Obriezka zo zdravotných dôvodov

munu
21. feb 2015

Ahojte mamičky.. Poradte mi prosim vas..
Ideme v stredu na obriezku s mojimi dvomi syncekmi..maju 6 a 3 roky..nieje to z rozmaru, ale musia to podstupit zo zdravotnych dovodov.
Maju zuzene predkozky, vsetko zrastene a opakujuce sa zapaly predkozky..
A teraz k veci.. To, ze to musime podstupit uz nejako s manzelom vstrebavame, kedze niet inej pomoci.. Len nevieme ako im to mame povedat.. Chceme, aby boli nejako pripraveni, aby vedeli, co ich bude cakat, ako ich uspia atd.. Poradte mi, ak mate niekto skusenosti, ako im to co najsetrnejsie vysvetlit..lebo starsi syncek je dost citlivej povahy.. Mladsi je zase priebojnejsej.. Vopred dakujem za kazdu radu..

jemena
21. feb 2015

Ak mávajú synčekovia zápaly, tak vedia, že je to nepríjemné a bolestivé, tak z toho treba vychádzať, pri vysvetlovaní, prečo operácia,no preto, aby už nemávali znova bolavé pimpiky a netreba to rozvádzať dopodrobna, aj tak by tomu ešte chlapci nerozumeli.

munu
autor
21. feb 2015

@jemena do podrobna nejako nechcem vysvetlovat.. Len skor nieco take, ze ho daju lahnut na postel, pichnu mu injekciu a zaspinka.. A ked sa zobudi, tak budem pri nom.. Takto nejako som myslela, ze poviem.. Hlavne starsiemu..aby sa nebal, ked ho vezmu na operacku a ze ja tam nebudem..vies, aby vedel aspon preco ho tam beru a tak..ze mu idu vyliecit pipik.. Ja sa bojim asi viac, nez oni sa budu :(((

jemena
21. feb 2015

@munu Určite sa ako dobrá mamina bojíš, ale personal v nemocnici chlapcov zabavi, majú skúsenosti a kym sa spamataju o čo ide, tak bude po tom. Hlavne nech z teba nevycítia strach,bolo by to pre nich ťažšie. Hlavne im treba vysvetlit, že je to pre ich dobro aby už nemavali bolesť pri cikaní a podobne.

trgypadl
21. feb 2015

@munu ahoj,poradila si sa s viacerymi lekarmi,ci je u nich obriezka naozaj potrebna?

latvia
21. feb 2015

@munu kam idete na operaciu? budu mat obaja obriezku v jeden den?

munu
autor
21. feb 2015

@jemena pises uplnu pravdu a utesila si ma teraz naozaj 🙂 dakujem..
@trgypadl nehovorila som s dvomi lekarmi a obaja to potvrdili..
@latvia ideme do Michaloviec a ano, obaja v jeden den..

latvia
21. feb 2015

@munu takze budes s nimi hospitalizovana predpokladam. prides s nimi dole na predoperacnu salu, budes tam s nimi, dokial ich nezoberu na operacku, po operacii sa zobudia pri tebe na JISke, takze ich ubezpec, ze budes s nimi po cely cas. boja sa injekcii? ak nie, tak by bolo dobre, napichnut im zilku uz na predoperacnej sale, kde budes s nimi, to je potom rychle uspatie. ak nie, tak im mozes povedat, ze sa zahraju na kozmonautov. budu dychat do masky a nafukovat balon. zbytocne im nehovor nic o rezani, povedz m len, ze im predkozku osetria, aby sa uz nezapalovala.dostanu sladky sirup pred spinkanim a ked sa zobudia, budes pri nich