Ochlpenie u 5 ročného dieťaťa

kubkomatko
22. aug 2016

Riešili ste už problém s ochlpením takého malého ieťaťa, moja cérka má o naroenia zvýšené ochlpenie na rukách,nohách, aj chrbáte. keže má tmavé chlpky, je to značne vyiteľné... oposiaľ som to neriešila, ale teraz je už v takom veku, že sa začínam obávať aby sa jej nezačali kvôli tomu jej rovesníci posmievať a nezačala mať z toho traumu..

ejmylia
22. aug 2016

@kubkomatko zvýšené ochlpenie? neviem po pravde čo si mám pod tým predstaviť. Mám kamošku, čo má dcéru, tá má dlhšie tmavšie chĺpky na rukách aj na nohách, ale myslím že deti to nejako neriešia v tomto veku aspoň určite nie

juliagregor
22. aug 2016

ja som bola so synom na endokrinologii, skontrolovali stitnu zlazu

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@ejmylia má ich na miestach ke to nebýva zvyčajné, hlavne ten chrbát, a plecia...

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@juliagregor a aký ste mali výsleok,

juliagregor
22. aug 2016

@kubkomatko vsetko v norme, on je blondavy, tak tiez to bolo vyraznejsie... mne sa zda, ze mu trosku vypadali... dr. bola velmi mila a v pohode

veronicka88
22. aug 2016

Hm,neskúšali ste či nemá zvysenunhladinu testosterónu?

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@juliagregor ja som čakala oteraz či jej trochu nevypaajú, ale stále sa mi zajú rovnaké, tak preto to chcem riešiť, zvlášť ke je to ievča

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@veronicka88 to neviem, pýtam sa preto, lebo neviem čo nás čaká, a či niekto má s týmto osobnú skúsenosť...

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronicka88
22. aug 2016

@kubkomatko ja si myslím že to môže mať za následok nejaký zvýšený hormón a v tomto prípade je to väčšinou testosterón...segra sa podobne trápila 23 rokov...až prišli na toto+malé cysty nezhubne na vaječníkoch...dnes je kocka a úplne fit;)

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@tominko2612 tohto sa ja bojím, ja som si posmeškov zažila neúrekom síce kvôli inému, ale viem aké to je a nechcem aby to zažívalo moje ieťa... 😒

kubkomatko
autor
22. aug 2016

@veronicka88 a ako sa liečila,lieky,ožarovanie ,

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronicka88
22. aug 2016

@kubkomatko dostala lieky s estrogenom a cysty zmizli a holenie vybledlo a následne zmizlo...toto chce určite testy na hormóny...

kubkomatko
autor
22. aug 2016

len či pri takýchto malých eťoch sa môžu také lieky užívať, hm...
@veronicka88

veronicka88
22. aug 2016

@kubkomatko je to otázne...kazdopadne by som netušila len endokrynlogiu ale možno aj detskú gynekológiu a uvidis...za pohovor nič nedáš...

kubkomatko
autor
22. aug 2016
jeennyv
22. aug 2016

@kubkomatko nebrali ste nejake lieky, urcite je ten problem aj niekde inde, ale znamej dcera zacala dole zarastat a byt predcasne vyvinuta asi v 7 rokoch, ked brala nejake lieky a lekarka jej robila vysetrenia a ona to mala z liekov...ale urcite to chce nejake vysetrenia, no ked je niekto tzv tmavy typ, tak tam je to ochlpenie vyraznejsie a viac a je to boj....

lauricka
22. aug 2016

@kubkomatko @tominko2612 veronicka88 toto vzdy treba sledovat, ja som bola podla pediatricky OK, akoze vsak genetika. A to som nemala ani na chrbte, ani nejake vyrazne, ani viditelne nijako extra. len trosku pod nosom, nic moc a trosku okolo bradaviek, par chlpkov. Od 19 rokov pravidelne u gynekologa na prehliadkach a nikto nic. Az prisiel cas, ze som chcela otehotniet a zrazu problemy, polycysticke vajecniky, novinka a boli sme doma. Len, bohuzial, tie sa nedaju takym zazrakom len tak vyliecit liekmi, byva to nastalo. A okrem toho, dala som si aj stitnu zlazu skontrolovat a dostala som lieky, lebo tiez nie je OK. Treba davat pozor, aj pri zvysenom poteni, vyssej vahe. Napriklad sa hovori, ze teraz aj napr. v kuracom mase je prilis vela hormonov, tak ho velmi detom nedavat, ak nemate nejakych osvedcenych dodavatelov, co do toho nepchaju vsemozne svinstvo a pod.

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kittykitty
31. aug 2016

Ahoj prosim ta uz ste to nejako riesili? Moja ma zatial len 3 roky ale ma tmave dlhsie chlpy na chrbte a pleciach a je to dost vyrazne.

andreasiskova3
31. aug 2016

Ahoj, môj mladší syn mal tiež chlpatučký chrbátik ako maličký. Časom sa to vytratilo, teraz má 11 rokov a chlpatý chrbát nemá. To isté staršia dvojička. Má takú istú pokožku ako mladší chlapec. Má dva roky a chĺpky na chrbáte má stále, ale myslím, že sa to vytratí ako aj u syna. Len si už nepamätám kedy to zmizlo. Asi tak nejak postupne po rokoch.

ejmylia
7. sep 2016

@kubkomatko až teraz som sa dostala k tvojej odpovedi. Aj si to už riešila s lekármi?

polovkova
27. dec 2018

@kubkomatko dobrý deň.. Nasla som diskusiu ohľadne ochlpenia u vašej dcéry..je to už staršia diskusia.. Napriek tomu sa chcem spýtať.. Zmenilo sa niečo? Zistili niečo? Mam s dcérou podobný problém.. Štítna v Ľubochni.. Všetko ôk a trápim sa.. Na 6 rokov a deti si to všímajú stále viac.. Ďakujem za odpoveď.. Katarina

kubkomatko
autor
28. dec 2018

@polovkova no nám zisťujú stále , najprv jeden hormón sa im nepozdával, po dvoch odberoch krvi usúdili že ten je v poriadku, teraz ideme na iný druh hormónu na odber, ale teraz už budem ráznejšie, budem už žiadať buď lieky alebo nejaký posun, lebo nemienime chodiť do lubochne len na odbery a nič neriešia, iba mi dcéru vystrašila,boji dá odberov ...

polovkova
29. dec 2018

@kubkomatko och.. To ma mrzí.. Dcéra má hormóny úplne v pohode.. Dokonca ešte pod hranicou.. Ale z niečoho to isto musí byť.. Skúšali ste aj iné "centra"? Bola mi doporučená Bystrica..

kubkomatko
autor
29. dec 2018

@polovkova práve aj s tým že má pod hranicou, môže tiež byť problém, nepracuje ten hormón ako má,aspoň mne to boli tak vysvetlené

polovkova
29. dec 2018

@kubkomatko no super.. To mi ešte nikto nepovedal ☹ ešte pôjdeme na usg nadobliciek.. Uvidíme.. Má zvýšené aj pečeňové aj cholesterol.. To ze je príznak pri zvýšenej funkcií nadobliciek.. Neverila som ze budem takéto problémy riešiť už v predprimarnom veku.. Ale verím ze sa to všetko vyrieši a nebudú dievčatá smutné..

kubkomatko
autor
29. dec 2018

@polovkova u nás pečeňové ok ale tiež ten cholesterol ale to môže byť aj zo stresových situácii, naša je vždy vystresovaná keď ideme k dr na krv

ivule07
1. jan 2019

Ja idem riešiť to isté. Dcéra má už 8 rokov, ale už dávnejšie som si všimla že má dosť veľa chĺpkov na nohách a rukách a dokonca medzi nozkami už ako 4 ročná. Nejako som tomu nevenovala pozornosť ale už sa jej v škole smejú hlavne cez leto a po poslednom tehotenstve mi zistili zníženú štítnu zlazu a je to dedične má to moja stará mama, mama jej sestra aj ja, pravdepodobne to má aj dcérka. Ale budem trvať aj na odberoch krve ohľadom hormónov