Dobrý deň, mám 16 rokov a nedávno som pozerala jedno video o OCD dovtedy som nevedela čo to je , v tom som si uvedomila že ja mám také myšlienky. Z ničoho nič ako že musím znova prejsť túto chodbu lebo sa niekomu niečo stane Nemám to každý deň ale dosť často. Snažím sa to blokovať ale keď zrazu príde tá myšlienka strasiem sa a snažím sa o tom nepremíšľať. No niekedy to prejde aj do toho že to proste musím spraviť aj viac krát ako napr. otvoriť a zavrieť dvere. Ďalej sa mi veľmi často stáva že si uvedomujem dýchanie a žmurkanie vždy mi je z toho veľmi nepriemne a snažím sa na to zabudnúť. A asi každý deň niečo počítam najčastejšie kroky alebo ludí okolo alebo kocky na chodníku. Myslela som si že je to normálne no po tom ako som sa dozvedela o ocd tak mi to už nepríde také normálne. Prosím viete mi poradiť čo mám spraviť? Mohla by to byť táto choroba alebo si to len nahováram ? Má s tým niekto tu skúsenosti ?
Ďakujem
Taketo myslienky ma kazdy jeden clovek..zalezi, ako casto a ako intenzivne na otravuju..
ak ti to obťažuje bežné fungovanie počas dňa je dosť pravdepodobné,že je to ocd