Maminky, prosím, aký obvod pása majú vaši 10-roční chlapci. Náš syn bol vždy typ chudý ako špageta, mala som problém kúpiť nohavice, aby mu nepadali a zároveň boli dostatočne dlhé. Vždy sme kupovali tie slim...
A za posledný rok úplný obrat, za rok narástol zo 144cm na 153cm a pribral z 33,4kg na 42kg. Celkovo postava nevyzerá "tučne", ale brucho má veľmi veľké, obvod pása má 76cm, čo sa mne zdá neskutočne veľa. Má problém zapnúť nohavice veľkosť 152. Zdravuje sa pritom stravo, neje takmer žiadne kupované sladkosti, čipsy, nepije sladené vody, zmrzlinu len sorbet, zje akékoľvek ovocie a zeleninu. Len on toho zje veľa, v pohode si dá dvakrát večeru. Tak neviem, či ho už začať nejako v strave obmedzovať, alebo neriešiť, keďže je vo vývine a neskôr ho zase potiahne do výšky.
Manžela mám 192cm a 70cm, čiže naozaj vysoký a chudý.
@colsami no unho to brucho pôsobí tak veľko, lebo ma zle držanie chrbtice (chodíme na fyzio). Preto ma zaujíma, koľko majú reálne obvod pása chlapci v jeho veku. Ale žiaľ nemám žiadnu odpoveď.
Ak ma 10 rokov a "brucho ma velmi velke" tak to nie je v poriadku ani ked je vo vyvine. A "velmi velke brucho" sa Ti len tak nevytiahne, aj ked je vysoky otec.
Takze ano je na mieste sa lepsie pozriet na stravu (obsah aj mnozstvo), a tiez na pohyb.