chapem ze deti vedia byt krute ale myslis ze si nevsimnu ze sa holi a myslis ze k nej budu potom menej krute ked zistia ze si holi teli?Podla mnanto bude este horsie!Na holenie by som hned zabudla a skor jej dala spravit hormonalny profil a tak,hoci neviem ci sa to da robit a riesit pri tak malom dietati.Ako vravim,skor sa poradit s pediatrami.
@cheeku ak to ona chce tak ju ohoľ. Nerozhoduj ty ale ponúkni jej takú možnosť. Vysvetli jej čo to je, na nejakej malej časti tela to vyskúšaj a nech si pozrie ako sa s tým cíti pár dni. Ak to bude chcieť tak smelo do toho. Viem že to vidieť aj tak že je to holené ale nebude to také nápadné. Ja som mal spolužiačku takú na strednej veľmi sa mi páčila. Dala prednosť inému. Staršiemu. Ale som rad inak by som nestretol moju manželku a to by som bol teda smutný.
@cheeku Ja by som počkala aké to bude v škole a potom uvidíš, skor skus pracovať s dcerkou ako sa zamýšlať nad tým čo iné deti. Dcerke vysvetli prečo má chlpky, že to zdedila po tatinkovi, že je krásna ale že ked si to bude chcieť dať odstraniť je to možné, nech sa sama rozhodne. Ja mám zo školky aj školy maximalne super skusenosť, žiadna šikana, dceru vychovávam od malička tak že má kamaratov chrániť a že ak je niekto aj iný ( ma viac kíl, okuliare, odstavajuce uši) nie je to predsa zlé, jasné že boli niekedy pokusy o vysmievanie, hlavne od starších ale decka sa vždy za dotyčného postavili. Dcerku nauč že ked sa jej niekto bude vysmievať že je chlpata má mu povedať že ja si chlpky možem kedykolvek odstrániť ked budem chcieť, ale tebe mozog nedorastie. Prípadne dobré je ešte povedať ked niekto povie ty si chlpatá ako opica tak skusiť takto: "Važne? nehovor, to som už počula velakrát, nič lepšie nevieš? skus prosim ťa niečo nové vymyslieť, maš na to, poď" ale zo skusenosti viem že toto sa dá naučiť skor vačšie deti, dcera to začala použivať asi cca od 3tieho ročníka, ked na nich 4táci pokrikovali že su hlupe a pod. 😎 a musim povedať že to zaberá 😀
NIE, neholit!!!! Moja dcera je tiez mulatka a tiez ma taku predispoziciu. Tiez som cakala s cim pride, ale ucim ju mat rada samu seba taka aka je. A kedze je kocka, tak toto je taky maly nedostatok, s ktorym sa bude musiet naucit zit. Nanajvys sme riesili, po kom to ma....ale vobec jej to doteraz nenapadlo oholit- ked bude velka, moze depilovat den-noc🙈🙉🙊
@cheeku neviem ti presne poradiť, ale holenie tak v mladom veku by som určite dala bokom